Možda šala možda ne.

chono Mah, ispravci samo tehničkih stvari oko stabilnosti igre, ništa od drugih značajki.

Arcer da nece to promijenit ekonomiju i lose nagrade za questove, onak ubijem pol mape da nadem stash sa 3 kruha i kobasom

Arcer glavni fokus ovog regular patcha je shader compiling koji im je navodno zadao puno glavobolja u ovom mjesecu, nikako ga popraviti

deathwish Kobasica i kruha ne fali, balans je baš loš. Neda mi se više toliko čekati, sljedeća zakrpa i igram kakva god bila igra. Što ne riješe oni ću pobacati modove.

@chono A ma, nisu počeli jučer raditi na UE5, negdje su gadno zeznuli.

Nakon GAMMA moda sve će mi biti vanilija svakako.

Ovo je bas previse, 3 komada odjednom. Aj bok…

chono Što se desi u Zoni ostaje u Zoni

4 dana kasnije

4 flesha, 5 svinja, nakon toga chimera i bloodsucker u isto vrijeme, pa jebemu mater gdje je tu bilo kakav balans! Izasao iz svega sa 11 metaka preostalo u pistolju

Giphy - Oh Come On GIF

chono Neki bi rekli "its a skill issue" xD

Arcer ma nije, nema tu skilla kao u jedinici, doslovno ostanes bez metaka jer su spuzve. Lako sa ljudima, vintar, headshot i ciao. Ovdje imas dodatne tauntove i chimere i bloodsuckera.

chono Sa predzanjom zakrpom skužio sam da Bloodsucker pada nakon par AP metaka. Chimera ne znam, nisam se susreo još.

zato odma modao pa je bilo podnosljivo, tipa clip /2 na bloodsuckera, ovisi koliko dobro gađam

jedni pseudogiant je spuzva ostao

Arcer je, pada brze, ali ovo je bilo na otvorenom u swamps. Gadas chimeru koja je spuzva, bloodsucker bjezi okolo nevidljiv i ima urlik koji te staunta. Dok si pod efektom chimera skace na tebe. Nije poanta skilla ili problema ubiti jednog od njih, poanta je da je spawn sistem u banani i takva kombinacija se ne bi nikada trebala dogoditi

chono Šta nisi bacao kobasice na njih, toga bar ne fali u igri 😆

Negdje na pola kampanje sam, dosao do dijela tesko inspiriranog Half Lifeom i Black Mesom. Ujedno i dio koji bi trebao biti XLab ekvivalent. Kako igra nema A Life, najbitniji dio Stalkera, oslonio sam se iskljucivo na usporedbu kampanje i atmosfere sa jedinicom (jedinicama).

Mislim, hrpa oruzja i municije po levelu da bi rijesio jednog bayuna, jednog burera i 3 snorka… isto tako glavna motivacija Skifa ne drzi vodu, ne pristaje uz radnju i nije uvjerljivo. Za sada najlosiji Stalker u serijalu, losije od Clear Skya

chono Šta na kraju je dobro u igri? Nemamo AI/A-Life, nemamo dobru priču, imamo masu bug-ova, imamo užas balans, imamo užas stutter i performanse ALI imamo dobru grafiku bar?

• Uređivano

Arcer grafika je odlicna, zvuk mi je jako dobar, izvrsno je napucavanje, osjecaj pogotka i headshota i opcenito su oruzja jako dobro izvedena. Na momente igra prsti atmosferom, a ponekad se jednostavno razvodni u nedostatku konkretnog questa, iskoristavanja lokacije i settinga. Kao kad gledas live neki stari rock band i vidis da im fali onaj zavrsni kick na pozornici i da to nije to vise.

S druge strane random exploring bi bio jak i glavni forte da postoji A Life. Ovako nije bas zanimljiv niti nudi neke nagrade. Odradujem ga jer sam znatizeljan i privlace me lokacije.

Edit: i smeta mi sto je ovo neka nova Zona. Moderna, populirana danasnjom generacijom, svi oni dogadaji ranije su samo price sada i kao i u stvarnom svijetu, nista vise nema onaj gust, misterij i napertost. Bas se vidi da su igru radili danasnji mindsetovi, sve se uzima zdravo za gotovo, povrsno i bez nekih emocija. Kako bi se u igri reklo, flat je

chono

chono Za zvuk se slažem, dok hodaš kroz šumu po noći i krene oluja, jako realno izvedeno.

Ajde nadam se ovaj tjedan kad izađe zakrpa da ću zaigrati kako treba pa moći više komentirati jer do sada nisam obavio ništa konkretno van Lesser zone.

Pa znaš da sigurno 50% igrača nije pokrenulo a niti čulo za SoC, CS, CoP igre nego su se odmah bacili na S2 jer je eto "hype" pa tehnički njima ne znači puno išta što si naveo.

