Eto, završih i ja sve. Pa da krenem redom s nekim obzervacijama:
Što se tiče glitcheva, par puta se dogodilo da protivnici prođu i zapnu u zid ili padnu u kiselinu, a da im ništa ne bude. Sparx ponekad odbija skupit dijamante i na nivou Dino Mines sam skupio 702/700 dijamanata. Što se trofeja tiče, svaki je iskočio kako treba. Kod utrke lebdećim snowmobilom protiv yetija često znam zapet od zid i izgubit brzinu. Naravno, sve su to sitnice. Ništa gamebreaking.
Što se tiče konkretnih promjena u gameplayu, kontrole se čine lakše, ali ne nužno i precizne. Naglo skretanje u stranu kod skakanja dok Spyro šprinta neće rezultirat smjerom u kojem želim ić već će se dogodit lagani understeer. Skok u jedinici je možda mrvicu kraći nego u originalu pa je i glide domet za koju nijansu kraći, ali ništa što dobar tajming ne može riješit. Pozitiva je, primjerice, kretanje Majmuna Agent 9 - pomoću gljiva se kreće kao u TPS / FPS igrama što je totalno zakon i olakšava igre (a pogotovo minigre skroz).
Miniigre mi se čine lakše ili umišljam. Bentleyev boks u trojci, pogotovo za drugo jaje, to sam riješio ko iz pičke iz prve, a znam da sam u originalu ostavio živce koliko puta sam pokušao satrt tog vražjeg yetija. Zbog Agent 9 kontrola "a gunfight at the Jurassic Corral" je puno lakši. "Turtle Soup 2" je također ništa posebno jer kornjače ne idu njih par odjednom na lonac kao u original dvojci s juhom pa ih je lakše kontrolirat a time i chargat u vodu.
Što se tiče dizajna nivoa, tu nema pogovora. Sve je tako lijepo i šareno, milina za oči. Nakon par seansi igranja pogledah neke videe s originalima i sad ta grafika izgleda tako isprazno. Znam da je to vrh za PS1, al Reignited je prekrasna slikovnica. Jedino što se sada koji zalutali dijamant sakrije u vlatima trave dok u originalu sve vidiš. Srećom, tu je Sparx i L3.
Dizajn likova i NPC-a je hit or miss. Recimo IMO Rypto je preagrsivan umjesto da bude mrvicu više cool down i sarkastičniji. Bianca je totalno promašena i dizjanom i govorom. U originalu su ju bolje napravili za ulogu koja joj pripada. Hunter mi je 50/50. U nekim trenutcima pogođen, al u drugima se gubi onaj goofyness koji je imao, što zbog izgleda, što zbog naracije. Dok recimo Sheila je primjer unaprijeđenog lika. S kosom ipak izgleda ženstvenije. Većina protivnika i NPC-a kroz pojedine nivoe je uglavnom level up što se dizajna tiče. Tu nema zamjerki.
I eto, to je manje više to što sam mislio reći, a da ne ponavljam što su drugi rekli. Zanimljivo je to kako se vrijeme promjenilo da sva 3 nastavka količinom sadržaja i satnicom djeluju kao jedan platformer danas. Trofeji bi mogli biti malo maštovijiti i izazovniji također. Nisam trofejska kuja, ali ono, malo izazova nije na odmet.
U svakom slučaju, lijepo iskustvo.