Neka smo i ovo dozivjeli. Smartphone za 4$

http://www.freedom251.com/

5 dana kasnije

Napisao sam to u vijesti za Vulkan API, ali da stavim i ovdje:

Op, op, s predstavljanjem Samsung Galaxy S7 krenula je i prezentacija Epicovog tech demoa ProtoStar, napravljenog u Unreal Engineu 4 koji se vrti u Vulkan API-u.

Inače ne dajem toliku važnost specifikacijama moba, ali izgleda da smo stvarno dogurali do točke da je tehnologija mobova prilično moćna.

ProtoStar introduces a slew of new Unreal Engine 4 rendering achievements on mobile, including dynamic planar reflections; full GPU particle support on mobile, including vector fields; temporal anti-aliasing (TAA); high-quality ASTC texture compression; full scene dynamic cascaded shadows; chromatic aberration; mobile dynamic light refraction; filmictonemapping; improved mobile static reflections; high-quality mobile depth of field; and Vulkan API support with thousands of dynamic objects onscreen.
We wanted to set a new bar for real time graphics on mobile with ProtoStar. We want to stay in the chip, we don’t want to go out to RAM  all the time. Vulkan has in the API support to actually keep the rendering in the GPU and making it really fast.
The idea behind Vulkan is a really, really robust increase in CPU performance. That allows us to render many, many more objects on the screen of the mobile device than we could in the past. When we think about higher levels of interactivity, more dynamic moving objects, more things on screen that are not static – that are actually reactive to the touch and to the viewer, that was the capability of the device that we were certain above all else we needed to take advantage of.
https://www.youtube.com/watch?v=lIdNoSB69PI

S obzirom na ovo, mislim da gaming na mobovima počinje dobivati dozu ozbiljnosti. Vulkan je tu kao stvoren za multiplatformske portove.

Ima li netko možda iskustva s Motorolom,točnije novim Moto X Pure/Style mobitelom? Znam da nisu baš raspostranjeni kod nas ali tko zna.

Stigao paket! Black Google Nexus 6p 32 gb...
Vec sam izludio sa starim iphone 5.. baterija mu ne dura ni sat vremena kaf je na 3g ili 4g, katastrofa, iako je ionako zamjenski bio.
Nadam se da necu unistiti ovaj novi uredjaj kao sto mi se dogodilo s vjernim lg g2 ( vrhunski mobitel ) - pao uteg od 20 kg na njega i ubio ga, totalno.

Mislim da ćeš jako bit zadovoljan telefonom, ja jesam. Nisam ni s jednim bio toliko zadovoljan kao s ovime.

Upravo Rootao prijatelju Grand Neo i kad hocu da instaliram Custom rom (prilikom wipe-anja), pise mi:

Cant mount /cache
Cant mount/recovery/
Cant mount/ system itd...

Znaci rootao sam ga, i otisao na wipe cache/data/factory reset, i sto je najgore sad nece ni da udje u sistem, samo stoji Samsung logo.

Neka pomoc ?

Ako je Samsung logo napravio si soft brick. Traži na xda developers fix za to. Imaš sreće što je logo nisi skroz uništio telefon.

Uspio sam, mamu mu...

Radilo se o tome da sam skino pogresan Custom rom.

Pa sam instalirao novi i sad evo instalira ga..

EDIT:

Okreće mi ovako vec 15 minuta evo..

Ja sam se nakraju odlučio na Motorolu Moto X Style. Naručio iz Engleske u Četvrtak navečer,danas DHL dofurao paket. Zasad sam super zadovoljan s mobitelom. Treba mi malo navikavanja na Android,ima puno više opcija nego iOS.

Ja sam se nakraju odlučio na Motorolu Moto X Style. Naručio iz Engleske u Četvrtak navečer,danas DHL dofurao paket. Zasad sam super zadovoljan s mobitelom. Treba mi malo navikavanja na Android,ima puno više opcija nego iOS.
Sa kojeg sajta?

Ne znam jesi sa Amazona narucio ali je meni isto tako moj Moto G brzo stigao, opcenito od kada smo u EU sve mi dolazi u roku max 5 radnih dana, rekord je 2 dana iz Engleske sa normalnom dostavom.

