Milo mi je oko srca kada pokusavam nac koliko ulja ide u pareni kruh jer sam zaboravila i vidim mjerne jedinice u kamenu po stanovniku Washingtona.

Nakon 3 propala pokusaja, napokon uspjela napravit mantou. Moze se napravit i slatko i slano, ja sam isla na slatko ofc.
Kineski kruh koji se kuha na pari. Punila sam sa kremom od malina.

oxi izgleda sexy! A s malinama nemre bit loše.

Tzereen
      Stvarno je fino, i fora je jer je kruh ali ne izgleda ko kruh 😀

Miro
      Dragi miro, nije mi se diglo tri puta samo sa obicnim stvarima unutra, nisam htjela da mi se ne digne opet ako stavim cokoladu 😆
      Ps. Nemam cokolade za kuhanje doma, zato....

oxi
        Recept pls. Trebali bi zabranit postat u ovaj topic bez recepta 😃

oxi
          Haha onda dobro ali cokoladu moras uvik imati evo ova mi je top iz metroa

sanzo stvarno nije tesko za napravit.
          Dakle
          250g glatkog brasna
          150ml mlijeka (nek ne bude iz frizidera ako je moguce)
          Jedna velika zlica ulja (zlica za juhu)
          Malo soli onako ustipnite prstom
          Jedan suhi kvasac moze slobodno cijela vrecica
          Jedan prasak za pecivo slobodno cijeli
          30g secera

Jedino sto je kompliciranije je da stavite secer i kvasac i mlijeko u malu posudicu i mjesate jedno minut da se sve fino otopi (i to onom istom zlicom s kojom ste ulje stavili, jer necemo prat dvije zlice bezveze). I onda sve navedene sastojke bacite u istu zdjelu i mjesajte dok ne dobijete tjesto. Nek bude ljepljivo ali ne previse, po potrebi jos malo brasna ubacit, neka se lijepi, ali ne lijepi toliko da nemozete mjesit na stolu.

Onda mjesite jedno 6 minuta, napravite kuglu, vratite u onu istu zdjelu u kojoj ste mjesili, pokrijte krpom i ostavite da se dize jedno 30-40 min blizu radijatora, peci, neceg toplog.
          BITNO JE DA SE DIGNE!

E kad se digne, izvadite ga (lel) i izmjesite ponovo, napravite debelu zmiju od tijesta debljine nekih nezz, 10-12cm, nek bude gica, i nozem narezite kolike pogacice zelite.

E sad mozete ih parit tako narezane ili mozete narezat i napravit buhtlice rukama.

E sad ide dio koji nisam skontala dok mi nije treci put propalo jer nigdje ne pise, te buhtlice poredat na pladanj neki, i opet ostavit da se dize 30 min ili vise, opet blizu peci/radijatora/amd graficke negdje gdje je toplo.

ZNACI MORA SE DIGNUT DVA PUTA. I takve dignute idu na parenje.

ŠTO se parenja tiče, nek vas to ne strasi. Ja sam parila na ovomu.

Da, to je posuda za kruh od one trstike ili cega vec, lonac i ogromni poklopac od najvece tave koje imam. Mama didn't raise no fool, nedam 200 kuna za steamer. Samo je bitno da prolazi para od ispod i da ne izlazi van previse (zato krpa zavezana oko djela kosare koja viri vani iz zdjele)

Ulijete vodu na dno lonca (nek ne dira kosaricu), stavite kosaricu preko, zavezete krpu, stavite poklopac preko, upalite plin i kad zakuha, smanjite na srednju vatru, i stavite buhtice unutra na 10-15min. Ako pocnu pucat nema veze, to znaci da su gotove haha.

I jedan trik, ako imate papir za pecenje, izrezite ga na kockice da buhtlica stane u nju, i tako ih stavite parit zajedno s papirom. lakse cete ih izvadit kasnije van jer cete sprzit ruke na pari ako idete vadit rukama.

I dobro je ostavit malo zraka dok se kuha pari, malo na rubu ostavit poklopac onako...znate. Jedno pol cm da se ne prepeku.

I mozete ih punit s bilo cim.

Znam da zvuci komplicirano ali nije. Umjesite, dignite dvaput i stavite parit na 10 min i gotovo 😀

Edit: drugi put se dize puno brze od prvog, tako da imajte buhtlice na oku da se ne dignu previse 🙃

oxi BITNO JE DA SE DIGNE!

Giphy - Yeah Baby GIF by memecandy

oxi
            Jesu to one kineske okruglice, mislin da sam jednom vido na youtubeu samo je lik imao sve nastavke za to kuhanje na pari, ali ovo si se vrhunski sitila sad bi i moga probati

Miro da, i mozes ih punit i sa slatkim i slanim s cim god hoces. I nista ti nece iscurit van jer mozda izgleda sirovo ali nije, umjesto kore ima gumastu povrsinu a unutra je ko kruh.
              Mozes i i prije kuhanja napunit, samo ih ostavis malo duze na pari.
              Samo kako se tijesto digne, i jos malo maraste na pari, zna se prevrnut pa ne budu kuglice ili prutici 😄

Znam da je ogroman post i zvuci komplicirano ali stvarno nije.

oxi
                Ma znan da nije, fora mi je jos na videu bilo a ovo je samo potvrdilo da je bomba.
                Trenutno samo pecem kruh i lepinje ostalo sto san proba nisan bio zadovoljan.
                A sad prva stvar koju hvatam za black friday je onaj kuhinjski robot pa neka se on muci sa mišanjem a ne ja😀😀

Držim se ja dogovora. Tomahawk steak. 180 kuna čistog steak užitka.

Jel zna neko ima li gdje u Zagrebu kajzeršmarn za pojest?

20 dana kasnije

Moji burger od ramsteka

1 / 3

Pa malo mojih čevapa

1 / 4

Pa malo kupljeni čevapi

1 / 3

E ovo su meni super slike!! ❤️
                (A ne one školjke, muzgavci i puževi... 😃)

14 dana kasnije

Aj dosta je ovih bugovitih i losih igri ajmo mi malo zeludac napuniti

1 / 6

Ovo meso je gotovo koliko i Cyberpunk, trebalo se još patchi.

Zar postoji ista gore od well done steak-a?