Ja sam prije tjedan dana instalirao Xposed na mobitel i to je ono kaj mi je cijelo vrijeme falilo. Mislim da je Android došao do te razine da je rootanje skoro pa nepotrebno,osim ako planirate instalirati Xposed i dobiti pristup najnižim razinama OS-a,nešto poput Jailbreakanja na iPhone uređajima. Sad uopće ne vidim potrebu za prelaskom na neki Custom ROM,možda u budućnosti kad izađe najnovija verzija Androida.
Mobiteli (Android, iPhone) - općenito
Meni je žao što možda nisam pričekao m5 aqua, evo ima za 2200-2500 kn nov u dućanu
Da upravo to. Ja znam da za te pare ne možeš čudo dobiti, niti ja nisam to očekivao. tapatalk, chrome radi na mobu fluidno i ja sretan najiskrenije :)
Čak i Nexus 2300-2600 kn 5x nov u dućanu.
Jebiga, to sve ide prebzo naprijed i kaj god kupiš za 6 mjeseci nova serija..
Nego dajte preporuku za sestru. Ona ne pati za novim pizdarijama, njoj je bitno da Viber, whatsapp i fb radi normalno i brzo. Kamera i to njoj ne igra ulogu
Znam da bi kao Samsung bio prvi izbor zbog one središnje tipke (meni je zlo od te tipke bilo)
Nešto povoljnije svakako do 1500 kn.
Njoj mobiteli drže i po skoro 3 godine, ovaj sadašnji Samsung ima preko 3...
Prvo nam treba više informacija. Kolko godina ima, jel zgodna?
Nego dajte preporuku za sestru.
Po mogućnosti može i slika.
Da bi lakše odredili ergonomičnost i veličinu displeja spram nje.
Ok
J320 sam našao nekakav za 1200 kn. 1.5 gb rama i 8 interna memorija. Da izdrži 1.5 godinu ko bog.
Ovaj moj model valjda zadnji što nema slow motion snimanje :( :( :(
Poslano sa mog E2303 koristeći Tapatalk
Ja sam jučer kupio LG G4.
Zasad je prerano za neke posebne dojmove osim da je ekran fascinantan te da mi je super funkcija koja dijeli ekran na 2 djela.
U jednom gledam Youtube,a u drugom surfam webom il nešto.
Za trajanje baterije nekom treba glavu odvojiti od ostatka tijela.
No imam problem vezan za kameru.
Neznam kako izlistati snimljene fotografije dok je kamera aktivirana.
U donjem desnom kutu mi je mali prikaz zadnje snimljene slike,al svaki puta kad kliknem na to,izbaci mi nekakvu obavijest Unfortunatly,Google+ has stopped.
Ak je to bitno,Android 6.0 verzija je instalirana.
Osobno me nikad nije privlačilo fotografiranje,a pogotovo ne na mobitelu,no kamera LG G4 je na glasu da može u nekim stvarima parirati DSLR-ima od 1000$+ što kolko sam vidjeo u nekim usporedbama nije pretjerivanje.
Uz to,ekran na LG G4 je velik i pre prelijep,pa sam sad motiviran uslikati više od 0 fotki godišnje.
Imam z2 koji će imat uskoro 2 godine.
Razmišljam da uzmem 6s ali ne znam odakle. Trgovina/njuškalo?
Ovi preprodavači s njuškala nemaju račun pa me zanima kak se u tom slučaju ostvaruje garancija ako je uopće moguće?
Na z2 imam 16gb bilo mi je dovoljno tako da bi mi i 6s istog kapaciteta odgovaral
Sto se tice smartphonea, ja uvijek kupujem 1-2 godine star flagship (nov zapakiran). Kad je xperia z3 compact bio aktualan, ja sam za 300€ uzeo z1 compact (z3c je tada kostao skoro 500€). Iduce sto kupujem je najvjerojatnije z5, kad cijena padne na nekih 350€.
Sto se veličine tice, ne želim više kupovati compact verzije, je da imaju prednosti u vidu trajanja baterije, ali je mobitel s velikim ekranom jednostavno udobniji za surfanje. A i slike puno bolje izgledaju na FHD pa nadalje.
