S Buga:

Kada je riječ o 4K rezoluciji, ona se u potpunosti koristi samo tijekom prikazivanja videozapisa te rezolucije. Kada radimo s temeljnim korisničkim sučeljem uređaja ili s aplikacijama, uređaj koristi upscaleing maksimalne nativne rezolicije na 4K, budući da 5,5 inčni ekran doista ima 3.840 x 2.160 piksela. To stvara gustoću piksela od fantastičnih 807 ppi, no pri svakodnevnom radu se razlike u oštrini u odnosu čak i na Full HD rezoluciju realno ne vide.
Dakle, PR čisti i žderač baterije.

Znaci isto kao i na Z5. Ekran je 4K iskljucivo u galeriji, ostalo sve radi u FHD.

Za što bi čovjek drugo koristio 4K rezoluciju osim za videa i 4K slike.

Glede videa, na youtube tek nekih 25% materijala je u 4K rezoluciji, ostalo je sve u FHD max.
Gledanje filmova ne dolazi u obzir, jer bi trebalo potrošiti skoro čitavu internu memoriju da bi spičio 2 sata nečega na 5.5 inčni ekran.
Što se slika tiče, svaku sliku koji spomenuti mobiteli naprave neće biti u 4K rezoluciji, stoga bi jedino skidanje panoramskih i sličnih slika u spomenutoj rezoluciji bila opcija.

Sad kad sve sabereš i oduzmeš, dođeš na ideju da je 4K rezolucija ekrana čisto marketinški potez kako bi predstavili evaluaciju razvijenosti uređaja, kao svrhu naprednosti nekog izuma, a sve kako bi se navelo kupce na kupovinu.

A skontajte tek koliko bi koštao jedan novi amoled 4K ekran kad bi se razbio i bila potrebna zamjena novog...

Znači, nije da ekran nije 4K. Ekran je.
Ali nema smisla sučelje i sve ostalo razvlačit na 4K. (Ne znam ni dal android podržava 4K za sada...)

4K je ono kaj je bitno - slike i video. Igra koja se vrti na FullHD normalno, baš me zanima kolka bi snaga trebala za 4K, pa bio to i obični Temple Run.

Al stvarno iman neki filing da će ove godine Samsung eksplodirat(ne doslovno ko Note 7), i moga bi mi bit prvi Samsung nakon S3 kojeg bi moga nabavit.

S7 i S7 Edge su isto odlični mobiteli. Rekao bih da Samsung od S6 ide u jako dobrom smjeru. Već S6 nema milijun predinstaliranih gluposti.

Poslano sa S8+

Od njih me odbila krhka izrada Edge modela, baren po priči par ljudi kojih su ih imali, da se taj ekran rasuje ki caklo na čak slabije udarce. Ima san OnePlus 3 i P9 i mogu reć da su oba dva vrhunska mobitela , al isto tako sa svojin manama. Oxygen OS je i dalje puno bugovit dok P9 ima dosta čudne boje, npr bila nije bila nego boja mlika nako šproka i tako neke sitnice. A kod mobitela men sve smeta, a savršenstvo još nismo našli, osin svojevremeno Iphone 3GS.

ma decki OnePlus 3T je zakon

Ne vjerujem OnePlus što se tiče softvera kao što Wolf kaže. Kad su bili s Cyanogenom to je bila milina, čim su prešli na svoj Oxygen OS sve se srozalo, pogotovo se sjećam kad sam kupovao novi mob i htio OnePlus 2 pa je bilo dovoljno da odeš na službeni forum i vidiš doslovno bezbroj threadova o problemima, i to ne nekim minornim bugovima nego u ono vrijeme problemima da ti se mobitel smrzne nakon 30 minuta i inim.

trenutno koristim honor 8 sapphire blue i prezadovoljan sam , nougat 7.0 radi bez ikakvih problema
baterija mi sa malo žeščim korištenjem uvijek izdrži 2 dana , plus je brzo punjenje
kad smo kod boja što se huawei mobitela tiče ja stavio sebi na postavkama toplinu boje na hladno pa je bijela prirodnija ,na normalno mi se nikako ne sviđa 

ma decki OnePlus 3T je zakon
Pa cuj ja sam za istu cijenu dobio S7 sa RH garancijom i puno boljom vrijednosti u daljnjoj prodaji. Razmatrao sam OnePlus3 jer je stvarno zvijer, ali u istom rangu cijene S7 ili OP3...yeah. Normalno da cu uzeti S7 jer mi je ispao dobar deal.

