Za 27.11. je najavljen. Do Bozica mislim da ces ga moci dobit jedino ako ga narucis direkt iz Kine

Zeni sam uzel prije mjesec dana iphone 5s.
Nakon dva dana koristenja rekla je-preporod nakon androida.
A bila je zagrizeni mrzitelj apple-a.

Jos 2 tjedna i sebi idem po 6s  :*

Moj HTC Desire 610 se zadnjih mjesec dva užasno pregrijava. Koristim ga kao i inače i stalno se usporava i diže temperaturu i do 65c. Dok bi ga punio prije bi bio samo topao, sad je baš vruć. Troka i šteka jako. Primijetio sam da je to izraženo kada sam na ultra sporom mobilnom netu, dok je relativno normalno kada sam na WiFi spojen. What to do?
Imam isti taj mobitel sa istim problemima. Nakon godinu dana što ga imam, strašno je spor općenito, imam još i problem da se jako teško spaja na WIFI, moram ga gasiti po par puta samo da bih upalio Wifi u postavkama i onda još nastaje problem da jako rijetko nađe mreže. Bio je nakon 6 mjeseci posjedovanja morao sam ga slati na popravak jer jedan dan kada sam ga skinuo sa punjača se samo ugasio i više se nije htio upaliti. Znam da je post dosta stariji ali eto morao sam napisati pa ako netko slučajno želi kupiti taj mobitel preko njuškala ili kakogod- nemojte.

techradar je bas neki dan stavio recenziju microsoft lumie 950 i nije se win10 bas nesto proslavio  . ocjenili su mob s 3.5/5 ( recimo z5 je dobio 4.5/5)

techradar je bas neki dan stavio recenziju microsoft lumie 950 i nije se win10 bas nesto proslavio  . ocjenili su mob s 3.5/5 ( recimo z5 je dobio 4.5/5)
Isto je i kad ADAC u njemackoj testira aute pa je VAG grupacija uvijek najbolja    najbolje se mobitel i sve drugo ocijeni ako ga imas neko vrijeme :) oko mene sve androidi pa kad gledam njihove probleme drago mi je kaj imam wp 8.1 

Zna netko slucajno da li se moze instalirati Facebook messenger bez da instaliram i glavnu Facebook aplikaciju?

Jer na mobu nemam face aplikaciju niti ju zelim (jer sam citao da uzima ogromne kolicine rama, a face ionako vise manje koristim samo za komunikaciju), ali bi mi bilo korisno imati messenger za ljude koje nemam na whatsappu.

Mislim da možeš. Inače,ima i Facebook Lite aplikacije koja je zapravo istog dizajna kao i web prikaz,pa možda ona troši manje baterije.

Mozes, ja imam takav setup.

Imam isti taj mobitel sa istim problemima. Nakon godinu dana što ga imam, strašno je spor općenito, imam još i problem da se jako teško spaja na WIFI, moram ga gasiti po par puta samo da bih upalio Wifi u postavkama i onda još nastaje problem da jako rijetko nađe mreže. Bio je nakon 6 mjeseci posjedovanja morao sam ga slati na popravak jer jedan dan kada sam ga skinuo sa punjača se samo ugasio i više se nije htio upaliti. Znam da je post dosta stariji ali eto morao sam napisati pa ako netko slučajno želi kupiti taj mobitel preko njuškala ili kakogod- nemojte.
Upravo to, nemojte.

Meni se ugasio i više se nije htio upaliti. Poslao u Agram, radio tjedan dana i opet isto. Prvih 5 - 8 mjeseci odličan mob, nakon toga kao da se počne raspadati iznutra, sve odlazi kvragu.

Nego, preporuka, HTC One M9 ili A9? CIjenom su tu negdje, a na papiru je M9 bolji. Zašto je A9 onda toliko skup?

Oba dva su tu negdje na papiru, M9 ima na papiru bolji Snapdragon 810 ali dzabe ti to kad nakon 5 minuta pocne bolesno thermal-throttlat. A9 sprdaju da je kopija iPhona,a ima i fingerprint reader ako ti je to bitno.

810 sam čuo da tjera uređaje na pregrijavanje. Dakle A9 bi bila nekako pametnija solucija? Kvragu, nikako da mi novi mob dođe na red, svakakve si gluposti kupujem prije toga :(

810 je realno fail od procesora,nije mi se dopao a vidim da su takva mišljenja u većini. Neznam kakav je ovaj Snapdragon 617,ako je približno isti kao i 615 ili malo bolji onda nije loš CPU,samo vele da se Adreno 405 GPU unutra malo muči s 1080p ekranima tj. da bolje funkcionira na 720p ekranima,ali nisam previše popratio tako da neću sa sigurnošću tvrditi.