Sa kojeg sajta?
https://www.clove.co.uk/

Krivo sam napisao. Naručio sam u Srijedu navečer,u Petak su poslali a danas (Ponedjeljak) u 12 sam dobio mobitel. Inače cijena je bila odlična za Style. Verzija od 32 GB me skupa s poštarinom ispala 3170 kuna što je točno koliko košta i u USA, s time da je u UK inače 370 funti.

Ne znam jesi sa Amazona narucio ali je meni isto tako moj Moto G brzo stigao, opcenito od kada smo u EU sve mi dolazi u roku max 5 radnih dana, rekord je 2 dana iz Engleske sa normalnom dostavom.
Nije amazon ali i dalje je turbo brzo bilo. S obzirom da su tek shippali u Petak, DHL-u je trebalo 3 dana da to donese meni na vrata. Evo ako nekoga zanima SS kako paket ide iz Engleske. Super brzo. S tim da možeš staviti mail pa dobiješ notifikacije u određenim trenucima. Odlično kad dobiješ obavijest da je paket kod dostavljača pa pobjegneš s predavanja. 

Ja sam se nakraju odlučio na Motorolu Moto X Style.
Čekaj, ti si skočio s 4 na 5.7 inčni model ?

S 3.5 na 5.7 da. Bogami nisam bio spreman na ovoliki skok,ali moram pohvaliti dizajn mobitela. Dobro lezi u ruci i ima odličan body-screen ratio (75%) pa ne izgleda tako veliko.

Sent from Tapatalk.

Vjeruj da će ti se nakon tjedan dana činit da je to normalna veličina i da su svi ostali mobiteli iz nekog razloga premali.

Meni ni ovaj 5' ne pase jos uvijek, i da mogu mijenjao bi ga za 4.7 velicinu iste sekunde.

Volim koristiti mob jednom rukom (koja btw nije mala, naprotiv, imam vecu saku nego frend od 2.05m), a na 5' postoje kutevi gore lijevo koji se ne mogu dohvatiti bez da se mob mora namjestiti u ruci, a to vise nije fluidno koristenje. S druge strane, bratic mi ima Z3 compact, frend Z5 compact, znaci mobovi 4.7 ekrana i to je apsolutno savrsena velicina za koristenje jednom rukom.

Nema nikakve sanse da cu ici iznad ovih 5' u buducnosti, eventualno ako ce mob imati screen-body ratio 80+%

Činjenica je da ga moram  i ja namjestiti u ruci jer mi inače fali ravno centimetar, ali tolko sam ovladao tom tehnikom da se i dalje zadržava ta fluidnost. Al eto ja volim s dvije ruke radit po njemu jer sam brži tako da mi veličina ne predstavlja problem, samo prednost. Nikad više manje od 5.7".

Činjenica je da ga moram  i ja namjestiti u ruci jer mi inače fali ravno centimetar, ali tolko sam ovladao tom tehnikom da se i dalje zadržava ta fluidnost. Al eto ja volim s dvije ruke radit po njemu jer sam brži tako da mi veličina ne predstavlja problem, samo prednost. Nikad više manje od 5.7".
Jutros sam ovo procitao prije kave.
Pet puta sam gledao jesam falio forum. ))
Na kraju skuzim da Buz prica o mobitelu..
Ufff ))

Poslano sa mog LG-D331 koristeći Tapatalk

Tak je i meni. Ja sam imao iPhone 4S koji ima mali ekran i općenito je mali mobitel pa sam uvijek pisao poruke,surfao itd.. s dvije ruke. Jednostavno mi je brže tako i stvarno sam rijetko kad koristio mobitel s jednom rukom,a i onda kad jesam to je bilo za neke radnje koje ne zahtijevaju da dosežem kuteve mobitela.

Ali da je puno lakše koristiti manji mobitel to je neupitno,ali sve ovisi za što mobitel koristiš. Sad kad se polako privikavam na ovaj i skužim kako je surfanje,tipkanje,gledanje YT videa tj. konzumiranje sadržana ugodno,neznam kako bi se vratio na manji mobitel. Ali ako je nekome bitna kompaktnost,korištenje jednom rukom onda definitvno manji mobitel.

Manje od 5 inca nema sanse da uzmem vise ikad, a za vise bi se isto dalo razmislit. Sad imam 5 i sasvim je ok, mogu sve normalno i s jednom rukom, samo ga primim malo nize, ne hvatam ga cijelog.

Sent from my SM-J500H using Tapatalk