Heat www.windowscentral.com/microsoft-windows-10-mobile-features-and-hardware-are-not-focus-anymoreRIP Windows Phone
Matador A jbg. Šteta. Po meni, najbolje što se nudi od mobilnih OS-a. (Izuzev ponude aplikacija (koje ne koristim).)
Raziel Imao sam 2 Nokijina telefona i jedan Microsoftov.I sa pravom mogu reći, sa svoje korisničke tačke gledišta da je Windows OS bio najstabilniji i najmanje zbugan OS od svih mobitela.Nisam nikad imao problema sa crashiranjem aplikacija, uvijek su se redovno updateovale, i radile besprijekorno.Sve ono što je bilo prijeko potrebno od aplikacija, a da su ih drugi OSovi imali, imala je i Nokia/Microsoft. Osim ako niste bili junk collectori nevažnih aplikacija i igrica, zasigurno se to i nije moglo nazvati nedostatkom.RIP Windows OS
Matador WP doslovno leti, čak i na entry level uređajima. Bas mi je žao, ali jbg. bilo je za očekivati.
wooddiebone Gledam ovaj iPhone X.Jebate pa ak je to bezelless dizajn ja sam anoreksičan.Ima deblje bezele od iPhone 6ice.Sramota.
Nexus Gledam ovaj iPhone X.Jebate pa ak je to bezelless dizajn ja sam anoreksičan.Ima deblje bezele od iPhone 6ice.Sramota.Kako pobogu?
electronicus Mislim da Wooddie govori za bezele sa strane. Nisam ga vidio uživo, ali po ovome su oni i dalje tu negdje. Naravno da ukupno gledano gotovo da ih i nema, ali nije da mobitel ima doslovno od ruba do ruba ekran, što bi valjda trebao biti "pravi" dizajn bez bezela (makar mislim da to uopće nije praktično).
Nexus Iphone X ima screen to body ration od 82.3% dok Samsung S8 ima 84.2% što ga čini drugim u toj klasi.S8 je i dalje šampion u tome, ali ne znam...kazati da iPhone X i iPhone 8 imaju iste ili deblje bezele je nebuloza.Pa pogledaj čelo i bradu od 8-ice ili 7-ice...Nisu uopće za usporedbu...naravno da ima bezele X, ali ono...neusporedivo.ELECTRONICUS mislim da nije pitanje ni praktičnosti jer S8 i Note8 imaju "edge" dizajn koji praktički nema bezele sa strane...ne vidim da ometaju korištenje mobitela.
wooddiebone Nije deblji od starog, ali su isti.Apple laže čim zine oduvjek.Evo za usporedbu iPhone X, Mi Mix 2 i Note 8 usporedba.Opet su dvije godine iza konkurencije.Manje featurea, bezeli isti ko i prije, glupi sensor bar nasred ekrana koji prekriva sadržaj, OLED prvi put uveli u 2017. godini.I kaj je najbolje proizvodi ga Samsung.Vjerojatno reject paneli sa Galaxya S6 (joke).Essential Phone:Doslovno svi u konkurenciji imaju značajno tanje bezele.EDIT: Da ne mislite da fanbojiziram, iako Apple je nedvojbeno smeće, Google Pixel 2 pati od istog problema.Ono kaj MORAM pohvalit je odsustvo china pa to sve skup zgleda ok, al sensor bar je idiotan.
Nexus To naprosto nije istina...Upravo sam ti napisao podatke i postotke i po njima iPhone X je drugi u kategoriji Screen-to-body ratio...odmah iza S8.Jednostavno nisu isti...nema spora.Ovaj ima skoro 20 posto više površine ekrana u odnosu na ukupnu površinu prednjice...Edit: E da Essential phone ima 84%...tako da je tu negdje sa S8.
wooddiebone Ja tebi pričam o debljini bezela, a ti meni o screen to body ratio.Sa takvim bezelima to jednostavno nije edge-to-edge display.ALIAko baš inzistiraš:Screen to body ratio: Essential PH1.9%S8 Plus.0%S8.6%Note 8.2%Xiaomi Mi Mix.6%iPhone X.9%iPhone X nije ni u top 5.Evo na kaj me podsjeća taj "bezelless" dizajn:Ekran da je za inč manji mogli su popunit crnom bojom i nazvat edge-to-edge.Nemojte ovu sliku shvatit preozbiljno. Tu je samo da podrži poantu da crno staklo od ekrana do ruba telefona NIJE EDGE-TO-EDGE EKRAN.
Raziel Ovo je valjda prvi put da se složim sa Andreom Šušnjarom glede IPhone-a i njihove prodaje magle Svijetu.Najgore je kad pokušavaš ljudima da nametneš neke novitete i novine stvarima koje su tehnološki prevaziđene već davno.A vjerni kupci IPhone telefona, koji ih mijenjaju na godišnjem nivou (iako su u 80% slučajeva dobijali jedne te iste produkte, samo minorno drukčije upakovane) su psihijatrijska priča za sebe.Daleko od toga da X ima značajno velike bezele sa strane, ali gledajući na konkurenciju, defintivino su najlošiji posao uradili (ako se takvo nešto može nazvati tehnološkim advantage-om).Zašto se onda uprkos tome njima daje toliko pažnje, kad ima barem 6-7 modela koji su i ljepši po tom pitanju od dotičnog, je već pitanje koje diktira pravac marketinga namijenjenog ovcama koje će to pratiti.
wooddiebone Ja ću reći da mi je predivan iPhone X. Nije savršen. Ovaj sensor bar je idiotna stvar jer prekriva sadržaj na ekranu i da je ekran optimiziran za to, po čem je Apple inače poznat sve bi bilo u redu.Ono kaj nemogu trpit je guranje tih superlativa koje će masa popušit, a radi se o dizajnu koji je trebao izaći 2015. godine.iPhone 7 je trebao bit iPhone X da bi sad iPhone X mogao konkurirat flagship Androidima.T9 dialing, feature svih telefona od Motorola banana, će valjda uvest 2024.Dok postoje ljudi koji će za Note 8 govorit "Da super mu je ekran i predivan je, al iPhone ima Retina display" do tad će se Appleu dopuštat da uništava tržište.
someone Zašto se onda uprkos tome njima daje toliko pažnje, kad ima barem 6-7 modela koji su i ljepši po tom pitanju od dotičnog, je već pitanje koje diktira pravac marketinga namijenjenog ovcama koje će to pratiti.Ovo je jedino bitno na kraju dana. Uzmi tih 6-7 modela na skup, zbroji njihovu prodaju i dalje neces doci valjda do 50% onog sto ce Apple prodati u ovoj godini. Koji je tome razlog, bilo to da su ljudi "ovce" ili neki drugi, je apsolutno nebitan.
wolf I dalje je iOS daleko najkvalitetniji OS na mobilnom tržistu i to je ono šta Apple prodaje, samo skupo upakirano. Onaj ko kaže da mu je Iphone ružan je ili trol ili slip jer su mobiteli stvarno lipi premium dizajn. Svake godine se vrti ista priča oko Iphonea ko i oko CODa ugaming svitu, zaboravljaju se mane ostalih modela kojih je na tisuće samo da se može kenjat po tom jednom mobitelu. Uostalom mi nisumo zemlja sa kupovnom moći za Appleove proizvode pa vas donekle i razumin. Men će ga ujac uzet u Verizona za 299 dolara i poslat vamo i bit ću baja kad ga stavin na stol u kaficu.