Kada ne želiš uzet Samsung i iPhone, ponekad je problem naći adekvatan mob, a da je dobar i nema problema. Kakva su mišljenja za novi Z5?

Ja imam oduvijek sony mobitele i prezadovoljan sam a njima.

Želim Nexus 6P, ali nema ga nigdje!    Na dva sajta sam se prijavio na newsletter kad dođe u ponudu. VIP ga ne namjerava ni nabavljat, a recimo 5X imaju u ponudi. Bzvz.

Nexus 6P je trenutno mob koji bih preporučio. Htio sam Z5 Premium, ali čini mi se da je Nexus bolja opcija.

Kad cujem da mi neko spomene Desire, trnci me prodju.

Evo mi jednog stoji sedmicama ovdje (Desire 500), skuplja prasinu, otkako se ugasio zbog baterije, svako paljenje zavibrira par puta i nece da udje u sistem.
Nakon par pretraga po forumima ljudi su mi rekli da je maticna ploča stradala i da je to simptom koji se desi kad spomenuta crkne.

Matična ploča e, skoro iz garancije mi izasao, a u tu godinu dana garancije ga nisam ni 6 mjeseci kako treba koristio...

Želim Nexus 6P, ali nema ga nigdje!    Na dva sajta sam se prijavio na newsletter kad dođe u ponudu. VIP ga ne namjerava ni nabavljat, a recimo 5X imaju u ponudi. Bzvz.

Nexus 6P je trenutno mob koji bih preporučio. Htio sam Z5 Premium, ali čini mi se da je Nexus bolja opcija.
Nexus 6P je dobar mobitel,ali kako ga nekome preporučiti kada ga uopće nemožeš niti kupiti kod nas. Da ne govorim kako je konverzija cijene iz doalra u eure bolesna,pogotovo za Nexus 5X.

Sony Z5 Premium je trenutačno poprilično neisplativ mobitel,barem dok svjetlo dana ne ugleda Android 6.0 koji donosu opciju za prikazivanje GUI elemenata tj. samog OS-a u 4K rezoluciji. Trenutačno imaš 1080p ekran koji se prebacuje u 4K jedino kada konzumiraš neki sadržaj poput slika ili videa. Da ne govorim kako se razlika u odnosu na 1080p ili 1440p ekrane nedovoljno primjeti da bi opravdalo cijenu,jedino ako doma imaš 4K TV i planiraš prikazivati sadržaj na njemu. Pitanje je isto da li će Sony s dolaskom Androida 6.0 uopće staviti prikaz u 4K jer su i sami naveli da sad prikazuju u 1080p zbog boljih performansi i trajanja baterije. U suštini,osim ako ne patite na ''latest tech'' uzimanje Z5 Premiuma je potpuno nepotrebno.

10 dana kasnije
  • [deleted]

HTC Desire 816
Memorija na izdisaju pošto od 8 gb ni mb više nema za išta...
23 aplikacije čeka odobrenje 
Jel postoji ikakvo riješenje da sve mogu bacat na SD ksrticu?

Pomozite kolegi Dabru, uz napomenu da sam po tom pitanju poprilično slab pa ako se uhvatite u osjećaju kao da razgovarate s debilom, dobro vam se čini 

Android čudno funkcionira po principu prebacivanja aplikacija na SD karticu. Iako ćeš ''prebaciti'' aplikacije na SD karticu,skužit ćeš da one i dalje uzimaju podosta memorije na mobitelu tj. jedan dio prebaci na SD karticu a drugi ostavi na memoriji mobitela.

Imaš u postavkama mobitela jednu sekciju ''Aplikacije'' ili ''Upravitelj Aplikacija'' uglavnom nešto vezano uz Aplikacije. Tamo imaš popis svih aplikacija i kada uđeš u svaku zasebno možeš ju preabciti na SD karticu.

Na tom modelu nemožeš :)

Prekjučer mi došla frendica da probam prebacit (aplikacije, ne nju), al nema te opcije na tom mobu (mislim da je isto Desire 816).

Nešto sam čital da baš postoj aplikacija "Move to SD card", al pitanje dal funkcionira.