High end xperie su također metalno staklene.
Istina, ima 3GB rama naspram 4GB, ali po meni, ostali mogu imati i 32GB - to nema nikakvog smisla (trenutno).
Ekran je također glupost, nema potrebe veće od FullHD, fakat nema na tak malim ekranima, osim da na recenzijama zadovoljavaš kriterije napretka. Z5 premium je recimo imao 4K ekran (koji nije uvijek korišten), al fakat ne razumijem čemu?
AMOLED naspram dobrog IPS ekrana na prvu ispada bez premca. Na sreću, postoje ljudi koji vide da boje na amoledu nisu dobre, da su prejarke. A isto tako, svijesni su burn in-a koji amoled dobije nakon vremena.
Moja Z5 ima točno godinu dana i radi ko prvog dana. Nikakve ogrebotine, nikakve, a imam onu zlatnu boju na kojoj bi se sve vidjelo.
Dal svi ti uređaji renomiranih proizvođača vrijede tih para? Vjerojatno ne, pogotovo u odnosu na kinesku konkurenciju. Al pitanje vrijednosti je stvar ukusa. Ja bi isto preporučio nešto petnaesto čisto da se razbije monopol na tržištu Applea i Samsunga koji se stvorio apsolutno nezasluženo.
Wolf
OP3, P9 isto imaju 1080p ekran. P9 nema AMOLED. Baterija je podjednaka - oko 70h. Javu ne podržava ni jedan.
Ali da, velika većina mobitela je po meni preskupo. Da nisam imao mogućnost jeftino uzet preko operatera, mislim da više ne bih uzimao ništa skuplje od 200€.
Uglavnom. Nemam više vremena za ovakve prepiske i širenja lažnih "činjenica". Imam drugih problema nažalost, tak da ok. To each his own.