odfurao na servis, kažu u SD čeka se cca 2 tjedna. 4 dana tek prošlo. Čovječe, nemreš bez mobitela danas. A nemam ništa doma ni za privremeno :(
Ima tko M5 aqua i kakva su iskustva?!
Mobiteli (Android, iPhone) - općenito
Otkako mi je uradio neki novi Update od 250 mb na Galaxy A5, baterija mi se (dok spavam) iscrpi za par sati sva znači.
Sinoć ga napunio do nekih 80 posto, bio na netu nekih pola sata i legao da spavam, jutros me budi oko pola 6 ujutro, piše baterija 15%, molimo napunite.
I ne dešava mi se svaki put, već otprilike svakih par dana.
Sad da li je moguće da takvo nešto može biti do Update-a, ili je počeo davati neke druge znake života?
Itekako može. Meni je prošlo bezbolno na A5 i mislim da se to nije naročito odrazilo na vijek baterije (nakon prethodnog updatea sam radio reset na tvorničke). Na S2 sam također imao problema nakon updatea s masivnom potrošnjom baterije. Koliko je meni poznato, jedino pravo rješenje za ovo što ti se sad događa je vraćanje na tvorničke postavke, ako već u aktivnim aplikacijama ništa ne izlista za tako veliku potrošnju tijekom noći. Naravno, trebao bi napraviti backup za bitne stvari...
Meni se to desavalo s xperiom s. Nije bas toliko, ali nekih 20% sigurno je trosio tokom noci. Citao sam da to može biti do signala mreze. Ja sam u svom stanu (u prizemlju) imao jako slab signal, morao sam ici do prozora da bi mogao normalno telefonirati. Internet je također stekao, nisam ni 3g hvatao. U medjuvremenu je izgleda operater poboljsao infrastrukturu i sada bilo gdje u stanu mogu normalno telefonirati i lte hvatam, a i baterija mi se nikad vise nije sumnjivo praznila.
Uradio već, i opet mi je isto.
Inače, prije par sedmica sam pisao da ga je djevojka polila vodom, gdje sam isti držao u riži 2 dana preventivno, i nikakve štete nije bilo.
Pa sam bio sumnjičav da je možda zbg toga počeo da daje znake života, ali mi je bilo čudno da bi to tek sad radio, a ono se desilo prije 2-3 mjeseca.
Pa sam došao na ideju da sam prije 2 sedmice imao taj System Update, gdje nakon što me dotični počeo zezati sam vratio system na tvorničke postavke, i to Hard Resetom preko njegovog originalnog Odin modea.
I opet eto sinoć mi se to desi, i ne znam više šta ću.
Najgore je što mi je mobitel potreba, u putu sam često i ovakav luksuz mi je nepotreban.
Meni se to desavalo s xperiom s. Nije bas toliko, ali nekih 20% sigurno je trosio tokom noci. Citao sam da to može biti do signala mreze. Ja sam u svom stanu (u prizemlju) imao jako slab signal, morao sam ici do prozora da bi mogao normalno telefonirati. Internet je također stekao, nisam ni 3g hvatao. U medjuvremenu je izgleda operater poboljsao infrastrukturu i sada bilo gdje u stanu mogu normalno telefonirati i lte hvatam, a i baterija mi se nikad vise nije sumnjivo praznila.Meni isto jedva da 3G hvata, ali normalna potrošnja za oko 11h neaktivnosti je oko 5% na tom mobitelu.
Jučer je bija MWC , dosta toga je prikazanu, LG G6 mi se sviđa nenormalno, al opet ne stavljaju najnoviji hardver u njega pa eto minus, P10 isto čisti sex, Samsung prikaza puno toga a priča se da imaju još ne prikazanih aduta u rukavu. Mogli bi napokon osjetit neki skok u mobilnoj tehnologiji jer u zadnje 3-4 godine čini mi se stagnira sve.
Uradio već, i opet mi je isto.Jesi rootao mobitel možda?
Inače, prije par sedmica sam pisao da ga je djevojka polila vodom, gdje sam isti držao u riži 2 dana preventivno, i nikakve štete nije bilo.
Pa sam bio sumnjičav da je možda zbg toga počeo da daje znake života, ali mi je bilo čudno da bi to tek sad radio, a ono se desilo prije 2-3 mjeseca.
Pa sam došao na ideju da sam prije 2 sedmice imao taj System Update, gdje nakon što me dotični počeo zezati sam vratio system na tvorničke postavke, i to Hard Resetom preko njegovog originalnog Odin modea.
I opet eto sinoć mi se to desi, i ne znam više šta ću.
