member Imam Ooni peć na drva, princip krušne peći u manjem obliku.
Kupio sam to na jesen, koristio sam tri puta do sada. Dva puta sam kupio tijesto za pizzu u pekari i nije se dalo raditi s njim, nisi ga mogao nikako razvući, vraćalo se nazad koliko god bi ga ja razvlačio. Bila bi pizza kao ova sa Zlatnog rata koja je kao dlan velika i onda mi prisjedne pizza jer tamo valjam tijesto s valjkom, ubijem ga i pretanko je, ne valja jednostavno i gubim hrpu vremena. Onda sam tražio recepte za tijesta i radio sam ono poolish tijesto koje se koristi za napolitanske pizze, ono je dosta pufasto jer je puno zraka pa je hrskavo i mekano.
Međutim recept s videa (bio je za jednu bulu tijesta) sam ja morao pretvarati za moju količinu koja je meni trebala i nešto nisam dobro napravio pa je bilo užasno ljepljivo još kad sam trebao pizze praviti i onda sam dobrih sat vremena još dodavao brašno i mijesio to, pa sam razdvojio i još stavio da odstoji i digne se kad sam uspio dobiti kakvu takvu konzistenciju tijesta. Ovo dobiveno tijesto sam barem uspio razvući, ali sam s prve dvije malo pretjerao pa su pukle i naravno da iscuri sve dolje na kamen. Treće sam taman razvukao da ne pukne, ali nisam dobio ono kaj sam trebao. Tijesto je bilo ukusno, ali rub je trebao biti više napuhnut, kao što je u ovoj pizzeriji u Labinu.