Nevjerojatno koliko je nevjernika ovdje. Govoriti da je chono smjesan ili nesta sto vjeruje u zivot poslje smrti je toliko jadno, djetinjasto i vrijedja svakog vjernika i normalnu osobu odraslu u normalnoj krscanskoj obitelji, a naposljetku i drzavi koja njeguje te obicaje.
Pa ja žalim ako to ikoga vriđa, ali ako je moje mišljenje da je nešto smišno, bez obzira šta je to, ja imam pravo to izrazit. To nije jadno i djetinjasto, nego sloboda govora. Svi koji me znaju na ovom forumu znaju da neću nikad samo napisat "smiješni ste" ili nešto i samo otić, već ću uvik argumentirat svoje mišljenje, šta ti potvrđuje rasprava od prije nekoliko strana.
Religija nije niti bi smila bit imuna na kritiku, pa ni izrugivanja. Ne samo religija nego nijedna ideja ili mišljenje ne bi trebalo bit zaštićeno protiv tuđih mišljenja, to je jedna od najopasnijih stvari koje možemo napravit. Ka šta je tebi nevjernik može bit smišan i nepojmljiv, može meni i virovanje u dobroćudnog i svemugćeg boga, iako razumim zašto ljudi viruju jer shvaćam snagu indoktrinacije i straha od smrti. Mada mi je ponekad teško razumit koliko su ljudi sposobni ignorirat zdrav razum da bi održali svoje iluzije.
Ali osobno ne mislim da je netko smišan ili nerazuman samo jer viruje u postojanje nečeg šta ne možemo raspoznat, ali kad viruju u ove priče koje organizirane religije serviraju, da, to mi je iskreno smišno i neću sakrivat svoje mišljenje. Zašto mi je smišno? Odgovor ćeš nać u raspravi s Greybackom ako je nisi tada vidija. I šta sam već više puta reka, religiju inače smatram jednom od najgorih ljudskih tvorevina koja za svaku svoju pozitivnu posljedicu ima deset negativnih.
Opet, ako ti je moje mišljenje uvredljivo, oprosti ali to nije moj problem jer ja neću niti bi itko IMO triba ograničavat svoj govor samo da ne bi možda uvridija nekoga. I to "normalna" kršćanska obitelj, pa možda je normalno u ovoj banana državi u kojoj ionako skoro ništa ne funkcionira kako triba i kradu nas sa svih strana, ali ne bi ja to uzima ka normu za svakog čovika.
Vidim da se mnogi cesto ovdje prave pametni, racinoalni i svevisnji, a mogu samo misliti Kako su ustvari asocijalna bica zeljna uvazavanja njihovih uvrnutih misljenja i cijeli zivot su u potrazi za paznjom samo sto ju traze na krivom mjestu.
Ovde prišlo iz mišljenja u čisto vriđanje, ali svejedno ću odgovorit. Jer jedno je imat mišljenje o nečemu o čemu si se informira i razmišlja dugo vrimena pa i ako je nekome uvredljivo to je prihvatljivo, ali ti ovde direktno napadaš ljude koje ne znaš, ne ideje. Prvo, ne tražim pažnju nego volim rasprave i ka šta sam reka u svom prethodnom postu, mislim da su zdrave i da potiču razmišljanje, barem kod nekih ljudi. I iskreno nisam najdruštvenija osoba na svitu, ali daleko od toga da sam asocijalan.
Neka vam Bog pomogne iako ne vjerujete u njega...ali nemojte ismijavati nesta sto ne razumijete. Tada ismijavate I ljude poput karola vojtile I majke terezije sto je vrlo jadno I nisko i govori sa kakvim karakterima se ovdje ima posla. A isti ti ljudi popljuju nekoga kada ne prica sve naj o nekoj igri koja se njima svidja te glume freedoms fightere. Licemjerje na najjace...
Pa fala ti, ali i da bog opisan u bibliji postoji, ne virujem da bi mi se puno smilova ili pomoga (pogotovo starozavjetni). I fascinantno mi je koliko često vjernici koriste tu "nemojte ismijavati nesta sto ne razumijete" frazu. O ismijavanju sam sve reka, a to da ne razumim...razumim ja. Razumim i ne virujem jer mi zdrav razum ne dopušta. I ne ismijavam nijednog jedinca ka osobu samo jer ismijavam njihovu pojedinu ideju ili uvjerenje. To su dvi bitno različite stvari, a šta se majke terezije tiče, nije ona baš bila svetica kakvom je se naziva.
Zadnja rečenica isto nema veze sa mnom, meni jedino smeta kad netko opetovano dolazi u temu neke igre, filma i sl. i konstantno pljuje po njoj. Ne sviđa ti se? U redu, ali ne moraš to pisat na svakoj stranici ako nećeš dodat novu kritiku nego samo ponavljat kako ti je sranje.