Najgore je što mi je mobitel potreba, u putu sam često i ovakav luksuz mi je nepotreban.
Nisam zbog garancije.
Važi mi još mjesec dana, jer sam ga uzeo u Martu, prošle godine.
Nove Xperie najavljene.
Unatoč tome kaj ima velike bezele gore i dolje, puno ljepši i bolji od LG G6.
Fantastične specke, materijali i izgled.
Nisam zbog garancije.Problem ti je kaj je Android od zadnjih verzija toliko zakljucan po pitanju battery managementa da ti bez roota nemres skoro nikaj vidjet. Inace imaš Greenify, Wakelock Detector i BetterBatteryStas pa vidi da li koji funkcionira bez roota.
Važi mi još mjesec dana, jer sam ga uzeo u Martu, prošle godine.
Nove Xperie najavljene.Sve subjektivno osim Snapdragona 835 koji spada u kategoriju bolje. Ni pocemu ostalome Sony objektivno nije bolji, sve je to subjektivno danas postalo s obzirom na kvalitetu (većine) top pa cak i mid end smartphona.
Unatoč tome kaj ima velike bezele gore i dolje, puno ljepši i bolji od LG G6.
Fantastične specke, materijali i izgled.
Kamera je napokon inovativna. Sve živo ima kaj si mogu zamisliti.
4k ekran
HDR,
Stereo s front zvučnike
Metal staklo sa gorilla 5
USB type C
Ip 68
SD utor
Super slow motion kamera
Volume tipka iznad
Ram, proc, interna memorija
Sve tip top.
To je Xperia na kraju će zasrat sa nečin ki uvik. Nikad neće bit top mobitel nikad nije bija top mobitel uvik nesto fali.
Meni je Huawei P10 prvi tu na radaru, al čekan da vidin novog Samsunga jer ipak ekran na prvom mistu.
S8 po leakovima izgleda bolesno. Jedini pozicija fingerprint skenera izgleda upitno.
Al mi je 5'8 previše, za nekog od 2 metra iman nakaradno male ruke i ovih 5'1ipo u P9 mi je taman
pratim mobitele intenzivno ali cak i mene sony zbunjuje sa svojim modelima. mislim da im je ova generacija pocetak kraja, XZs znaci ima specifikacije mobitela iz 2016. i preporucena cijena je 700 fucking eura. pa jesu li oni poludili? lg g5 kosta cesto ispod 400€ a i galaxy s7 se cesto vrti oko 400-450€.
XZ premium, ima dobre specifikacije, ali ima retardirano ime, bolje da su isli na XZ2 ili cak samo X2, ovako se nitko normalan ne snalazi u moru modela s nazivom X. gledajuci cijenu XZs ovaj mobitel bi valjda trebao kostati 1000€?
jedino sto im priznajem da je dizajn predobar, mada je i to subjektivna stvar.
S8 po leakovima izgleda bolesno. Jedini pozicija fingerprint skenera izgleda upitno.Moze neka slika? Ja sam uspio naci samo onu sliku gdje je logo u donjem djelu, sto sugerira bezel-less dizajn poput Xiaomi Mi Mixa?
Mislim da ce Samsung ubit ove godine, pogotovo nakon fejla s Noteom prosle godine. Makar za moj ukus i dalje sve to preskupo, kao i ostali spominjani mobiteli.
Xperia XZ subjektivno dosta ruzna, preveliki rubovi. Specifikacije ubijaju, pogotovo 4K ekran i kamera. Baterija mi se cini slabom, a cijena je paprena.
LG G6 mi je presexy, omjer cijene i ponude mi se pogotovo svidja.
Šta 4K ekran predstavlja na mobitelu? osin toga šta je na papiru 4K?
Meni se isto čini LG G6 kao neki najbolji omjer ulozeno dobiveno zasad, al čekaju se prve recenzije i da ga stavin u ruke
Al pošto nikad nisan bija fan LGa ...
Fenix http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s8_and_galaxy_s8_live_video_leaked-news-23671.php
Nisam pratio Sony jer su postali totalno nerelevantni na tržištu za što mogu kriviti isključivo samo njih, i mogu reći da mi je čak i žao što je tak ispalo jer mi se sviđaju kao brand ali htio sam pitati koja je fora s tim 4K ekranom? Da li je ista stvar kao i sa Z5 di 4K ekran imaš doslovno u jednoj aplikaciji a svugdje ostalo je mobitel zapravo 1080p?
Mislim da je 4K u potpunosti nepotreban na 5.5 inchnom ekranu.
Koja je njegova svrha?
Btw. Uskoro napisem iskustva sa S7 nakon mjesec dana. Vrlo pozitivno.