I to što od 2013. godine i izlaska Xperie Z oni dizajnerski nisu napravili apsolutni nikakav korak unaprijed.

Što se uopće može danas dobiti za 2200 kn primjerice (plus minus 100-200)
Gledam i u tom cjenovnom rangu ništa nema. Ništa solidnoga. Ne očekujući najbolju kameri i pitaj boga što sve ne.
Ono što mi je još koliko toliko zapelo za oko je xperia x, ali košta 2900 kn. I ne vrijedi te novce nikako.

Razmišljanja oko Motorola Moto G4 plus i Motorola Moto X Style
Stariji su modeli, no opet mi se čine solidnima. U tom cijenovnom rangu.

theMarko
Nexus 5X?
Odlican mob i nađe se za tu cijenu. Ima odlicnu kameru, stock android, redovni updateovi, USB Type C.

Za Moto G ti ja mogu napisati misljenje, imam trojku i prezadovoljan sam sa mobom, skoro cisti Android, imam ga godinu i pol i nije bilo jedne sekunde kada je zastao, igre sam prestao igrati prije pola godine tako da po tom pitanju ne mogu nes pisati, ali ovako iskustvo za you tube, po internetu vrludanje i aplikacije mob leti i stvarno bi ga svakome preporucio. Ima Gorilla glass 3 (kao i G4), i testirano jedno 10-15 puta sa padom od metar-metar i pol, stvarno radi te je ekran netaknut.

Kamera je neki mid range, snima u 1080p, i nije nista posebno ali ne zaostaje.

Za Moto G4 plus citam samo pozitivna iskustva, dignuli su rezoluciju ekrana, poboljsali proc i dodali rama, a Android iskustvo je jednako, te bi ga svakako preporucio. Uostalom, mozes i baciti pogled na recenzije, i Moto G modeli iz godine u godinu imaju vrhunske ocjene.

No, ono sto je veliki ALI kada se prica o Motoroli, prije godinu dana ih je kupio Lenovo, i s time je doslo do odluke da se ne pruza previse podrska po pitanju updatea Androida. Tako je moj Moto G3 dobio samo Android 6.0 iako je prije Lenova praksa uvijek bila minimalno 2 velika updatea Androida. Radi se o cistom ignoriranju dijela korisnika zato sto G3 i G4 imaju jednake uvjete za update, i nekakve price o hardverskoj nemogucnosti padaju u vodu.

Tako da, za Moto G4 plus apsolutna preporuka ako zelis imati mob koji ce letiti i pruziti max za pare, ali imaj na umu da postoji velika sansa da ce ovaj 7.0 Android biti zadnji koji ce biti na mobu, iako ce ga vjerojatno jos jednom updateati.

theMarko
Nexus 5X?
Odlican mob i nađe se za tu cijenu. Ima odlicnu kameru, stock android, redovni updateovi, USB Type C.
slažem se, frend ga ima. Ali ga nema više u prodaji. Barem nisam našao u trgovini. Čekam rasplet sa ovim mobitelom prvo, obzirom na 2x blue screen of death i 2 x totalna pada sustava i problem poznat kao bootloop. 
Kada sam zadnji put iuzmao, izor je bio veći po tim cjenama. DAnas gledam neke dućane, jbt ali ništa nema od 1800 do 2700 kn.

Da dolazi 7.0 na taj u motorolu, najavljen je. Jedino je ogroman mobitel jbt!

Probaj na njušci pronaći 5X. Sigurno ima nesto.

18 dana kasnije

Moze netko prokomentirati kako izgleda G5?

http://www.gsmarena.com/motorola_moto_g5-8454.php

Sestra kupuje mob i ne bi htjela previse trositi, a danas sam naletio totalno slucajno na vijest da je izasao novi G model, pogledam specifikacije i izgleda ok, i onda vidim cijenu i ostao sam sokiran, moze se u Clove naruciti za ispod 1500 kn, ili sa Amazona za 1550 kn.

Izasao je jos i G5 plus ali on ulazi u drugu kategoriju po cijeni te dolazi otprilike 2100-2300 kn, vjerujem da bi joj to bila neka granica ali mi to nije toliko privlacno, ono mi se bas cini best buy

http://www.gsmarena.com/motorola_moto_g5_plus-8453.php

G5 je dobar telefon, ali ako ce kupiti G5 moze komotno kupiti i G4. G5 je bio prodajni flop upravo zato sto ljudima nije bilo jasno zašto kupiti G5 kadi imaju G4. G6 je druga priča i povratak LG-a na scenu.

