Zero To sam primijetio.

Ne mogu se sjetiti kada me netko pitao koji to mobitel imam.

Ni meni nikada ne padne na pamet to pitati nekoga.

Toliko su postali generični da nikoga ne zanima previše.

Sjećam se kada je kolega na poslu kupio HTC M8, pa netko drugi Samsung Galaxy Edge ili kada sam prvi put vidio Xperiu Z1 compact. Prepoznao si model.

Danas da ti netko stavi na stol 5 različitih modela moraš biti netko koga baš zanimaju mobiteli da bi znao razlikovati marku ili model.

Imam osjećaj da su se prije razlikovali dizajnom i da je bilo više inovacija.

S sada dali je S20 ili S22 koga boli briga.

StarFox_N Danas da ti netko stavi na stol 5 različitih modela moraš biti netko koga baš zanimaju mobiteli da bi znao razlikovati marku ili model.

Što je najbolje, kad sjedneš negdje, više nitko ni ne vadi mobitel na stol. Toliko su veliki postali da, ako svi 4 stave, nema više mjesta

To me jos i najvise zivcira, iskreno lakse cu podnijeti da mi mobitel ima slabiju bateriju nego da je jebeno ogroman. Ako ne zelis dati minimalno 700€ za mobitel, dobiti ces neko cudo sa dijagonalom od 6,7 incha. Apple je barem sa serijom 12 i 13 imao mini modele koji se barem fino mogu jednom rukom koristiti.

Pa imamo i dalje neke male modele. Xperia V, Zenfone 9, S23, ajde čak i Xiaomi 13.

To bi trebali biti mobiteli nekakve srednje velicine, u usporedbi s iPhone 13 mini su ipak ko divovi. Koliko god mi se svidja S23 Ultra, za mene je to bas preveliko, cak mi je i moj S21 za nijansu prevelik a jedan je od manjih mobitela trenutno.

Fenix Što je najbolje, kad sjedneš negdje, više nitko ni ne vadi mobitel na stol.

Pa normalno nece ga staviti na stol kad mu je u ruci ko to normalan danas sida za stol bez mobitela u ruci

Pa nismo ostali u proslom stoljecu da pricamo medusobno za stolom

Da. Jedino u slučaju kad je janjetina na stolu onda se koriste obje ruke. U svim ostalima prvo se lijepo se sve izreže i onda opet jedna ruka na mobu a druga na k…ovaj, na vilici ili boci.

mjesec kasnije

1644 x 3840 pixels, 21:9 ratio (~643 ppi density)

Ovo je najjači ppi jednog ekrana koji sam ikad vidio.

Zbilja impresivno. Baš me zanima jesu li poradili na kamerama, jer u svim prijašnjim modelima konkurencija ih je debelo gazila. To ćemo saznati tek od nekog youtubera koji bude radio side to side komparacije (SuperSaf, MrWhoistheboss, danny widget i tony northrup su mi najmjerodavniji.)

Mislim da veliki baš i neće testirati. Premali je Sony. Ali ima dosta videa već od manjih youtubera.

5 dana kasnije

Na prvu nisam našao pogodnu temu pa možda ovdje da pitam.

Aktivno počinjem tražiti i gledati da uzmem novi mobitel pa me zanimaju savjeti i preporuke. Zadnja 3 su bila OnePlus One, OnePlus 5T i OnePlus 8Pro, oduševljen svakim osim sa 8Pro s kojim sam vodio borbe da mi se internet hotspot (kojeg koristim kao primarni izvor interneta u stanu) gasi svakih cca 45 minuta zagarantirano a ako je Ps5 spojen i nešto skida i još je laptop čisto casual spojen na net - gasi se automatski jer je telefon "prevruć". Uz to, baterija ne gine da je punim 2 puta dnevno (star je cca 2 i pol godine) a i nešto bolja kamera ne bi škodila. Uglavnom, OnePlus je lagano izgubio moje iskustvo jer mobitel nikako nije bio jeftin kad sam ga pri izlasku kupio a problemi, pogotovo sa hotspotom, su baš deal breaker.

Uglavnom, u obzir dolazi sve - iPhone, Samsung, što god, za sve sam otvoren dokle god dobivam pravu stvar za novce a nekakva svota bi bila oko 1000 eura +/- 100-200 eura, ovisi koliko je stvarno dobar proizvod/ponuda.

kauboj internet hotspot (kojeg koristim kao primarni izvor interneta u stanu) gasi svakih cca 45 minuta zagarantirano a ako je Ps5 spojen i nešto skida i još je laptop čisto casual spojen na net - gasi se automatski jer je telefon "prevruć".

Zato se i zove hotspot.

Giphy - memorize in my head GIF by The Girlfriend Experience

buz

Šalu na stranu, nisam nikad imao taj problem sa OP 5T a s ovim vodim ratove čak i kada je samo laptop spojen.

Ima sad jako dobrih izbora. Ovisi fakat kaj ti je prioritet.

OnePlus 11 kaj je ove godine izašao je odličan po svim aspektima, jedino mu fali bežično punjenje.

Sad je puno ovih skupljih sa genijalnim kamerama predstavljeno - Honor Magic Pro 5, Oppo Find X6 Pro, Xiaomi 13 Ultra i neki dan Sony Xperia 1 V.

Nećeš fulat ni sa S23 Ultra.

Najbitnije odredit kaj tražiš od telefona, naglasak na kaj? Mali, veliki? Duga baterija ili super brzo punjenje? Preklopni ili običan? Koji cjenovni rang.

kauboj Ja sam zadovoljan sa OnePlusom i dalje, samo što ih ja kupujem kad su već "zastarjeli" i na debelom popustu. 8T sam uzeo za 462€, u 12. mjesecu 2021., godinu i dva mjeseca nakon što je izašao. Ja bi opet gledao OnePlus jer mi se čini da su se vratili na dobre staze.

Tzereen

Bežično punjenje mi za sad ne igra nikakvu ulogu.

Omjer kvalitetnog softwarea (ne želim opet probleme sa hotspotom) - dobre baterije - kvalitetne kamere i slično. Ne tražim zamjenu za fotoaparat i slično, a za budžet koji sam naveo (1000 eura +/- 200 eura) mislim da bi se trebao pronaći i više nego dobar jack of all trades.

Ja bi za te novce radije išao na S22 Ultra, iako je godinu dana stariji. Jer mobilni je i dalje jako konkurentan, a za manju cijenu možeš naći čak i 500 gb verziju.

S23 ultra je skuplji za barem 300 eura, a druge razlike osim jačeg procesora i nema. S tim da ti je i on u budžetu (12/256), a boljeg mobilnog na Svijetu trenutno nema, stoga..

kauboj

Imam iPhone 11 Pro evo skoro već 4. godina i radi isto ako ne i bilje kao od prvog dana. Redovito imaš updatee ako ti je do toga stalo a ako se odlučiš za neke dodatke poput Apple Watch ili AirPods, radit će sa mobitelom na način kao da je sve jedan uređaj. Ja isto koristim mob za hotspot i niti jednom mi se nije odspojio ili išta slično tome. Po toj cijeni što si naveo ako ćeš gledati dugoročno iPhone ti je definitivno jedan od boljih mobitela koje možeš kupiti.

prayer

Nekako sam njih prve i gledao. Do sada nisam imao iPhone niti patim od imena proizvođača ali čuo sam samo najbolje o njima. E sad, bolje pitanje je koji se najbolje isplati uzeti po omjeru cijene i kvalitete? Vidim da tu sad ima i milijun varijanti: obican, plus, pro, pro max super giga extra i što sve ne