weky
Ma je sve to izgleda lipo ali opet to su noži iz kine ne japana i je kao snizeno ali opet košta, kad se doda carina onda cemo ih i platiti pošteno.
Ako kome triba staviti stranice di kupiti nože mogu kasnije, ja iman svoje 3 stranice na kojima sve kupujem i di ima pravih japanskih noža.
Dati ces preko 1000 kn za 1 ali biti ce provjereno japanac. Mozda ima i kakvih setova nisan bas gledao previse kuhinjske noze.
Ja san vec barem desetak tisuca potrosio na edc noze pa malo pratim vrste celika proizvodnje noza i to.
Ono sto znam je da japanski a posebno americki imaju cijenu barem duplo skuplju od europskih i sa gorim celikom. Neznan jeli se placaju kakva davanja ilj sto ali recimo kupis europski top nož platis recimo 1000 a da je americki kostap bi preko 2000.
I ono sto vidim na americke sale bude jako mali dok na europske zna biti brutalan.
Znaci moja apsolutna preporuka ide talijanima rade brutalne noze od izrade do materijala, tu ulaze Lionsteel, FOX, Viper i Mercury.
Lionseel je par puta pokupio nagradu za nož godine di je malo protreslo sve jer se naravno ocekivalo amerikanac da pokupi.
A onda ide ono najbolje ovi gore navedeni su se udruzili pod MKM Knives i svake godine izbace par noža a svaki navedeni gore napravi jednog i ne prave se non stop nego određen broj kad se proda dogodine idu novi noži. Nije to neki limited edition ima ih dosta ali lad se rasproda doviđenja.
Vidio sam pd Vipera jako lipih kuhinjskih noža tu negdi oko 100e su cijene.
Još mogu preporuciti Muelu španjolce jako lipi noži i kvalitetni.
Eto ako koga jos sto zanima pitajte