Poslano sa S8+

Zrtvovali su malo CPU snage za metalno kućište, tak da Snapdragon 430 nije mozda najbolja varijanta ali mislim da ce sasvim dobro raditi za ono sto tvoja sestra treba (pretpostavljam). Proguglaj GPU performance (Adreno 505) jer je on zapravo najvazniji za smoothness mobitela. U tom budzetu kojem gledas zapravo najveca konkurencija su kinezi a u tom nekom dvoboju ja bi uvijek isao na Motorolu, prvo zbog stock Androida a onda i zbog toga sto ga mozes kupiti kod pouzdanih trgovaca.

G5 je dobar telefon, ali ako ce kupiti G5 moze komotno kupiti i G4. G5 je bio prodajni flop upravo zato sto ljudima nije bilo jasno zašto kupiti G5 kadi imaju G4. G6 je druga priča i povratak LG-a na scenu.

Poslano sa S8+
Zahvaljujem na pomoci ali pricam o Motoroli a ne LG-u 

On priča o Motoroli, ti o LG-u. 😅

Jbt ja vidio LG. Sorry. G5 Motorola - odlicna strojka.

Poslano sa S8+

7 dana kasnije

Evo S8. Nakon dugo vremena Samsung ima atraktivan mobitel (po mojem ukusu). Predobar dizajn i napokon nikoga ne kopiraju.

Predstavljen je i Samsung Dex, dock koji se može spojit HDMI-em na monitor i onda se android prebacuje u desktop sučelje. Drago mi je da nakon MS-a još netko ide u ovom smjeru. Sigurno i Google radi na službenoj podršci za Android desktop. Po meni tu je budučnost za poslovnu upotrebu. Možda ne još danas, ali za 5-10 godina sigurno.

Sve je to super ali za cijenu s8 se moze kupiti sasvim pristojan kompjuter. Jebote, 800€, nekome su to i dvije place. Jos 4-5 godina i osnovni model ce preci tu granicu od 1000€.

Velikoj vecini su to oko 2 place reko bi. Cak mi je i ok sto izlaze svake godine novi, tako da ce se ubrzo vec i S 5 moci uzet ful povoljno.

Fora su mi "recenzije" novih modela. Vidis da ljudi doslovno nemaju pojma sto da kazu sto ima novoga u odnosu na prijasnji model

Reko bi da je svake tri do cetiri godine sasvim dovoljno za promjenu modela.

Ma nema što mobitel izgleda fantastično...doduše već se zna mjesecima kako će izgledati zbog "leakova" koji su "sasvim slučajni"
Ali tek sam uzeo S7 i ne vidim potrebu za S8.
Ne sviđa mi se pozicija fingerprint senzora koja je odmah pokraj kamere umjesto da je naprijed kao na S7.

Ne sviđa mi se pozicija fingerprint senzora koja je odmah pokraj kamere umjesto da je naprijed kao na S7.
Ovo i meni ne ide u glavu, mobitel je sam po sebi jebeno dugacak, i onda stave prakticki na kraj dijagonale. Kamera nece biti cista nikada, stalno ce se zamuljati zbog tog senzora.

I jos ne razumijem cemu forsiranje tog Bixbya, doslovno nikakve logike nema (jos su stavili fizicku tipku za njega) uz Google Assistant koji vec postoji na mobu. Sta ce ovo biti kao sto Microsoft forsira trenutno Edge ili sto su prije gurali Bing stalno. Totalni kretenizam.

Ne samo packanje kamere nego je pozicija neprirodna za takvu veličinu ekrana. Dobro je pokazao MKBHD da cak i sam Samsung u svom promo videu pokazuje kako covjek s jednom rukom drzi mobitel dok s drugom otkljucava ekran preko fingerprint senzora. Jednostavno nije na prirodnoj poziciji za takvu veličinu ekrana odnosno ponajvise za omjer ekrana. Trebali su staviti kao i LG ispod kamere na pristupačnom mjestu ali onda bi ih svi optuzili da kopiraju LG.