Sad dok igram GAMMA mod, ima priličan broj dijelova mape koji je bio maknut iz orginal igara. Npr SoC Build 1935 je imao Generator, War Lab, Swamps, Dead City i još masu QoL stvari - da naprave remake/remasted inicijalnog pa to bi bio show al mislim da nova ekipa u studiju nema pojma/sposobnosti o tom kodu niti kontentu što je bilo tada jer je kompleksno za njih. Ne znam koliko se tih nekih dijelova S2 dotaknuo (nemoj spojlati) al nadam se da bar nešto vidim.

Arcer nemas devove vise ko prije, tad je svaka druga igra radila svoj engine ILi toliko unaprijedila postojeci da su ti celjusti padale.

Serious engine je crna magija bio (znam neke od Deova, ekipa naspram nas "normalnih" ferovaca bogovi bili)

Raven sa solider of fortune i GHOUL sustavom komadanja tijela.

Stalkerov XRAY engine je ocito napredniji od U5 u nekim segmentima a rađen je od hrpe siromašnih ukrajinaca u štali.

Monolithov Lithtech koji je u FEAR čuda radio

Danas je više manje industrijska traka, uzmi u5 engine i kupi stuff s marketplacea. Jel su modeli više high res od prije 20 god, jesu. Jesu li bolji s artističke strane, debatable

Arcer ima poveznica sa time sto si naveo, necu ti spoilat.

Ja još tražim generator na početku, i nemrem naći pa nisam ni pisal da igram ovu igru

Ja i dalje čekam da srede A-life, ovako zbog price / atmosfere bolje mi je reprizirati Metro Exodus.

Deadwalker nece tako skoro prijatelju, ako uopce i srede. Testirao sam i lokalno ponasanje NPCeva jucer iz puke znatizelje. To ne radi ni aktivno kako treba, a kamoli pasivno odnosno offline. Popeo sam se na poviseni dio, bila je hrpa NPCeva ispod, kada gledas u njih sve ok, kada skrenes pogled i pogledas ponovno zglitchaju se, nerijetko vrate metar, dva unatrag. Sto znaci da i same aktivne kalkulacije imaju delay i probleme.

Znaci prestrasno. Zelim XRay engine! Totalni overhaul za moderno doba! Cudo od proizvoda

• Uređivano

Ok, dojam se drasticno popravio na onoj misiji, ali storytelling je blago receno upitan kao i tempo. Izgleda da je ovaj main quest podjeljen na 3 faze, ova zadnja je bas dobra. Ima tu svacega, half lifea, cyberpunka i originalnog stalkera.

EDIT: AAAAAAAAAAAAAAAAAA kakav twist!!

Cisti Black Mesa feeling!

Nakon toliko jadikovki, pisanja i tehničkih problema moremo se kolektivno složiti da su kurca radili?

Imali su 10x odgoda, financije i support Microsofta da bi dobili inferiorniji nastavak nego prethodne 3 igre koje su klepali u maminoj garaži.

Osim grafike, koja je također upitna jer ljepše nije nužno bolje.

Samo mi nemojte argument rata koristiti. Izuzev developera koji je poginuo ko vojnik-ratnik ostali su treći dan vojne operacije preselili studio van Ukrajine.

Postali su preambiciozni pa uzeli više nego mogu probaviti. Igra je trebala izaći 2026.

Istini za volju, da budem kao neizostavni kritičar

@weky

Nisu im ni prve 3 igre bog zna što osim jebačke atmosfere, enginea i specifičnih Stalker stvari, moderi su popravili 90% toga te produljili trajanje vanilla verzije.

1. - 2010. mogli su imati takve propuste, danas tržište ne prašta.

pravednik da, "samo" su preselili cijeli studio sa opremom, trazili prostor i tek na kraju dobili u Ceskoj. Sto jos? Haknuti od strane Rusa, svaki dan u strahu za obitelj doma, bez adekvatnih uvjeta za rad u smislu odradis posao odes svom domu, a ne spavas u uredu ili po hotelima, bez ikog svog osim radnih kolega za socijalni dio zivota. Jebala te igra, totalno sporedna stvar u ovom ratu.

Osim toga, jesi odigrao?

chono

Onda su mogli odgoditi ako je bila sporedna u ratu. Napisao sam da ne koristite rat ko argument. Ko je htio regrutirao se, ko nije ni neće. Ratovi su bili i biće, pojedinac nema utjecaja.

Fokusiran na projekt ili nisi, nema između. Nisam odigrao, čekam modove.

bez adekvatnih uvjeta za rad u smislu odradis posao odes svom domu, a ne spavas u uredu ili po hotelima, bez ikog svog osim radnih kolega za socijalni dio zivota.

