chono

Jel to samo nakon patch-a ili imaš još koji dodatni mod za optimizaciju ?

f_i_c_o gola igra sa njihovim patchem, sve sam maknuo prije updatea. Popravili su, kurvini sinovi su uspjeli!

By the way, Mastif se vratio kod Lensa i u znak zahvale mi dao koordinate do stasha

Idem u ducan po cugu. Mozda padne i pljuga koliko sam sretan

chono Ne pijem ali u svemu ostalom ću te podržati sada što si napisao. I idem new game polako.

Krenuo ispocetka, polako i ovaj put for real.

Good hunting stalkers

Sto se mene tice, Stalker 2 je izasao 29.11.2024.

Krenimo redom kako spada ovaj put

chono Stalker u samoj srzi. Welcome to the Zone, welcome home stalkers…

Napucavanje odlicno, mesnato, balistika u igri, random A-Life eventi prisutni, AI odlican, atmosfera ubija, mraculja samo takva, zvuk perverzija, izvedba i performanse odlicne, uopce nisam ovo ocekivao sa te strane

20.11.2024 ⬆️

29.11.2024 ⬇️

chono Sto se mene tice, Stalker 2 je izasao 29.11.2024

solidmerlin and? Danas sam krenuo sesiju od par sati u komadu. Do sada sve na preskoke i rastrgano. Ne kuzim tvoj post sorry 🤷‍♂️

nova igracka

cisti Stalker

Šta?

Popravljen AI?

Može se igrat?

f_i_c_o vidim da si i ti zaglavio sinoc 😁 ja sam spickan danas, ali vrijedilo je. Jebote kolika mapa, neznam gdje bi prvo isao i sta istrazio. Dobar je balans sada, survival elementi i banter gotovo kao jedinica kad su je popeglali.

@doktor1 nemogu nigdje naci u patch notesima, ali dirali su i AI. Nemam nikakve modove, ali nemam ni spawn iza leda. U 3 navrata sam scopeom gledao flesheve, stalkere i pse u daljini kako rade svoje stvari. Mislim da su prckali i po tome nesto, priprema za slijedeci patch koji ce bas biti adresiran za A-Life.

Sto se tice performansi, sve popeglano, osim sto "cinematic" scene stvarno idu u 30fpsa, ocito je to tako.

Edit: ja sam jucer stigao dalje i nadoknadio onih 9h koje sam bacio u vodu i krenuo ispocetka. 🙈

Edit2: i ono najbitnije za UE5.1, nema latency vise, igra je smooth ko bebina guza

Epic, high, 1440p, dlss quality, FG, sharpness 60% bez reflexa

Za performanse, osjeti se definitivno.

I dalje me smeta ogroman loot u igri, baš mi ubije imerziju - do prvog sela sam bio pun sa svim i svačim, doslovno nemam straha od umiranja gdje god krenem jer znam da ne moram štedjeti. AI - možda su malo dirali po tome istina, iako su odmah na početku sela gdje treba riješiti ona tri bandita, Flesh pali na mene doslovno. Sve u svemu ide na pauzu ipak, nastavim sa Anomaly Custom i izašao mi je update Forever Skies.

Arcer naveli su popravke AIa i 20 ostalih stvari vezanih uz njega. Poceli su prckat. Dobra stvar sto je kreator A Life 1.0 jos u timu

chono

Bome, fino me zaljepilo za ekran, ošao spavat već je bilo 2 u noći kad sam se natjerao da ugasim igru. Isto imam sve na Epic, 1440p , DLSS quality, FG je na auto i imam između 90-140 fpsa ovisno o lokaciji (Ryzen 9 5900x, 32gb ram, 4070 Super) i igra radi vrlo fluidno nakon novog patcha.

Vidi se da su mutante nerfali, ne moram više cijeli mag iz mp5 izpraznit fleshu i boar-u u facu da bi legli, bloodsucker je i dalje žilav gad tho…

Al tolko toga ima za istraživat, ja sad trenutno obavljam svaki sidequest koji nađem i svšrljam po mapi okolo naokolo
                  😃.

A što se amtosfere tiće feel iz prijašnjih nastavaka je definitivno tu, bio sam obavljao neki side quest i otegnulo se to te me je uhvatio mrak na otvorenom i kako sam se vraćao u Zalissyu po noći puhno je jebeni vjetar tako da sam se scimao i okinuo rafal u prazni grm Ha-Ha-Ha Ha-Ha-Ha

10/10

chono Ma sigurno dovedu ured tu nema sumnje. Evo za primjer NPC puca na mene sa 200-300m kroz travu i grmlje iako nema šanse da je vidio gdje sam otišao. NPC ako su u određenom objektu, često ne napuštaju ako pucaš po njima iz vana ili izletiš van - vrte se na mjestu i ponavljaju isti line 7-8 puta i nakon toga prestane hostile scena. Kad si u određenoj zgradi samo se spawnaju izvan, iznova i iznova. Ova zakrpa je jako veliki pomak, kapa dole a sljedeća bude malo posvećena A-Life, imamo igru desetljeća.

f_i_c_o AP streljivo, pada odmah dok regularni možeš ga napuniti do besvijesti prije nego legne.

Jedna zanimljivost, bacite granatu na pod i opalite metak u nju 😉

Isto, jako puno ima easter eggsa šta na prošle nastavke a što novih, samo istražujte mapu i slušajte razgovore pokraj vatre.