Po pitanju Win 10, koliko sam ja vidio, odustali su od nadogradnje za starije mobitele koji imaju manje od 1 GB rama.

Što se mene tiče, tek sad na mobu s 2 GB vidim da je mob napokon prodisao i mogu fluidno raditi. Baš me Android podsjetio na Windows XP. Ako je manje od gige rama, svako malo usporava.

Ima negdje nekaj na netu o tome? Ne mogu bas nista naci a bitno mi je
Evo ti, i način kako ga instalirati;
http://www.smartphonehrvatska.com/2016/03/17/kako-nadogradniti-na-windows-10-mobile/

Bas mi je cudan osjecaj gledati stari dizajn iPhonea 5 na novom modelu. Za one koji nisu culi, Apple je predstavio novi iPhone SE - tijelo petice, hardver šestice. Dakle 4" model.

Ja hrabro presao na desetku.. 😎 e sad.. Kolko mi se cini sve radi, graficki puno ljepsi OS i cini mi se brzi. Ali poznavajuci microsoft necu pre rano hvaliti.. Sad treba par dana da se vidi kakvih sve bugova ima..

petica lijepo i dalje izgleda, a specifikacije su identicne skupom 6S jedino se jos nezna da li mob ima 2GB rama. steta sto nema barem 720P ekran. cijena od 489€ ce sigurno privuci masu mladjih europljana koji si obicno ne mogu kupiti najnoviji ajfon pa kupuju androide.

ne kazem da je jeftino, ali da je cjenovno puno prihvatljivi nego njihovi ostali modeli to je sigurno. pogotovo sto 5S i dalje kosta dobrih 350€.

5 dana kasnije

Trebao bih malo pomoć
Imam Samsung Galaxy S3. Problem se pojavio prije par sati. Naime, dok sam na WiFi-u sve normalno radi, no kad isključim WiFi i ostavim mobilne podatke uključene, internet uopće ne radi. Ne mogu slati poruke preko Whappa, Vibera itd. Ne mogu koristiti Google, ništa. Unatoč tome što internet uopće ne radi, gore mi jasno piše da podaci rade jer se izmjenjuju H i H+. Imate ideje?

Ja sam tako imao problema bio sa Nokijom, gdje mi je Network mode bio postavljen na GSM only.
Kad sam stavio na Auto Connect (WCDMA/GSM ja mislim), proradilo je bez problema.

Već je na tome bilo. Promijenio i vratio onda tu opciju za svaki slučaj, ne radi. Svejedno hvala, prvi pokušaj neuspješan

6 dana kasnije

Imam problema sa Facebook-ovim Messengerom.

Kad koristim backspace, tj. kad brišem ono što napišem, briše mi po 2 slova, a ne po jedno (na jedan click briše dvije znamenke)
Znači sve živo sam pokušavao, i brisao Cache, i aplikaciju, i brisao Data pa Update, čak sam i Samsung keyboard brisao data, i ponovo je instalirao sa Update-a, i opet isti problemi.
A kad skinem neku tastaturu sa Play Store-a, radi normalno.

Vjerovatno je problem do MSN-a, ali ne znam da li sam jedini kojem se to trenutno dešava.

I da napomenem da mi sve normalno radi, osim gore spomenutog programa.

Samo da pohvalim Gorilla glass 3, jucer mi je mob (bez ikakvog casea) pao vani jedno 5 puta u 2-3 sata sa visine od metar, metar i pol, nijedna ogrebotina kamoli da je puknuo ekran.

Svaki buduci mob ce od sada morati imati Gorillu.

Kažu da GG4 još bolje podnosi padova, ali ne bih želio isprobavati na svom. Futrole ne volim, makar sam ih u dva navrata imao. Iz dosadašnjeg iskustva najbolja zaštita je izbjegavati moshing na koncertima.

9 dana kasnije

Dežurni mobiteloznanci, jel preporučate išta od ovoga? :)

Huawei Ascend P7
Huawei P8 Lite
Samsung Galaxy A3 2016
Huawei GX8 (G8)

A onak...na papiru je tu Huawei G8 najbolji ali koliko sam čitao po netu,Huawei ima dosta problema s (ne)optimizacijom svog softvera tj. EMUI Android skina koji ždere resurse na sve strane,tak da mi to nije najsretnije rješenje.

Koji ti je budžet i za kaj koristiš mobitel? Ima li još koji u igri a da ga nisi napisao ovdje?

To me frendica zamolila da pitam ovdje, našla je samo te i nije ništa drugo tražila.
Budžet bi bio do 3,5 tisuće. Koristi ga za sve s time da bi najvažnije bilo da je brz i da je kolko tolko dobra kamera za tu cijenu...
Ako nešto padne na pamet, samo udri
Unaprijed hvala! :)

Kad je vec svela krajnji izbor gore na taj spisak, Galaxy A3 bez razmisljanja.

Nove serije mobova iz Samsunga su odlične. Tako da, i moj glas ide Samsungu. Pomognimo im da održe globalnu dominaciju uz Apple, koji pak najviše zarađuje po prodanom mobitelu.

To me frendica zamolila da pitam ovdje, našla je samo te i nije ništa drugo tražila.
Budžet bi bio do 3,5 tisuće. Koristi ga za sve s time da bi najvažnije bilo da je brz i da je kolko tolko dobra kamera za tu cijenu...
Novce ima u kešu ili je to pretplata pa ce rastegnuti budzet na par godina? Novi mobiteli s Njuskala u igri ili samo iz dućana?

Novce ima u kešu ili je to pretplata pa ce rastegnuti budzet na par godina? Novi mobiteli s Njuskala u igri ili samo iz dućana?
Pretplata, Tele2, tako da je dućan za sad u igri.

Kad je vec svela krajnji izbor gore na taj spisak, Galaxy A3 bez razmisljanja.
Nove serije mobova iz Samsunga su odlične. Tako da, i moj glas ide Samsungu. Pomognimo im da održe globalnu domainaciju uz Apple, koji pak najviše zarađuje po prodanom mobitelu.
Hvala! :)

Malo sam bacio pogled na Tele 2 al ja se tam nemrem snać tj. neznam koje cijene gledati. Uglavnom,od ovih koje si nabrojao sloziti cu se i ja s deckima i reci Samsung A3 makar mislim da će taj mobitel hardverski brzo zastariti (posto je i sad već low-end po specifikacijama).

Ako se išta promijeni u kupovini,onda ogromna preporuka za LG G4 s Njuškala. Novi zapakirani košta 2500 kuna a mobitel ima fenomenalnu kameru,izvrstan ekran i odlično optimiziran softver za CPU u njemu.

Puno hvala svima, ekipa! : :*