Ma meni je dobar i Stelvio, kao i novi Tonale.

Znači moraš sjesti u taj auto da bi vidio kako je to napravljeno. Vrhunski.

Samo preskupo. Baš bio neki dan u Emil Frey centru i imali u ponudi Tonale, skoro 400k kuna, odlična oprema, ali motor od 130 konja. Nek se jebu.

Kada su unutra četiri osobe + prtljaga, ide debelo preko 2 tone težine. 130 konja je premalo.

StarFox_N jako fin za vožnju i jako dobro leži u zavoju.
Nisam inače fan alfi, jedan od zanimljivijih autiju u koje sam sjeo.

Pa naravno da budes uzel rx8 a ne alfu, alfa se pokvari i u igri 🤣🤣🤣🤣

4 dana kasnije

Gledam zimske gume, to je ludilo.

Imam neku divlju dimenziju koja nije učestala tako da su skupe, a i slab je izbor. Neke bolje poput Pirellija ili Michelina su 1600 kuna po komadu za keš. Htio sam i neke felge uzeti, volim imati dva odvojena seta, ali mislim da sam odustao od toga. Neke bolje felge su barem 1500 po komadu. Trebao bi ispljunuti sada 12000 kuna za to sve. 🥵

Meni nude Goodyear Efišentgrip SUV 17ke, 149 eura po komadu, 10 posto popusta za keš.

Zasad mi je cijena najbolja, te ću to vjerovatno i uzeti. Otišle cijene guma u tačku, mora da je Ukrajina glavni proizvođač kaučuka..

Raziel Gledao sam možda ići dimenziju ispod, sad imam 215/45 R18.

To se da smanjiti na 215/50 R17. Cijene su onda nešto bolje, oko 1200 kuna za komad, ali je bolja i ponuda modela. U mojoj trenutnoj dimenziji uopće nemaš poznatih modela guma.

No onda mi ne ginu felge nove naravno. 😌

Niste mi jasni,vozite bolje i skuplje aute i sad placete na cijenu guma koje vam btw cuvaju glavu.

Kupite onda renault clio 20 godina star i rabljene gume su vam 200kn sve 4 kod vulkanizera, cirka 5mm…za sezonu dovoljno 😃

doctorfreak

Drzak si, bezobrazan i naporan. Ne znaš komunicirati na forumu s ljudima.

Ideš na ignore listu. Svako dobro ti želim i zbogom zauvijek.

doctorfreak

Zbog takvih kao što si ti mi osnovne živote namirnice i potrepštine plaćamo po duplo/troduploj cijeni od one koja je realna i koja da treba da bude.

Raziel Pričam ti da neke stvari koje vi iznosite nemaju logike. Evo frend isto uzeo audija za 200k kuna i sad place jer treba napravit veliki servis i kupit zimske gume.

Mogao je kupiti jeftiniji auto

Ako ti je komad gume 1200kn frende onda voziš makinu. Ako si nešto ne možeš priuštiti ne ulažeš u to. Zdrava logika.

A @buz se sad uvrijedio jer sam mu konstatirao jednostavnu činjenicu.

@buz

Ne znam zašto, ali meni je vječito u podsvijesti navika da idem za jedan inch manje sa zimskim setom guma za razliku od ljetnih. Bez obzira i ako je 4X4, ljetne ako su mi 18ke, zimske se uvijek uzmu za 1 inch manje. Negdje sam davno gledao da guma manjeg promjera a iste širine ima bolje performanse po snijegu i uzbrdici, zbog većeg broja obrtaja eskcentričnog kretanja.

Raziel Pa ima, rally gume za snijeg su tanje od običnih. Ali meni tu u ZG nije snijeg baš problem, nije ga bilo godinama. Ako ga i bude Tomašević ga pojede. Uzimam gume više zbog kiše i hladnoće i da mogu mirno na autoput, odn. dionice ceste gdje je obvezna zimska oprema i kad nema snijega.

15 dana kasnije

Uzeo na kraju Continental WinterContact TS870 u originalnoj dimenziji s kojom je auto došao pa vjerojatno neću kupovati drugi set felgi, nego ću mijenjati.