Opisao si 90% gaming developera, pitaj ljude koji su radili MGS4, Halo 3, Red Dead 2, Uncharted… koliko nisu vidli familiju. Uzmeš dekicu i nekad odspavaš u uredu. Neki poslovi traže žrtvu za bolja primanja. Opet bolje nego raditi na oil rigu.

Nije argument.

• Uređivano

pravednik ne seri, imaju tople domove u svojoj drzavi ili u onoj gdje su svojevoljno odlucili zivjeti. Crunching na kraju developmenta nije development u trajanju od 4, 5 godina.

Nisu napustili sve sto imaju zbog rata. Prosao sam obje strane medalje, znam kako je bilo mojima.

Ovdje govorimo o developmentu, gdje delay od par dana moze znaciti otezanje i probleme mjesecima. Imas li iskustva u tome, kad vec nisi odigrao igru? Ili pises iz glave?

I jesi li ti to upravo izjednacio game development sa naftnom platformom? 😅 pa odi onda radi za google kao glavni arhitekt ako je tako jednostavno mijenjat profesije. Par meetova na dan, kuca, auto i kartica od firme, te godisnji bonusi od stotina tisuca dolara. Zasto ne ides?

Mislim da nema smisla započinjati raspravu koja se vodila već nebrojeno puta. Činjenica stoji, igra nije na očekivanoj razini i glavni aduti koje je trebala baciti na stol su zakazali.

Sve ostaje vidjeti koliko će studio uložiti truda u ispravke, ali najviše me strah da su neke mehanike toliko slomljene da niti oni neće uspjeti puno izvući. Mod zajednica sigurno napravi neki "workaround" tu i tamo.

Obožavam Stalker serijal i evo ubio sam u GAMMA modu sigurno preko 300h zadnjih dva i pol mjeseca - dal bi radije igrao njega nego čekao S2 zakrpe do stanja igrivosti procjenite sami.

Uglavnom, mislim da bi mogli nastaviti kvalitetniju raspravu nakon ovotjedne (velike) zakrpe.

Ak ovom zakrpom ne rijese AI ili barem bug kojim ne mogu nastaviti igru lijepo cu ju ocijeniti jedinicom na xbox storu i zbrisat trajno, ne da mi se vise cekat. Fala kurcu pa sam ju igro u sklopu game passa , bar ju nisam platio.

Arcer rasprava moze postojati, ali kolega pise o ovim stvarima kao da su normalne situacije u zivotu. Nisu! Niti jedan studio u povijesti industrije sa ovim levelom igre nije iskusio nista slicno

chono

Zapitaj se kako bi reagirao da rata nije bilo?

Isto, jer si fan Stalker, Witchera i Metroa. Nisi objektivan kod tih naslova.

Pišeš gluposti, radili su u drugoj državi, nisu im mine padale po glavi.

Susreo se cijeli svijet od 2019. - 2021. sa covidom, sve je redovno izlazilo, kakvo takvo.

Ti ćeš skinut boga krista i vraga prije nego priznati da ukrajinci ipak nisu sposobni kao jedan Naughty Dog.

• Uređivano

pravednik nije ni slicno. Sa covidom si bio doma, patila je koordinacija i allignment timova, a nisi bio u drugoj drzavi, opremao ured od nule i zvao doma da vidis ako su tvoji bliznji zivi i ako imaju struje i grijanje. Pogledaj kako sam reagirao na CP77.

Ukrajinci nisu ni 50% jednog NDa, uopce neznam je li potrebno to naglasavati. To samo ti vodis neke bitke u takvim usporedbama. Medutim, ti isti ljudi su pod ratnim okruzenjem dostavili igru.

Jos jednom, jesi ilada sudjelovao u developmentu nekog proizvoda ili aplikacije?

Koliko znam prema dokumentarnom filmu, cijelom timu(dev+obitelj) je bio omogućen transfer u sigurno okruženje tko je htio, nema greške.

chono Jos jednom, jesi ilada sudjelovao u developmentu nekog proizvoda ili aplikacije?

Nisam, korisnik sam koji komentira stanje igre.

Prekini sa takvim prenemaganjem. Po tvom svi trebamo biti developeri…

Eto sad me jebe Samsung tv al nesmem komentirat jer nisam inžinjer istog.

Ideš u krajnost.

Dostavili su ne tako sjajni nastavak i to je to.

• Uređivano

pravednik takvo je stanje na ovom forumu, zato to potenciram. Nisi igrao, nisi dev, nisi relevantan za komentiranje. Necemo valjda sada raditi dvostruke standarde?

@Arcer u njihovoj organizaciji. Cijeli moderni GSC je koncipiran kao zaklada za pomoc Ukrajini, zato je igra i izasla, da bi se financirale kampanje za pomoc ljudima. Reklamira se tako javno i javno je dostupno