Scenarij u GAMA od jučer.
U Limasku prolazim kroz ulice i vidim u daljini dva Monolita iza barikada. Imam 9x39 ammo i oba su niži rank pa tako znam da prvog mogu skinuti odmah u glavu dok drugi neće ići. I tako je bilo, drugi je odmah zapucao prema meni, zaklonio sam se iza nekog kombija. Nakon toga je ne direkt na mene nego u stranu nakon pucnjave, napravio reload i okolo grmlja prema meni. Skužio me na prozoru kombija (razbijeno staklo) i pogodio me pa sam vidio da nema više šale. Pobjegao sam lijevo iza zgrade i promatrao što će napraviti, nije me nije vidio da sam otišao. Stao je iza grmlja, izašao van na kratko, stao iza drveta, još jedan reload i onda u "spremnom" stavu krenuo prema zadnjoj poziciji di me vidio zadnji puta, i to ne direkt nego zaklonom dijela zadnje strane kombija. Okružio je okolo i vidio da me nema pa sam tu izletio i sredio ga.
Svakim danom me impresionira A/AI iznova, jer nekad bi samo ugasio igru koliko mene "izigraju" da me umore.
Stalker 2 je 40% onoga što imaju njegovi prethodnici. Kao što ste napisali nije sve gotovo, vidi se da rade na napretku ali na kraju rekao bih kompletan Alife/AI overhaul će srediti zajednica. Kao i sve ostalo; loot mutanata, identitet fakcija, inventorij i organizacija, poboljšanje performansi, balans, novo oružje itd itd (neki modovi su već prisutni podugo)