High end xperie su također metalno staklene.
Istina, ima 3GB rama naspram 4GB, ali po meni, ostali mogu imati i 32GB - to nema nikakvog smisla (trenutno).
Ekran je također glupost, nema potrebe veće od FullHD, fakat nema na tak malim ekranima, osim da na recenzijama zadovoljavaš kriterije napretka. Z5 premium je recimo imao 4K ekran (koji nije uvijek korišten), al fakat ne razumijem čemu?
AMOLED naspram dobrog IPS ekrana na prvu ispada bez premca. Na sreću, postoje ljudi koji vide da boje na amoledu nisu dobre, da su prejarke. A isto tako, svijesni su burn in-a koji amoled dobije nakon vremena.
Moja Z5 ima točno godinu dana i radi ko prvog dana. Nikakve ogrebotine, nikakve, a imam onu zlatnu boju na kojoj bi se sve vidjelo.
Dal svi ti uređaji renomiranih proizvođača vrijede tih para? Vjerojatno ne, pogotovo u odnosu na kinesku konkurenciju. Al pitanje vrijednosti je stvar ukusa. Ja bi isto preporučio nešto petnaesto čisto da se razbije monopol na tržištu Applea i Samsunga koji se stvorio apsolutno nezasluženo.
Wolf
OP3, P9 isto imaju 1080p ekran. P9 nema AMOLED. Baterija je podjednaka - oko 70h. Javu ne podržava ni jedan.
Ali da, velika većina mobitela je po meni preskupo. Da nisam imao mogućnost jeftino uzet preko operatera, mislim da više ne bih uzimao ništa skuplje od 200€.
Uglavnom. Nemam više vremena za ovakve prepiske i širenja lažnih "činjenica". Imam drugih problema nažalost, tak da ok. To each his own.
Mobiteli (Android, iPhone) - općenito
Ja da danas uzimam mobitel, uzeo bih Xiaomi ili nekog drugog reputable kineza. Prije sam patio na najnovije mobitele, najbolje specifikacije i marke ali sad sam skuzio da mobitel koristim za par aplikacija koje ne zahtijevaju bogzna kakve procesore i ostale high-end komponente.
Bravo someone #teamXiaomi
Ne zelim nikome solit pamet niti sebe uzdisat u nebesa, ali sam osobno vec davno shvatio da mi mobitel nije toliko bitna stvar u zivotu da bih trebao toliko odvajat za njega. A razlika Xiaomi/Sony/Samsung/HTC je doslovno samo u imenu, u nicemu drugome, jer jedan Xiaomi koju god klasu gledas ima daleko najbolji omjer cijene i kvalitete od svih.
Novi Xiaomi ne zaostaju za ostalin top modelima u ničemu osin u izradi. Ovo šta je reka Fenix Xiaomi i OP imaju daleko najbolji omjer uloženog dobivenog. Jednu mašinu tipa Xiaomi Note 3 PRO možete nać za 1500 kn kod nas u dućanu, svakom casual korisniku ko ne pati na marke ni ne triba više od tog budget mobitela koji je imo sad best buy- jedina mana mu je šta nema quick charge, a noviji xiaomi imaju.
Meni su kroz ruke prošli svi high end Xiaomi mobitelu u zadnjih dvije godine. Mobitelu su zbilja dobri, no nisu savršeni. Baterija na gotovo svima je živi očaj a i taj njihov MIUI ne pomaže ništa pri tome. Jako mi se svidjelo kod jednog modela (ne sjećam se sad točno kojeg) je da je imao gotovo instant scan otisaka prstiju. Mobiteli nisu loši, imao sam ih po par dana čak no slaba baterija u kombinaciji sa lošim OS-om i čestim grijanjem koje je prisutno na gotovo svim modelima je za mene game breaker.
Osobno preferiram Nexus ili Samsung.
Na GSM Areni bolji modeli Xiaomija imaju endurance test uglavnom tu negdje oko 100h (moj A5 2015 ima oko 74h, i slovi za relativno štedljivi mob). Sad kakav su iskustva, ne bih znao. Fenix kaže da Čajomi valja.: p
A ima svakakvih modela no recimo zadnje što sam imao je bio Mi 5 (to je taj što ima onaj super brzi scan otiska prstiju) Čak i sa njegovom dosta velikom baterijom nije nešto ekstra trajao od konkurencije. Naravno govorim od 4G surfanju, max svjetlina I tako to. Isto mi se nije svidjelo što su odjednom postali restriktivni što se tiče custom romova ili čak njihovih original romova. Tipa, kupiš iz Kine Mi 5 i dođe ti sa njihovim romom koji Google Play ne podržava već moraš skakati kroz obruče da bi ga dobio, i sad recimo hoćeš staviti isti taj OS za naše tržište, popušio si mačka jer ne da trebaš bootloader otključati već isto tako gubiš garanciju koja dolazi uz njega, a sam bootloader otključava Xiaomi i za to treba 15-30 dana. Iako je mobitel bio stvarno super, male stvari poput ovoga su me odbile.
