Raziel A i pobogu, koji idiot daje 1000 eura za telefon samo radi kamere.

Ne pišem u namjeri da branim prakse ili cijene, ali praktičnost prenosivosti igra veliku ulogu. Sve u jednom malo paketu koji stane u džep.

Raziel

Ja priznajem da bi radije kupio mobitel od nekog kineskog proizvođača (Xiaomi, Realme, Oppo, Vivo...) negoli npr. Samsung i Apple upravo zbog cijene

Totalno razumijem i podržavam koncept cijelog paketa koji stane u džep. A to je trenutno 95% posto mobilnih uređaja koji su sposobni za takve operacije.

Ja sam naglasio onaj dio "samo zbog kamere" koji se u posljednjih nekoliko godina tretira kao glavni aspekt telefona.
    Zar nam je kamera (osim 5G mreže i preklopnih displeja) postala jedina revolucionarna inovacija u tehnološkom pogledu razvoja mobilnih telefona, i jedini segment u koji treba da se konstantno ulaže i servira kao glavni aspekt uređaja?

Edit:
    Sorcerer
    Poslije Exynos procesora koji su mi "podmetnuli" umjesto Snapdragona po istoj cijeni na S10ci, definitivno su izgubili jednu mušteriju.
    Sljedeći moj telefon će sigurno biti Xiaomi ili OnePlus.

6 dana kasnije
    2 mjeseci kasnije

Zero sve čega se ja primim propadne.

Zero
    Tako je od početka, ne znam čemu čuđenje. Vlasnik svih njih je BBK Electronics.
    OnePlus, Oppo, RealMe i Vivo su svi "sestrinske" kompanije BBK-u.

mjesec kasnije

Xiaomi prestigao Apple po broju prodanih telefona za ovaj kvartal, a ozbiljno prijete i samsungu.
    Iskreno i dalje najbolji telefon prema omjeru cijene/kvalitete, i ova cifra će zasigurno samo još više rasti.
    Osim ako Amerikanci i njima ne udare sankcije kao što su Huaweiu, jer je i Huawei vrtoglavo počeo rasti i prestizati konkurenciju, dok nisu dobili sankcije.

Mislim DA je vrijeme za novi mob. Imao RN4X, sada imam RN5pro, jos je dobar ali baterija zeza i kamera je osla malo. Ovaj bi dao nekome, a sebi kupio nesta drugo do 2000kn, eventualno malo.preko budgeta,ali nista puno.

Volio bih ostati u Redmi Note seriji,ako jos valjs ili neki drugi Xiaomi ili bilo koji. Neke preferencije imam poput led notifikacija,dobar multitasking, ne igram igre,ako igram nista zahtjevno. Vise gledanje i surfanje. Procesor nezz valjda je i Snapdragon dalje bog i batina ili se Mediatek poboljsao? Daj te par prijedloga,pa cemo viditi 😊

Za taj cjenovni rang, to je oko 300 eura pretpostavljam (slab sam sa kunama) Google Pixel 4a ili One Plus Nord.

Ako si baš ljubitelj Xiaomia, Mi 9T Pro je odličan mobilni, nudi top specifikacije, a nije skup.

Bitno da je neki kineski i to je to. Make China even more great.

Svi gore navedeni mobiteli su preko cijene, jedino bi za RN10Pro dao vise. Za oko mi je zapeo i Poco X3 Pro. Bitno mi je sto bolja baterija, a led lampica, utor za slusalice mogu nekako progutati. Isto tako, koji mob do 2000kn ima najbolju stražnju kameru?

redhill mi 10 lite ti ima sve osim led lampice. Ako nađeš mi 9t varijantu preporučam. Imas sve sta ti treba

18 dana kasnije

pravednik ja kupio danas poco x3 nfc 128 gb za 1000 kn. Nikad korišten. Stojao u vitrini kao primjerak. Mislim da je rekao da je iz sancta domenice poslan. Ugl. Strava mob. Uletio mi je samo tako. Preksinoc mi rikno mob moj voljeni, 30 sekundi je vibrirao sam od sebe dok nije dozivio poslijednji digitalni orgazam. Izgleda matična. Zao mi je slika sa sinom koje nisam uploadao :-(

fensisuperstar Zao mi je slika sa sinom koje nisam uploadao :-(

Što ti ne radi automatski upload na Google Photos (ili već neki cloud) kad si na wifi?