Automobili
- Uređivano
Kupi stari auto. Jebeš ovo.
Daš 30+ K eura za auto kojem škripi armatura na dodir.
Stara trojka s presloženim motorom prije ovog any day.
Al dobro izgleda, to je istina.
- Uređivano
wooddiebone jesi probo interijer? Bolji i od Audija i od Mećke. Baš premium feeling.
Gledam ga fakat ne sad jer je BMW, nego od svega kaj sam gledao, ovo je najkompletniji auto u toj klasi. Iako mi je recimo Mazda 3 još ljepša, ali fakat ima malo prostora iza i mali gepek. I nije baš toliko vozački auto ko ovo.
A stari auto bih uvijek rađe gledao. Samo kaj smo i dalje u periodu gdje se ne isplati. Paradoksalno, ne bi to nikad rekao, ali evo već godinu dana je isplativije uzet malo skuplji novi auto, nego rabljeni. Osim ako ideš baš jako rabljeni. Ogromna kilometraža i starost.
Je sad je totalno glupa situacija s autima.
Ja sam svoj A3 uzeo dva tjedna prije nego su cijene otišle u nebo zbog covida.
A interijer u toj jedinici nisam vidio, ali u prethodnoj je bio koma. Kao i u svim BMWima, Audijima i Mercedesima pod zadnje.
Jedino Audi je malo duže održao dobar interijer, znam da je moj A3 iz 2015. Mercedes za Mercedese i BMWe iz te godine.
Novi A3 je plastična katastrofa.
Trebali su interijer iz Q2 stavit u njega. Perfekcija.
Evo zadnjih godinu dana mi dođe da iskeširam za nekog starog garažiranog japanca i sam šarafam motor.
- Uređivano
wooddiebone da, sve si u pravu reko, osim da je u novim generacijama BMW poboljšao kvalitetu interijera. Audi nažalost srozao. Barem u ovim klasama kaj ja pratim.
Pa došli smo do toga da su Mazda i novi Peugeoti (vozio novi 308, probo 408) postali pravi premium modeli. Moraš probat. Jedva čekam da dođe novi 3008, da i u njega sjednem, izgleda brutalno iznutra.
buz ne govorim o kvaliteti motora ili snazi. Tu je Mazdin SkyActive top. Govorim o upravljivosti i držanju. Mazda je super, ali jedinica je ipak bolja. Navodno je doduše Focus najbolji. Dugo ga već želim probat, ali nikako da uhvatim vremena.
Tzereen Znam ja o čemu pričaš, ali dio tog iskustva je i motor, a ovaj je preslab za taj auto. A te razlike u držanju i upravljivosti ćeš osjetit nigdje, osim ako te fensi ne izazove na utrku na Grobniku. Plus ti je mjenjač bolji u Mazdi, ako ideš u manual smjeru.
Badava sve to kad ćeš ti ionako kupit auto odmah dan nakon što Miro kupi drugi mobitel.
- Uređivano
- Uređivano
wooddiebone ovo je bio njihov peak, slažem se. Divota.
Čekam da prestane sve biti samo na touch i haptiku.
Edit:
Btw, fakat me hvata kriza srednjih godina, ali najradije bi uzeo neki rabljeni 350 ili 370Z. Ovaj novi Z koji ni ne dolazi u EU mi je totalni sex. Taman mix retro i moderno.
Jedno pitanje za auto znalce.
Vezano za automatske mjenjače.
Molim vas da me poštedite predavanja kako je manual… "This is the way." kako bi rekli u Mandalorianu.
Primjetio sam da ih je i kod nas sve više. Kada gledam recenzije uglavnom hvale moderne automatske mjenjače kao super smooth itd.
Zanima me sljedeće…
Koliko su automatski mjenjači pouzdani? Koji su troškovi održavanja i koliko košta kada nešto krepa u usporedbi s manualnim ?
StarFox_N Uz normalno korištenje, nije da su nešto ekstra skloni kvarovima. Naravno, pošto su kompliciranij te imaju više dijelova da su definitivno podložniji više kvarovima od ručnih. A onda je i popravak puno skuplji, upravo iz tog razloga. Održavanje, imaš promjenu ulja, mislim da je na DSG-u preporuka svakih 60000 km ili tako nešto, nije to nešto što ćeš raditi svake godine. Iako, neki tvrde da se i ne treba mijenjati.
To, pretpostavljam, gledaš auto za suprugu? Automatski mjenjač i je za dame.
- Uređivano
Automatika ima više zato jer ih proizvođači sve više forsiraju sada.
Po mom iskustvu (Passat od starog ima DSG) super su smooth neko vrijeme pa krenu srat govna i mjenjat kompletno nekonzistentno.
Drži drugu do 4000 okretaja na dizelu u Driveu, ne prebacuje u nižu kad treba i tak.
Kad ih treba poštelat, zaboravi na auto nekoliko tjedana jer je poštelavanje rocket science.
Vjerujem da su u prosjeku pouzdaniji od toga, ali ako ode getriba, možeš kupit relativno mladu rabljenu Kiu za cijenu nove.
Osobno preferiram mehaničke getribe ne jer sam neki pro vozač nego joj jednostavno više vjerujem. Dosta mi je paranoje od dizel motora sa turbom, ne treba mi još jedna stvar koja me baca u dugove ak ode.
Al da bi dao lijevo jaje za automatik kad zapnem u gužvi u Zagrebu, bi.
Hvala dečki !
- Uređivano
StarFox_N DSG kod novijih auta all the way ali računaj soma soma i pol eura više. Ja nisam imao mogućnost ali što se potrošnje tiče automatika je mama. Kod mene eco mod (salje mi šaltaj u nižu višu za manju potrošnju) u početku me maltretirao kad na koliko promijeniti na kojem nagibu i dok sam se priviknuo potrošnja mi spala za 18%. Dsg je definitvno vise eco friendly. Sad ako ti se sjebe jbga servis i bok. Ja imam garanciju pa me bk ali ako je auto stariji onda mozda manualac. Tehnologija je otišla ful daleko od prije par godina.
buz osim ako te fensi ne izazove na utrku na Grobniku.
Izletio bi na prvom zavoju sa tom kilažom. Ja ne bi jer ulazim u zavoj na 130+ i masa kurčine i stomaka đrzi gume zakovane za cestu.
Nije on moj level jbga.
Evo, bit će ove godine subvencije za strujiće. 9000 za čiste, 5000 za hibridne.
Koji ćete auto kupiti??
Trenutno bi najrađe da mi ovaj A3 potraje doživotno