Ja posjedujem Xiaomi Note Pro godinu i 4 mjeseca. Njihov MIUI mi je super, nemam nikakvih zamjerki, jednostavan i fluidan. Sam uređaj je napravljen od kvalitetnih materijala, primijetio sam lagano zagrijavanje kod pokretanja igara. Baterija je nakon godinu dana malo pala kapacitetom. Iako cijenovno nije bio baš jeftin(500$), ali opet duplo jeftinije od konkurencije. Makar danas njihovi top modeli nisu više povoljni kao nekada. Svejedno zadovoljan sam uloženim, dobivenim. Prije toga imao sam Sony Xperiu X, S, Z i Z5 i sve su bile živa katastrofa. Svaka se 2 puta pokvarila za vrijeme garancije osim Xperie S, ona samo jednom. Uglavnom za mene Sony ne postoji, u svijetu smartphona.
Poslano sa mog MI NOTE Pro koristeći Tapatalk
Nexusi, pixeli i slicno su najprecjenjeniji mobiteli ikad izasli na trziste. Oni doslovno naplacuju cisti android koji po sebi nije nista bolji od custom recimo od Samsunga, naplacuju ime i naplacuju to sta imaju updateove misex dana prije ostalih. Onaj ko to kupi je lud covik ako se mene pita. A specifikacije ni blizu top modelima.
Nexusi, pixeli i slicno su najprecjenjeniji mobiteli ikad izasli na trziste. Oni doslovno naplacuju cisti android koji po sebi nije nista bolji od custom recimo od Samsunga, naplacuju ime i naplacuju to sta imaju updateove misex dana prije ostalih. Onaj ko to kupi je lud covik ako se mene pita. A specifikacije ni blizu top modelima.To baš i nije istina. Zapravo je vrlo daleko od ikakve istine.
Pogledaj Nexus 6P iz prošle godine...top specsi, kamera u Top 3, USB C, Fast charger i bežićno punjenje...Pixel XL isto tako...čisti android? Može. Updejtovi kroz 2-3 godine? Može.
Ne vidim problem.
Ja imam xperiu z5 i jako sam zadovoljan.
Makar sve je to danas isto, kupujes isti mob samo drugo ime.
Ja imam xperiu z5 i jako sam zadovoljan.True that
Drugo ime i blago izminjeni android
Nexus preskup, baterija se ne može minjat i općenito je loša tj pixel ima stock appove koji doslovno poidu bateriju u max 15 sati korištenja, nema utor za sd karticu... dovoljno nedostataka za te novce.
Stock aplikacije da jedu bateriju? To mora da je nešto novo lol.
Kad ga budes koristij ako ga budes koristija javi kolko ti baterija drzi...
Isto mi se nije svidjelo što su odjednom postali restriktivni što se tiče custom romova ili čak njihovih original romova. Tipa, kupiš iz Kine Mi 5 i dođe ti sa njihovim romom koji Google Play ne podržava već moraš skakati kroz obruče da bi ga dobio, i sad recimo hoćeš staviti isti taj OS za naše tržište, popušio si mačka jer ne da trebaš bootloader otključati već isto tako gubiš garanciju koja dolazi uz njega, a sam bootloader otključava Xiaomi i za to treba 15-30 dana. Iako je mobitel bio stvarno super, male stvari poput ovoga su me odbile.Zadnja tri puta kad sam trebao unloackat bootloader da flasham drugi ROM na Xiaomi mobitelima na potvrdu nisam cekao vise od 2 dana. I ne gubis nikakvu garanciju s time. Ako ne zelis cekat sluzbeno otkljucavanje, mozes to radit i "nesluzbenim" putem kao i kod drugih uredjaja. A kad narucis mob, mozes odabrat koji ROM zelis i zelis li GAPPS ili ne. Jedino ako ga kupujes prvi dan prodaje, pa EU ROM jos nije sklepan.
Sto se tice baterije, na RedMI mobitelima koje sam gotovo sve isprobao je fenomenalna. Curi na cetvorci traje i po dva dana, a siluje ga bas. Sto se MIUI tice, neki ga obozavaju, drugi ga mrze. Ja sam se zainteresirao za Xiaomi prvo zbog OS-a, jer sam ga flashao na sve prosle mobitele i bio sam odusevljen s njim. Toliko jednostavan, lijep i fluidan OS, a ispod povrsine toliko napredan mogucostima kasnije jos nisam isprobao. Da ne spomjnjem podrsku i na starijim mobitelima.
