Krenuo ispocetka, polako i ovaj put for real.
Good hunting stalkers
Krenuo ispocetka, polako i ovaj put for real.
Good hunting stalkers
chono Stalker u samoj srzi. Welcome to the Zone, welcome home stalkers…
Napucavanje odlicno, mesnato, balistika u igri, random A-Life eventi prisutni, AI odlican, atmosfera ubija, mraculja samo takva, zvuk perverzija, izvedba i performanse odlicne, uopce nisam ovo ocekivao sa te strane
20.11.2024
29.11.2024
chono Sto se mene tice, Stalker 2 je izasao 29.11.2024
solidmerlin and? Danas sam krenuo sesiju od par sati u komadu. Do sada sve na preskoke i rastrgano. Ne kuzim tvoj post sorry
Šta?
Popravljen AI?
Može se igrat?
f_i_c_o vidim da si i ti zaglavio sinoc ja sam spickan danas, ali vrijedilo je. Jebote kolika mapa, neznam gdje bi prvo isao i sta istrazio. Dobar je balans sada, survival elementi i banter gotovo kao jedinica kad su je popeglali.
@doktor1 nemogu nigdje naci u patch notesima, ali dirali su i AI. Nemam nikakve modove, ali nemam ni spawn iza leda. U 3 navrata sam scopeom gledao flesheve, stalkere i pse u daljini kako rade svoje stvari. Mislim da su prckali i po tome nesto, priprema za slijedeci patch koji ce bas biti adresiran za A-Life.
Sto se tice performansi, sve popeglano, osim sto "cinematic" scene stvarno idu u 30fpsa, ocito je to tako.
Edit: ja sam jucer stigao dalje i nadoknadio onih 9h koje sam bacio u vodu i krenuo ispocetka.
Edit2: i ono najbitnije za UE5.1, nema latency vise, igra je smooth ko bebina guza
Epic, high, 1440p, dlss quality, FG, sharpness 60% bez reflexa
Za performanse, osjeti se definitivno.
I dalje me smeta ogroman loot u igri, baš mi ubije imerziju - do prvog sela sam bio pun sa svim i svačim, doslovno nemam straha od umiranja gdje god krenem jer znam da ne moram štedjeti. AI - možda su malo dirali po tome istina, iako su odmah na početku sela gdje treba riješiti ona tri bandita, Flesh pali na mene doslovno. Sve u svemu ide na pauzu ipak, nastavim sa Anomaly Custom i izašao mi je update Forever Skies.
Bome, fino me zaljepilo za ekran, ošao spavat već je bilo 2 u noći kad sam se natjerao da ugasim igru. Isto imam sve na Epic, 1440p , DLSS quality, FG je na auto i imam između 90-140 fpsa ovisno o lokaciji (Ryzen 9 5900x, 32gb ram, 4070 Super) i igra radi vrlo fluidno nakon novog patcha.
Vidi se da su mutante nerfali, ne moram više cijeli mag iz mp5 izpraznit fleshu i boar-u u facu da bi legli, bloodsucker je i dalje žilav gad tho…
Al tolko toga ima za istraživat, ja sad trenutno obavljam svaki sidequest koji nađem i svšrljam po mapi okolo naokolo
.
A što se amtosfere tiće feel iz prijašnjih nastavaka je definitivno tu, bio sam obavljao neki side quest i otegnulo se to te me je uhvatio mrak na otvorenom i kako sam se vraćao u Zalissyu po noći puhno je jebeni vjetar tako da sam se scimao i okinuo rafal u prazni grm
10/10
chono Ma sigurno dovedu ured tu nema sumnje. Evo za primjer NPC puca na mene sa 200-300m kroz travu i grmlje iako nema šanse da je vidio gdje sam otišao. NPC ako su u određenom objektu, često ne napuštaju ako pucaš po njima iz vana ili izletiš van - vrte se na mjestu i ponavljaju isti line 7-8 puta i nakon toga prestane hostile scena. Kad si u određenoj zgradi samo se spawnaju izvan, iznova i iznova. Ova zakrpa je jako veliki pomak, kapa dole a sljedeća bude malo posvećena A-Life, imamo igru desetljeća.
f_i_c_o AP streljivo, pada odmah dok regularni možeš ga napuniti do besvijesti prije nego legne.
Jedna zanimljivost, bacite granatu na pod i opalite metak u nju
Isto, jako puno ima easter eggsa šta na prošle nastavke a što novih, samo istražujte mapu i slušajte razgovore pokraj vatre.
chono Da, odlično su im riješili taktiku ponašanja.
Sinoć je neki tip izbacio mod gdje je rekao da je popravio A-Life pa sam išao probati - NPC oko vatre po selima, hodaju šumom i puteljcima, bore se sa mutantima itd ali me zatekla jedna stvar. NPC i mutanti napuštaju tzv svoj "balon" spawna i prate te podaleko, ista stvar je NPC vs mutant.
Nema udarca na performanse i rekao je još kako je odradio kočnicu da se spawn ne desi gdje su misije.
Arcer ja cu rokat bez modova, ovo sad mi je top. Kad dode sluzbeni fix samo nastavljam, a ici ce i drugi prelazak
Jos jedan brzinski