Ne znam šta je ovo, ali izgleda kao skamenjeno govno.
FFA: Food For All
E danas san nastavio testirati kamen sa sendvicima u pizza tijestu
trebo si čitav špaher obložit kamenom sa svake strane pa bi imal pravu krušnu peć a ovo je goli kurac.
- Uređivano
Miro Znači moraš kamen prvo dobro ugrijati, na najvišoj temperaturi barem 45 minuta nek se grije. Onda ga digneš na najvišu moguću razinu, tik ispod gornjeg grijača i na pećnici prebaciš u onaj mod koji full snagu baca u gornji grijač. Samo ćeš tako dobiti željeni efekt s tim kamenom. Tek kad je sve to dobro zagrijano i kad digneš gore, onda staviš pizzu ili što već.
buz Znači moraš kamen prvo dobro ugrijati, na najvišoj temperaturi barem 45 minuta nek se grije. Onda ga digneš na najvišu moguću razinu, tik ispod gornjeg grijača i na pećnici prebaciš u onaj mod koji full snagu baca u gornji grijač. Samo ćeš tako dobiti željeni efekt s tim kamenom. Tek kad je sve to dobro zagrijano i kad digneš gore, onda staviš pizzu ili što već.
Moram se samo vratiti na nešto još jednom… i onda dobiješ ovo:
Grijen ja špaker uvik do kraja nekih sat vrimena prije nego stavin peci, kamen san danas grije oko sat i 10 min.
Stavio san skroz doli radi navike jer kad sam pekao u roštijeri onda ako je dignuto zapali mi se mocarela a doli ne dobijem koricu.
Tu se speklo sve sto se tice sendvica ali falilo je boje
Ja bi jeo pizzu.
jebemti kak dobro izgleda, kao kikiriki u medu.
Kamen stavi skroz na samo dno pečice kad ga griješ, puno puno bolje se ugrije. Kad pečeš napravi to što je buz rekao, digni skroz gore i prebaci na grill mode ili s najgornjim grijačem ako nemaš to. Za mozarrelu ne brini, nju samo stavi naknadno zadnjih minut. Ali i nju kad režeš treba iscjediti prije da izbaci višak vode, ne kuhinjskim ručnicima nego na cjediljku tako da ipak ostane njene tekućine da pusti malo na pizzu.
Mozzarella ovdje se mogla još peć z duže ali se i tako rastopila dok pizzu ostaviš još koju minut dvije da stane i dok sve to razrežeš i poslužiš. Isto tako za tijesto obavezno treba odstajat što duže. Zapravo je to najvažniji dio za pečenje s kamenom. Ovo gore je stalo nekih 4 sata jer sam bio zaboravio stavit kvas dan prije pa sam ga naknadno stavio. Ispalo je na kraju oke, ali je falilo mekoće tijesta i ukusa radi nedostatka fermentacije.
Ovo ispod je ostalo još malo duže nekih pola sata sat i već je bolji rezultati bio.
Hvala.
https://forum.ffa.hr/d/1071-ffa-food-for-all/957
Valjda je dobro linkalo. Imaš tu više manje sve.
Da, pizze ti izgledaju brutalno… ovako po slici, radije bi pojeo tvoju nego bilo koju iz ZG pizzerija….
Svaka čast!