Pa tu sam i ja isto čekao, jedno 3 dana čini mi se, no ne sjećam se da je prije toga bilo već su mobiteli došli root-ani ravno iz kutije. Mobitel sam dobio sa EU romom odmah na launch pa je čak i moguće da je baterija bila loša i radi toga naspram kineskih romova koje vjerujem da su puno napredniji. Iako je istina da je MIUI lijep meni se iskreno ne sviđa, nije da ga mrzim nego jednostavno mi se ne dopada. Preferiram više običan OS sa Google Launcher-om.Isto mi se nije svidjelo što su odjednom postali restriktivni što se tiče custom romova ili čak njihovih original romova. Tipa, kupiš iz Kine Mi 5 i dođe ti sa njihovim romom koji Google Play ne podržava već moraš skakati kroz obruče da bi ga dobio, i sad recimo hoćeš staviti isti taj OS za naše tržište, popušio si mačka jer ne da trebaš bootloader otključati već isto tako gubiš garanciju koja dolazi uz njega, a sam bootloader otključava Xiaomi i za to treba 15-30 dana. Iako je mobitel bio stvarno super, male stvari poput ovoga su me odbile.Zadnja tri puta kad sam trebao unloackat bootloader da flasham drugi ROM na Xiaomi mobitelima na potvrdu nisam cekao vise od 2 dana. I ne gubis nikakvu garanciju s time. Ako ne zelis cekat sluzbeno otkljucavanje, mozes to radit i "nesluzbenim" putem kao i kod drugih uredjaja. A kad narucis mob, mozes odabrat koji ROM zelis i zelis li GAPPS ili ne. Jedino ako ga kupujes prvi dan prodaje, pa EU ROM jos nije sklepan.
Sto se tice baterije, na RedMI mobitelima koje sam gotovo sve isprobao je fenomenalna. Curi na cetvorci traje i po dva dana, a siluje ga bas. Sto se MIUI tice, neki ga obozavaju, drugi ga mrze. Ja sam se zainteresirao za Xiaomi prvo zbog OS-a, jer sam ga flashao na sve prosle mobitele i bio sam odusevljen s njim. Toliko jednostavan, lijep i fluidan OS, a ispod povrsine toliko napredan mogucostima kasnije jos nisam isprobao. Da ne spomjnjem podrsku i na starijim mobitelima.
Kad ga budes koristij ako ga budes koristija javi kolko ti baterija drzi...Baterija drži 5-6 sati. Inače stock aplikacije ti nemaju veze sa battery drain.
Ma daj...Pa koji flagshipovi danas može mijenjati bateriju? Traje 5-6 sati on screen...To je nekakav današnji standard.Ja imam xperiu z5 i jako sam zadovoljan.True that
Drugo ime i blago izminjeni android
Nexus preskup, baterija se ne može minjat i općenito je loša tj pixel ima stock appove koji doslovno poidu bateriju u max 15 sati korištenja, nema utor za sd karticu... dovoljno nedostataka za te novce.
Što se tiče stići aplikacija da ONE sišu bateriju? Prvi puta čujem za to.
Ajde da je neki blootware od Samsunga, HTCa ili nekog trećega, ali stock aplikacija? No way.
Cijena je ista kao i za svaki flagshipovi. Primjerice Nexus 6P je bio jeftiniji od konkurencije. Što njemu fali?
Top mobitel. Ne vidim zamjerku, osim što Pixel nije baš dizajnerski maštovit.
Na izlasku Nexus je bija kolko 600-700 eura, a tad je cijena S6 Edgea pala na 450 eura. Govorimo o Europi a ne ode kod nas. Velika je to razlika, a Edge je po večini recenzista bija najbolji mob prošle godine.
Većina mobitela sad ima ugrađene apliakcije tipa Facebook, Twitter i slično šta ide bateriju i ne može se deinstalirat, najfriškiji primjer je P9 (sad se već može sa updateon deinstalirat te apliakcije na izlasku nisu mogle)
Nexus
Jednostavno mi se samsung ne dopada i to je tak. Sutra il preksutra bi treao uzet mob i dalje neznam kaj da uzmem. Iskreno htc za te novce izgleda odvratno(da volim da mob izgleda dobro jbg). I dalje nemam pojma odlucit cu na licu mjesta.
Nexussto trazis kod mobitela i koliko si spreman izdvojiti?
Jednostavno mi se samsung ne dopada i to je tak. Sutra il preksutra bi treao uzet mob i dalje neznam kaj da uzmem. Iskreno htc za te novce izgleda odvratno(da volim da mob izgleda dobro jbg). I dalje nemam pojma odlucit cu na licu mjesta.