Drzi se Mazde, jebes Ford.
Pored takvog auta kakvo imas, nista ti drugo i ne treba.

A ako si zeljan brzine i voznje, uvijek mozes taj malo "doraditi" novom turbinom/intercoolerom, mappiranjem ili performanskim chipom.
Jeftinije je, jebes ga. xD

Kolko god mi Mazda bila draga i sve to i zahvalan sam šta malo troši što je dobro za moj budžet, ne volim te dizele. Nisam mislio da će mi ikada faliti zvuk usisavača kojeg je Fiesta 1.2 proizvodila, ali fali. Kad mi je taj zvuk dobar onda znam kolko mi je ovo grozno. I dizel mi užasno smrdi, gadi mi se. Benzin sam obožavao točit. Malo sam pratio razvoj ovog Focusa RS, čini mi se da su napravili jako dobar auto.

Pa iskreno nisam upucen u cijenu ni tvog, ni tog vozila kojeg planiras uzeti, tako da se nadam da razlika u cijeni nije velika.
Uglavnom, sretno u tome sto si naumio.

A sto se tice usporedbe benzinca i dizela, meni je bitno da samo ima turbinu, sta god da je hah.

Mazda je rabljena, ali nova nije koštala više od 20000€, dok je Focus RS 45000€ (preporučena MPC) To je puno love za Forda kad razmisliš To je dugoročni plan, neće to tako brzo biti. Nadam se u roku 3 godine, sad do ljeta bih trebao početi raditi pa kreće jaka štednja + kredit. Svašta se može izjaloviti još, ali to mi je velika želja. Želim imati sportski auto jer volim aute, volim vožnju i samo jednom se živi.

Došlo je do toga da je bolje kupit Focus RS nego recimo Imprezu STI WRX koliko je napredovao. Al opet za tu cijenu ja radije odem u Japan i dignem si R33 GTR twin turbo sa 600tinjak konja

A i Impreza je dosta skuplja od Focusa.

25 dana kasnije
  • [deleted]

https://www.youtube.com/watch?v=E1giIJyDyRc

Šta reć ?

22 dana kasnije

Opet su uspjeli...
http://gtc4lusso.ferrari.com/en/

Raketa.

Meni je poprilično ružan but don't judge.

Čak nije niti ružan prije bih rekao da je gadan

5 dana kasnije

Trebam savjet ovdašnjih purgera:

- dobra autokuća koja ti neće uvalit rabljenu kramu koja se izvana sjaji a za 3 dana će počet curit ulje i stat će na cesti? :)

Cijelu smjenu sam na Njuškalu, našo ih par, favorit su mi Auto kuća Hrvatska, a našal i Auto centar Mario.

Odnosno, kod njega konkretno našo ovu pilu i momentalno popizdio za njim :)

Konkretno, u uži izbor mi zasad ulaze Renault Megane dCi i Opel Astra GTC, samo kaj su ove nove linije preskupe, kuje :) ...neke vaše preporuke?

Dizat ću kredu, budžet će vjerojatno bit od 55000 - 75000 kn. Dizelaš, ne stariji od 2011-te godine.

Neću se zaletavat, nije mala cifra, sljedećih 5-7 godina ću ga otplaćivat :/

Maksimalno izbjegavaj auto kuce, pogotovo iz Sesveta.

Mislim da ti ovdje nitko nece znati nes konkretno reci, odi na forum.hr, podforum Automobili pa napravi temu, uvijek ima hrpetina ljudi.

Ranult i francuze bih izbjegavao... Nisam ekspert niti ću se tako predstavljati ali evo najbliža okolina i iskustva. Po zimi im se auto nije htio paliti svaki put(govorim za Renault). Kreteni u servisu čak i preko sve one opreme nikada nisu otkrili uzrok zašto je to tako... čak i oni moroni u sloveniji nisu to uspjeli.
Lik koji je autoelektičar i autoserviser (školovan za to) je uvijek bio za japance upravo zbog elektonike. On ima njemca (neki bmw) i kaže da je požalio jer nije išao na japanca jer kaže najmanje ljudi dolazi s njima kod njega. Ja sada ne želim tu voditi rat njemac vs japanac niti držati stranu.
Mi imamo sada neku mazdu 3 1.6 iz 2007 g i to ima mislim već sada 3 godine sigurno. Nikakvih problema nikada. promijenili smo akumulator i ono redovno što ide. Tankamo i vodimo. stara ga je platila mislim 7500-8000 € svojevremeno ali je auto imao mislim ni 50-60 000 km.

Ja da kupujem auto sada, platio bih nekome tko se kuži ako treba 200-300 kn da mi pregleda auto prije kupovine da me kao što sam sada kažeš ne popušiš.

između ovog Renaulta i Opela ja bih išao na Opel svakako. Jedan lik ga ima i kaže prezadovoljan je sa automobilom. A ništa drugo ne dolazi u obzir od automobila? Neka Toyota možda? Od staroga frenda cijeli život Toyota i kaže da nema boga da ide na drugi auto. Samo redovni servis i piči brate

Tuhy Ne znam u neke detalje, ali čisto logikom ciljaj na one koji imaju neku dužu tradiciju i da su na istoj lokaciji duže vremena. Oni vjerojatno imaju manje toga za sakrit. Buraz mi je kupio auto u nekom takvom salonu prije 2 godine, čak uvezen iz Italije i nikad nije niš krepalo (a auto je iz 2004.) Bum ga pitao kak se zove.

