4 dana kasnije

Hamburgere smo dns radili doma. Slabo se meso vidi od svega, al ga ima 😆

TITANXIS Fora ideja.

Kako ravnomjerno umiješaš papriku (da se ne zalijepi sve za jednu kokicu pa da te ta ubije kad je pojedeš)?

Sipam tak pomalo praha iz visine pa dobro još promješam a nije baš da se ne ulovi za jednu možda više a ostale manje. Nije tak ljuto na kraju a ukusno. Kad se jednom navikneš na ljutu hranu nemaš beda. Ja stavljam ljutinu u skoro sve u neke kolače sa čokoladom čak i u voćnu salatu malo čilija za aromu. Podigne sve arome u jelu na višu razinu.

Jucer ramstek ali u tavi

A danas malo lososa

1 / 5

Slabo koristim peć za pizzu jer me muči tijesto pa sam danas odlučio par jednostavnih pizza za ručak napraviti da se izvježbam. Ručak je kasnio samo 2 i pol sata dok sam tijesto dorađivao, a ni pečenje nije prošlo bez incidenata. Svaki put nakon što koristim tu peć zapitam se zašto nisam jednostavno naručio pizzu. Prva je postala calzone, druga je pukla na sredini pa je pola nadjeva iscurilo u peć i izgorilo, a treća je uspjela odlično.

Jao, odite kvragu. Prvo mi Fićo priča o pizzi, sad vidim ovo…

buz Imaš lijepe tanjure i oni spašavaju stvar za neuspjelu klopu.

Možeš na njih da oprostiš i drek stavit i ispalo bu vizualno gut.

Majke mi, obično ne pušim apsolutno nikakve reklame ni marketing, ali kad na forumu vidim pizzu jednostavno moram pojest

Fenix Baš sam danas isprobao iz Franko's po prvi put. Jako zadovoljan. Tanko tijesto s debelom koricom, jako mekano i nije prenatrpano dodacima. Ok je i cijena za današnje apsurdne cifre. 52kn za Vesuvio.

Brijac

Pa viš kaj je! Čevapi i pljeskavica i omiljena moja klopa riža sa povrćem.

EDIT: Izgleda da mi skroz krepala baterija of fotića pa zasad nebu zuuma, hehe a ovo je slikano sa starom ragom od mobitela koji nema optički zoom.

Danas prvi puta ove godine za ručak filanu papriku imao.

buz

Koju peć koristiš? I di je problem s tijestom?

Ja sam isto zabrijao na pizze ali koristim kamen i rernu. Evo par radova:

member daj recept za tijesto. I imaš li kakav savjet? Mi smo kupili taj kamen, ali prvi pokušaj je bio dosta loš (identičan klasičnom pečenju)

Sašina kuhinja - tu recept za tijesto uzmite.

Pizze s foruma odlično izgledaju, svaka čast majstorima!

member Imam Ooni peć na drva, princip krušne peći u manjem obliku.

Kupio sam to na jesen, koristio sam tri puta do sada. Dva puta sam kupio tijesto za pizzu u pekari i nije se dalo raditi s njim, nisi ga mogao nikako razvući, vraćalo se nazad koliko god bi ga ja razvlačio. Bila bi pizza kao ova sa Zlatnog rata koja je kao dlan velika i onda mi prisjedne pizza jer tamo valjam tijesto s valjkom, ubijem ga i pretanko je, ne valja jednostavno i gubim hrpu vremena. Onda sam tražio recepte za tijesta i radio sam ono poolish tijesto koje se koristi za napolitanske pizze, ono je dosta pufasto jer je puno zraka pa je hrskavo i mekano.

Međutim recept s videa (bio je za jednu bulu tijesta) sam ja morao pretvarati za moju količinu koja je meni trebala i nešto nisam dobro napravio pa je bilo užasno ljepljivo još kad sam trebao pizze praviti i onda sam dobrih sat vremena još dodavao brašno i mijesio to, pa sam razdvojio i još stavio da odstoji i digne se kad sam uspio dobiti kakvu takvu konzistenciju tijesta. Ovo dobiveno tijesto sam barem uspio razvući, ali sam s prve dvije malo pretjerao pa su pukle i naravno da iscuri sve dolje na kamen. Treće sam taman razvukao da ne pukne, ali nisam dobio ono kaj sam trebao. Tijesto je bilo ukusno, ali rub je trebao biti više napuhnut, kao što je u ovoj pizzeriji u Labinu.