buz
A ima pun k verzija i tehnika i svega, ja san probao svasta i na kraju iman svoju verziju.
Evo sve pa ti onda pravi
Mozes steak peci u tavi pa onda na tom spremati umak i to je mozda najbolja verzija ali ja iman problem da se meso onda ohladi dok spremin umak pa ja umak radim posebno.
Znaci maslac u tavu i unutra shallots ilitiga ljutika nasickana na male komadice onda dodas cesnak pa nakon koju minutu stavim zeleni papar. Najbolji je ako nades onaj u salamuri ali skup ko vrag i treba ga brzo potrositi kad otvoris a previse ga je pa onda kurac.
Kad se zazelim uzmen taj u salamuri ali vecinom koristim obican zeleni papar samo ga stavis recimo na dasku za rezanje i onda sa donjim djelom tece ili tave pritisnes da se pognjeci i onda puste bolje miris i okus.
Ubacis u tavu par min i onda dodas konjak/brandy sto imas i nagnes tavu na vatru da se zapali i flambira.
Nakon toga dodas temeljac i vrhnje i pustes da se malo to poveze i zgusne dodas sol i papra po svome gustu i to je kao klasika.
Ako ti to odgovara to je to
Ja iden malo dalje pa dodam malo senfa i dodajem worchester i onda mi to bude top i po mom gustu.
Kad se spremi mozes zaliti tako po mesu ili procjedis ako ne zelis mrvice i ostavis cisti umak.
Poigraj se malo sto ti odgovara
Ako naletim kupim i obicno i slatko vrhnje jer to slatko bas doda nesto bude mi top ali danas ga nisan stavio.
Ovo san ja sve spajao od recepata na netu i nasa sto se meni najvise sviđa