Prekrasna je
Automobili
Uff, kako volim mazde...
Znači, ja pokušavam skratiti svoju listu. Do sad je bila 207ica, a sad bi na klasu iznad išao. I skratio sam na:
- Mazda 3
- Pug 308
- BMW 1
- Corolla
- Uređivano
Focus ST
Ili čak Mini Cooper
yakuza_stinger brutalan auto, ali interijer mi je jad i bijeda naspram drugih
Koliko god ima lijepih interijera u novijim automobilima, ne znam kako je vama, ali meni iskreno smeta koliko je stvari na dodir. Kad moram micati pogled samo da bi vidio jel prstom stišćem dobru postaju. Lada Niva mi postane privlačnijom odmah kad vidim da je sve na prekidačima.
- Uređivano
DarkPunisher Ti više nisi mjerodavan za interijere kad voziš auto sa interijerom na razini njemačkih premiuma. Naravno da će ti bilo koji drugi biti bijedan.
@Tzereen Ja sam pristran za Mazde, ali ako ti je interijer bitan, onda ta generacija Mazde 3 o kojoj pričamo ne briljira. Tek ova nova generacija je to popravila (and then some). Also ovi 2.2 SkyActive dizeli su prilično problematični.
Za Peugeot se zna što mislim. BMW1 solidan, njemački kvalitetan i dobar. Mislim da je generacija tog godišta zadnja sa zadnjim pogonom što je dobro za osjećaj vožnje, ali ne znam je li pogon ovisio o motorima ili ne. Samo znaj da kardan uzima prostor straga na takvim autima, onaj tunel između nogu iza je veći.
Corolla te godine nema, osim ako ju importaš iz USA. Kod nas bi to bila Toyota Auris i to je auto s korektnim interijerom, ništa posebno, ali dobiješ Toyota kvalitetu ako ništa drugo.
Fico slažem se, najgore je kad je sve živo na touch, a meni je napravljen tako da moraš fakat gledat što radiš što je ponekad opasno.
Mazdu da kupujem, iz gušta bi NA Mx5 kupio, iz još većeg gušta Rx-7, a kad će bit obiteljski čovjek - MPS 6-icu.
- Uređivano
yakuza_stinger Ali onaj ST druge generacije sa 5 cilindara. Bio se jedan prodavao prije nego sam uzeo Miatu. Oko 80000 km, jako uščuvan, oko 10000€. Malo mi je falilo da prodam Mazdu 3 i da ga uzmem. Ali sam idiot rezonirao kaj ću kupovat auto koji je 3 godine stariji od mog. Plus taj interijer je stvarno grozan, baš odbija. Nekad mi bude žao što ga nisam uzeo kad se tog sjetim.
@Tzereen Mislim da ne bi ni sa i30 bio nezadovoljan. Nije to više onaj Hyundai od prije, iako kad pogledaš oni Accenti na šta god ličili, tog još vozi po našim cestama, nepoderivo je. A kvalitetu su zadržali, poboljšali su izgled. Svakako bi ga uzeo u obzir. Meni se njihov i30 Fastback N jako dopada.
Tzereen Pratim ja sve, samo mi nije interesantno. Kao prvo naziv SUV je razvodnjen i sve što nije klasičan auto oni smatraju SUV-om. Ne može mi mazda CX-3 biti SUV kad je na platformi Mazde 2. To je mali auto zapravo, ali čim je povišen naziva se SUV-om. Od (pravih) SUV-ova samo G wagen bi mi došao u obzir ili da naprave remaster Mercedes ML-a iz ranih 2010. ih. To su jedini takvi auti koji su mi se sviđali. Jednostavno meni je kod auta bitan (najbitniji) osjećaj vožnje i položaj za volanom. Ne pati me previše vanjski izgled i izgled interijera. Bitni su, naravno, ali uvijek će presuditi ovo prvo. U tako nečemu što ima visoki centar ravnoteže, ni osjećaj vožnje nije bog zna kakav. To se sve naginje u zavojima, a nemam 5 klinaca da mi treba toliko prostora koje nude. Vozio sam CX-5 i sve je to super, iznad svih si, imaš puno prostora. No uletim u zavoj i totalno se razočaram isti tren. Jednostavno mi nije gušt to. Novi Tucson je super, hrabar dizajn. A kad krepa i jedan dio od ovih led panela koji glume dnevna svjetla bit će veselo. To se vjerojatno sve mora mijenjati i nije jeftino.
Ja sam jedno vrijeme gledao Corolle...
Ali kad sam sjeo unutra, nekako mi se ne sviđa taj interijer.
Iako, smatram da je auto i više nego pouzdan, dobar motor etc.
Hyundai mi se sviđa all around, možda malo skupi, ali jbg svi su podigli cijenu, izgled, kvalitetu, tako to ide u svijetu.
Ali sve nove linije su super, nema tu više puno "ružnih i nezanimljivih" autiju.
yakuza_stinger meni je napravljen tako da moraš fakat gledat što radiš što je ponekad opasno
To mi je najgore. Klima i radio bi morali biti napravljeni s prekidačima ili nečim fizičkim što možeš napamet naučiti kako funkcionira i da odmah znaš jesi uspio ili ne. Za GPS i ostalo, dodir ima smisla, ali jednostavno mora biti neki kompromis.
Torla Hyundai mi se sviđa all around, možda malo skupi, ali jbg svi su podigli cijenu, izgled, kvalitetu, tako to ide u svijetu.
Mogu ti potvrditi za Hyundai da imaju izvrsne aute kojima možeš vjerovati da će raditi kako spada godinama. Nemamo novije serije, ali imali smo Terracana, Sonatu i i30. Na Sonati je mijenjan akumulator nakon 10 godina i jedino je sada klima polagano otišla pa treba servisirati. Sve redom odlični auti od kojih je jedino i30 nakon 10 godina u osjetljivijim problemima, ali zbog načina vožnje, ne zbog samog auta. Cijena im je skočila zadnjih godina, ali kvaliteta im je stvarno garantirana.
buz ma SUV ko SUV je prevara žešća. Kapa do poda Qashqaiu koji je utabao put, pa kasnije još i Juke, a sad doslovce svi rade SUV verziju na svakoj klasi, mali, srednji, veliki...
A kažem prevara, jer ni jedan od njih uopće ne odgovara izgledu sa voznim svojstvima. Ali ih je lijepo vidjet, jer su robusni i "moćni" te su povišeni pa ljudi imaju dodatni feeling "moći" I ne zapnu za rinzol ko što ja zapnem stalno s 207-icom.
Btw, ovaj koji će od mene uzet 207-icu će se stvarno usrećit jer je auto jeben. Fakat će mi bit krivo kad ću ga prodavat.
Nisam fan električnih automobila, ali Rimac je čudo.
Concept_Two dobio novo ime. Zove se Rimac Nevera!
Kakav reklamni spot...bolesno