Ako gledamo sada LG G6 po cijeni od 600 eura i OP3T onda je no brainer da bi trebao uzeti OP3T. Jedino sto ti daljnja prodaja kod nas ovdje prakticki nemoguca za neku realnu cijenu.

Hejteri neka hejtaju, ali evo...

http://blogs.sonymobile.com/2017/03/02/xperia-xz-premium-officially-named-best-new-smartphone-mwc-2017/?

Danas si faca kad na stol staviš Samsunga il iPhone, kakav Sony :)

Ja uopće ne dvojim u kvalitetu ta 2 branda, ali da mi za istu cijenu ponude Z seriju Sonya (odnosno, trenutno XZ i XZ Premium) te novi Samsung / Iphone / LG, ja bez dvojbe uzimam Sonya jer me nitko neće uvjeriti da Sonyevi top modeli zaostaju za ovima trima ;)

O kvaliteti srednje serije Sonyevih telefona već možemo diskutirati, ali jedini minus koji mogu uputiti Sonyu oko top modela je cijena, ništa drugo.

Sve ostalo su preuveličavanja onih koji moraju imati "najbolje na tržištu, a to je Samsung ili Iphone", drugo ništa ne valja. Pa kupiš mobitel od 6-7 soma kuna i koristiš ga za facebook, viber i instagram.

Sva ta fama oko novih modela svake godine je ionako porez na budale. Tu se ionako radi o razlikama koje 95% korisnika ne primjeti, ali je stvar prestiža imati novi S8 u džepu i blejit u njega u svakoj slobodnoj prilici.

Danas si faca kad na stol staviš Samsunga il iPhone, kakav Sony :)
Tuhy
Super da sam to riješio sa Dbrand skinom. (btw nema boga da ikad stavim mob na stol u kafiću)

Ali da slažem se sa tobom...mislim da je kompletna glupost davati 6-7 milja kn za mob i to ne na godišnjoj bazi (ti su još veći luđaci) nego općenito.
Moj max je 3-3300 kn. I to držim barem 2 godine.

Što se tiče brenda to mi uopće nije bitno, ali ako mi ispadne dobar deal (sa S7 mi je ispao dobar deal) za vrhunski flagship mob onda mi je to ok.
Naravno kod nas je to čisti seljačluk i preseravanje sa Jabukom "da se vidi" jel.

Ono što je smješno je da najviše ekipe kupuje super skupe mobitele, a ne koriste ni 15% njegovog potencijala...a kada im kažeš "nije to za tebe" ili "nepotrebno ti je toliko" onda se još i uvrijede

i ja se lomim kad netko stavi tak mob na stol, odmah ga sprdam 

al sta je je, ova xperia xz premium izgleda jebacki dobro

Premal ekran preveliko tijelo. Loš omjer. 3/10.

Poslano sa S8+

Neznan zašto smeta nekom ako stavi telefon na stol, bolje nego da ispada iz dzepova od trenerke, meni je uvik u pederuši ( ) al ono stvarno neman problema sa tin.

Ja san frik za te telefone, i nije mi problem jedanput godišnje prominit, naravno stari prodan

i ja se lomim kad netko stavi tak mob na stol, odmah ga sprdam 

al sta je je, ova xperia xz premium izgleda jebacki dobro
viper89
Ej još kada vidim ovaj case za izrezanim krugom da se vidi Apple logo

Sva ta fama oko novih modela svake godine je ionako porez na budale. Tu se ionako radi o razlikama koje 95% korisnika ne primjeti, ali je stvar prestiža imati novi S8 u džepu i blejit u njega u svakoj slobodnoj prilici.
Ovo svakim danom sve više i više dolazi do izražaja, pogotovo kad pogledaš kategoriju mid-range mobitela koji svojom kvalitetom, od materijala izrade do performansi nišošto ne zaostaju (barem značajno) za flaghsipovima. Pogotovo tu mislim na ulazak kineza poput Xiaomi, Meizu, Huawei i ostalih koji u tim kategorijama nudem sasvim dobre telefone za ovu kategoriju ljudi koju si naveo - facebook krajnji domet. Ionako realno danas 80% korisnika smartphone koristi za par osnovnih aplikacija, ali mobiteli su odavno prestali biti samo mobiteli već su postali statusni element u društvu.

Gledam sad slike za Xperia XZ Premium i ja totalno ne znam je li problem u meni ili što, ali ovo izgleda odurno i s estetske i dizajnerske strane. Isuviše četvrtast i nazubljen mob, straga izgleda odurno zbog prevelike leće za kameru. Omjer ekrana i tijela moba je 68.4% (alo, u jebenoj smo 2017.). Masa za mene je isto prevelika, mob je nezgrapan jednostavno.