Kaj se dalje tiče, nisam mehaničar, ali nema šanse da bi plaćao 5-7 godina kredit za Renault koji ima 170000 kilometara. Taj 1.5 motor nije loš, ali brate puno je to para i jako puno kilometara. Živiš u zagorju, tebi je 85% vožnja po zagorskoj magistrali, znači otvorena cesta, 80 u 5. brzini. Da sam na tvom mjestu ja bi radije kupio nekog benzinca novijeg s manje kilometara. Kod nas ljudi previše cijene te dizelaše ko da su bogom dani pa su zato benzincima cijene niže. (Pričam o rabljenim autima). Još ako uspiješ nać benzinca s turbom neće ni pit puno više od dizela. Samo moje skromno mišljenje. Dobro izgleda Megane i ima puno opreme, al buraz to je radilo 34000 kilometara godišnje, skoro 100 kilometara dnevno. Puno je to meni. Kužim te kak ti nakon Astre Classic izgleda sad ovo ko svemirski brod, al nemoj plaćat opremu. Kad počne sve rikavat od dotrajalosti, a ti moraš plaćat kredit + skupe popravke.

Meni je presexy ovaj Megane i sam si razmisljam uzet nesto ovakvo kad ustedim nesto. Al kao sto ti buz kaze, kod ovog je previse kilometara napravljeno i definitivno se ne isplati uzimat.

Jedino ako nema svaki racun iz ovlastenog servisa pa da tocno vidis sto se na njemu sve radilo. Kao netko tko radi 150+ km dnevno mogu reci da se tim tempom dosta cesto neke stvari shebavaju, odnosno trose. Pa ti se neda ici cesto kod servisera, pa improvoziras, pa shebes jos i vise itd... I onda razmisljas kako bi mogao prodati auto i cisto ti bude zao one"budale" koja ce ga jednom kupit od tebe. Samo nemoj ti biti ta "budala".

Koji god auto odabrao,jedna od najvažnijih stvari je uzeti pouzdanog mehaničara pod ruke i pregledati svaki auto. Ovako na slijepo vjerovati ići u kupovinu može ispasti loš potez.

Od Renaulta i francuskih vozila bježat kilometrima.
Iz iskustva govorim, mamu im jebem, koliko sam novca dao na popravke, mogao sam novog CC-a uzet.

Za 15-20 milja maraka mozes neko jako dobro auto uzeti, opet ovisi od dosta faktora koji tebi preferiraju.
Koliku ti ulogu igra potrosnja, udobnost, benzinski ili dizelski motor, velicina vozila, generalno ljepota ili pouzdanost.

Posto vidim da ti je u cilju neko omanje gradsko vozilo, i da je vise pouzdano nego li našminkano, onda bi ti definitivno preporucio Mazdu 3 (sa 1.6 motorima, 85 kilowata), Golfa VI ili Suzuki SX4 (1.6 benzinci, jako fini potrosaci i pouzdana vozila).

Da imam taj novac, uzeo bi Golfa VI ( sa 2.0 motorom i 103 kw) i bio bi rahat.

Ako trebaš mehaničara za provjeru, ja ti dam broj. Staroj je servisirao do sada sve i nikad problema. I jeftiniji duplo od drugih.
Kupi mazdu kao mi, samo sport seriju (zbog gepeka). A višak novaca potroši na kurve i kokain :)

Tapatalk/M4 aqua

Tuhy
Jako lijep megane, ali kako si rekao kredit 5-7 god ja bih se samo okrenuo i otisao jer auto ima 170000km koje god da je marke nije nista čudno sa tim kilometrima doživjeti kvar od nekoliko tisuca eura pogotovo dizel motori.
Ako ne prelazis godisnje vise od cca 15 000km ja bih ciljao benzinca puno manja sansa da dozivis probleme, generalno uglavnom nemaju 3 dijela koja moderne dizele muce ( turbina, zamasnjak, i onaj EGR ILI ERG ventil )
Vidim i neke komentare o pouzdanosti kako godisnje predjem cca 70 000km te svake 2 godine promijenim sluzbeni auto rekao bih bez straha 2011g nisu pravili katastrofalno lose aute mislim da je vise stvar sreće kvare se i premium brandovi samo vlasnici takvih u pravili sute.
Ako nije velika razlika u kamati na namjenski i nenamjenski kredit razmislis o odlasku po auto u Njemacku ako imas koga tamo u pravilu imaju puno vise opreme i redovnije su odrzavani
Edit - zaboravih reci imao Astru GTC 2008g 1,4 benzinac kupio novu, bilo puno problema ( kompresor klime u garanciji, prednji amortizer lupao, odvrnula se vrata od vozaca, jako puno pregorjelih zarulja) motor danas ima 196000km vozi bez problema samo je slab i po gradu trosi cca 9l, moj zakljucak za taj auto da je samo lijep i nista vise vrlo nepraktican unutra nemas gdje niti mobitel ostaviti o parkiranju u rikverc nedaj boze nikome.

Šteta Tuhy kaj se prije 2 tjedna nisi sjetio. Prodavala se Astra H iz 2012. s <50000 km, 1.7 sa 125 KS. Imala je i hrpu opreme. 9000€ je bila cijena. Jedina mana je kaj je to sad već treći model od tad izašao. Prodana je u roku par dana naravno.