Sreća smo Balkan pa imam frenda koji radi s jednim našim distributerom guma, dobio sam tako dobar popust da im sustav nije dozvoljavao da izdaju maloprodajni račun s tako velikim popustom po ponudi po kojoj sam platio. Morali su zvat u bazu firme da im kažu što da rade.

buz

Drago mi je da si pronašao dimenzije koje ti odgovaraju. Sad gledaj da uštediš za pristojne felge, da ne montiraš svaku sezonu na jedne te iste felge, jer postoje šanse da ti tako oštete felge prilikom montaže guma.

Ja sam isto tako prekjučer uzeo Pirelli Scorpion Winter SUV gume. To mi je prvi put u životu da uzmem Pirelli gume, pa se nadam da se neću zajebat, jer mi trebaju dobre zimske gume, sa dobrim performansom po snijegu. Nadam se da će deliverat.

E da trebat ce mi nove zimske, iako me glava jos uvijek boli od ljetnih. 😂

Raziel Dobro da sam uopće našao model, na staroj Mazdi sam imao prethodni, TS860. U ovoj dimenziji koja mi treba model nije ni bio u ponudi, samo još stariji TS850 tako da kad sam ovo vidio, rekoh uzimam.

Felge ću uopće teško i naći koje mi se sviđaju jer mi malo koja odgovara. 😂 Ponuda je isto gotovo nikakva u kombinaciji dimenzija koje mi odgovaraju.

Vjerujem da ćeš biti zadovoljan i s Pirellijem.

Ima netko cjelogodisnje gume? Ja ih imam vec 4-5 godina na starom Cliu i moram priznati da sam odusevljen tako da razmisljam da za drugi auto uzmem Crossclimate2 i vise ne razmisljam o tome jel mi pretoplo za zimske ili prehladno za ljetne 😃

Prije sam bio jako skeptican prema tim cjelogodisnjim ali sam primjetio da ih stranci jako cesto imaju na autima a kod nas je uvijek ta neka fama da treba imati dva seta. Mi u Zg pravog snijega nismo vidjeli vec valjda 10 godina a ovo kad je hladno, mokro i slinavo mi se bas cjelogodisnja pokazala daleko boljom od svih ljetnih i zimskih koje sam imao. Naravno da ce u pola metra snijega biti losija od prave zimske ali to nije realno da cu ikada vidjeti.

moschus Imam na ženinom Peugeotu, isto Michelin.

Vozio sam ih svakodnevno od 10 do 3 mjeseca dok sam bio između dva auta. Bile su solidne, ali te gume nisu za vozača kao što sam ja. Osjetim te kompromise kod vožnje. Bez obzira, za taj auto koji radi par tisuća km godišnje, nije snažan i vozi se po gradu gdje je malo vjerojatno da će te zatrpati snijeg, te gume su dušu dale i super su ušteda dugoročno. Općenito cjelogodišnje gume su puno bolje sada nego što su bile nekad, a pogotovo Crossclimate2 od kojih nema na tržištu boljih.

Ako si normalan vozač, malo oprezniji kad su lošiji uvjeti, može se bez problema voziti na tim gumama cijele godine. Na suhom i toplom je ionako svaka guma dobra. Samo ih nemoj zaboraviti rotirati povremeno.

Na Cliu imam Bridgestone Weather Control i, kao sto rekoh, stvarno sam ugodno iznenadjen a Crossclimate2 bi trebao biti bolji u svakom segmentu. Malo me je strah situacija kakva nam se dogodila prije par godina kada smo za Uskrs otisli na Krk i na povratku je bila doslovno mecava na autoputu ali osim toga se ne brinem.

Na zalost originalna dimenzija na Meganu mi je katastrofa 205/50/17 i gume kostaju poprilicno tako da trenutno imam i ljetne i zimske u 225/45/17 ali mi se ne svidja kako sjede na flegi jer je malo uska za tu sirinu gume pa bi rado isao na orig dimenziju.