FFA: Food For All
Prvo prica
Dakle prije godinu dvije sprema pivca i malo guglao nasao da sa njim ide kadulja ko ludo. Probao i to je perfekcija kako odgovara okus a pogotovo miris. Onda prije nekih misec dana u pomfri dodao kadulju ruzmarin i luk bilo perfekcija i spramo to par puta svaki put top. I onda prije tjedan dana neznan zasto isto spremao pomfri i doslo mi mucno bas mi nije leglo.
Danas isao na raznju spremati puricu kupio u lidla reko da vidim razliku jer se kod mene kilo prodaje za 25e pa ono jedna purica veca je 100e a toliko nedam da ga jebes.
I tako dodao u nju kadulju spekao je ostavio da odstoji i kad sam isao jesti ubije me taj miris opet me vratilo na mucninu i nisan moga jesti. Dica jela i zene da je super. Sve sto je ostalo dao san sestri i evo kadulja kod mene prikrizena zauvijek.
Baš čudno da ti je odjednom počelo smetati i raditi ti loše. Ne znam šta bih rekao.
Kadulja nije za zajebanciju. Ružmarin je isključivo začin, a kadulja je ipak ljekovita biljka i moguće se njom "predozirati". Ja je isto koristim za meso i krumpir, ali ne svaki put.
Meni se isto dogodilo s majcinom dusicom. Bilo super, isforsirali nekoliko puta, mene prebacilo i vise je ne mogu smislit, a zeni i dalje super.
Ali opcenito, kod bilo cega pecenog kod mene je samo sol i papar I to je to
Po meni lose mi je doslo jer nisan bacio ulje par dana i opet u njemu san stavil frigati kumpire. Mislin da me to sjebalo. A u svemu mi se uvukao taj miris kadulje koji mi sad ne odgovara.
Sve pute san bacao ulje ovaj put bio sam doma reko ko ga jebe i mislin da je do toga.
Nevirujen da je predoziranje ali jebiga vise je nemogu koristiti.
Ajme da nemogu timjan koristiti uf pa to ide uz ramstek ko sol i papar.
A inace se drzin kod raznja samo sol da ide danas san to prekrsio i odma sranje
Možda je predoziranje krivi termin, ali u takvim kombinacijama, pogotovo sa starim uljem, mogu se razviti kemijski spojevi koji ti krivo sjednu na želudac.
A tko zna zašto ti je odjednom zasmetala. Možda u kombinaciji sa drugim jelima koje si prije pojeo pa su se našle u sukobu jer tako zna često bivat. Ili kao što drugi vele pretjerivanje.
Tako sam ja prestao jest janjetinu kad mi je jednom pozlilo nakon nje. Nisam je se prenajeo da odmah velim i da mi je od toga.
U želucu nakon janjetine mučnina kao da sam neki otrov pojeo i trajalo to dosta dugo. Nakon toga ogadila mi se za cjeli život a ne mora značit da je bilo zbog nje.
Ali tako to je u hrani. Kad ti se nešto samo jednom zamjeri, ne jedeš to više nikad.
Što se tiče kadulje, nju koristim isključivo kao čaj. Čaj od kadulje odličan za upaljeno i nadraženo grlo kad je sezona prehlada.
Od tih svih suhih usitnjenih listića za začin koristim samo origano i bosiljak.
weky Možda je predoziranje krivi termin
Osim što je totalno točan termin. Od velike koncentracije kadulje možeš imati takav trip da to nisu istine. To treba u ful malim količinama koristit. Nije za zajebanciju
Uf nisi prvi koji me ovo pita i kao i svima sto sam rekao neznan cista srca di te uputiti. Ili je skupo ili je ajme.
Prije sam išao pa san mogao iz prve ruke reci di sto i kako ali sad vec barem 2 godine nisan bio nigdi mozda i vise.
Da je prije reka bi ti od u Rafaelo sve je ukusno top i obilato ali vlasnik je predao konobu sinu i sad to vise nije tako bajno.
Frend je bi prosli misec uputio san ga u Butlera to znam da je provejreno sve domace i sve je kvalitetno ali je isto tako i skupo. Rekao je da je pašticadu platio 25eura ali da je bila dobra.
Foša je na glasu ako voliš ribu ali od kad je Cromaris krenuo sa uzgajanjem ribe ja nikome nevirujem da imaju divlju ribu.
Za Rivu kažu da je odlicna janjetina i roštilj ali nisan bio pa nemgu potvrditi.
Od nešto fast food hrane i to neman ti niti jedno misto za preporuciti.
Cijene nenormalne a kvaliteta jos gora takvo je stanje sa suhomesnatim proizvodima. Di kupim jednom drugu put koda san uzeo drugi proizvod. Kobasice panceta sve ajme i tako evo me nakon 10g reko doslo je vrime na povratak, na domace na sigurno.
Ovo je probna godina, za dogodine cemo viditi kako ce biti jeli nam se svida oce li tribati dorade kobasicama dimu soljenju mesa i to. 17.3 kg kobasica 2 pancete 1 pecenica i ovih krtova sto je ostalo to cemo u fažol.
335e me izaslo sve