Jučer na Z2 stigao Marshmallow 6.0.1 i poprilično usporio mob.
Nisam prezadovoljan, što je konkretno donio osim usporavanja i dodatnog reda na zaslonu za aplikacije? :)
Jučer na Z2 stigao Marshmallow 6.0.1 i poprilično usporio mob.Prisilu da kupiš novi :)
Nisam prezadovoljan, što je konkretno donio osim usporavanja i dodatnog reda na zaslonu za aplikacije? :)
Jučer na Z2 stigao Marshmallow 6.0.1 i poprilično usporio mob.Meni se usporilo kad surfam preko wifija, dosta duze otvara stranice. Vratio sam nazad na kitkat i nemam vise tih problema
Ja nisam siguran kaj da mislim o Marshmallow u.
Ja sam na njega prešao s WP8.1 Denim
Ok Android je zbilja puno fleksibilniji od WP8.1 i Market zbilja ima možda i previše aplikacija,al kolko reklama i raznih upozorenja ima.Ajme.
Svako malo iskaču razne obavijesti o navodno nakrcanom RAM-u i besplatnim aplikacijama za ubrzanje,o virusima i besplatnim antivirusima itd,itd,itd .
Očistim Ram i odma i izbaci reklamu za novu igru.Za popizdit.
Tog na WP8.1 nema.Neznam sad za W10m.
I zašto KOTOR nije besplatan?
Preuzmi onda neki widget za ciscenje rama koji nema reklame. Osobno reklame toleriram samo u igricama. Ako neka utllity app ima reklame u sebi, ako je bas jako dobra kupit cu je, a ako nije onda trazim alternativu.
Rootaš mob i skineš AdAway. Meni odlično radi,i dalje neki oglasi prođu ali 95% ih bloka.
Rootaš mob i skineš AdAway. Meni odlično radi,i dalje neki oglasi prođu ali 95% ih bloka.Oglasi zapravo i nisu toliki problem ma koliko česti bili.
Najveći problem su aplikacije koje je valjda nemoguće spriječiti da se konstantno izvode u pozadini.
Hrpa toga se samo od sebe aktivira il nešto.
Neznam jel to do Marshmalowa,LG-ev neki "biser" na nedjelu il nešto treće.
Kad uđeš u postavke baterije, nudi li ti stavku "optimizacija aplikacija"? Ta postavka može smanjiti korištenje baterije od strane aplikacija ovisno o tome koliko se koriste (ili ručno podesiš). Tako je barem kod mene na 5.0.2 Androidu (Samsung A5).
Koliko čitam, istu stvar može obaviti i 3rd party aplikacija Greenify, samo treba rootati mob. Na stranu to, eventualno možeš postaviti još produžiti vremena sinkronizacije za neke aplikacije (e-mail), isključiti obavijesti i u Google storeu namjestiti na ručno ažuriranje. Mislim, ako je namješteno ažuriranje samo na wifiju, onda je to više popratna gnjavaža.
Zapravo za neku veću kontrolu nad procesima i aplikacijama, ne samo da moraš rootati mobitel nego i instalirati Xposed Framework. Tek tada možeš koristiti sve mogućnosti apliakcija poput Greenify, Power Nap ili Amplify. I sama dijagnostika problema,s korisnim aplikacijama poput WakeLock Detectora ili BetterBatteryStats zahtijeva root ovlasti. Tako da bez roota, jedino ti ostaje ovo kaj je Zero rekao tj. ona podešavanja koja imaš integrirana u sam Android.
Dvojim između HTC 10 i LG G5, ima možda netko neki od navedenih zanima me ponajviše kakva je baterija.
Nemam mobitel,ali baci oko na link:
http://www.gsmarena.com/battery-test.php3?idPhone=7454#show
Inače gledajući specifikacije, LG ima mrvicu veći ekran (za 0.1 inč veći od HTC-a) i manju bateriju (2800 mAh u odnosu na 3000mAh koje ima HTC).
Hvala, zanimljivi rezultati