Želim Nexus 6P, ali nema ga nigdje! Na dva sajta sam se prijavio na newsletter kad dođe u ponudu. VIP ga ne namjerava ni nabavljat, a recimo 5X imaju u ponudi. Bzvz.
Nexus 6P je trenutno mob koji bih preporučio. Htio sam Z5 Premium, ali čini mi se da je Nexus bolja opcija.
Nexus 6P je dobar mobitel,ali kako ga nekome preporučiti kada ga uopće nemožeš niti kupiti kod nas. Da ne govorim kako je konverzija cijene iz doalra u eure bolesna,pogotovo za Nexus 5X.
Sony Z5 Premium je trenutačno poprilično neisplativ mobitel,barem dok svjetlo dana ne ugleda Android 6.0 koji donosu opciju za prikazivanje GUI elemenata tj. samog OS-a u 4K rezoluciji. Trenutačno imaš 1080p ekran koji se prebacuje u 4K jedino kada konzumiraš neki sadržaj poput slika ili videa. Da ne govorim kako se razlika u odnosu na 1080p ili 1440p ekrane nedovoljno primjeti da bi opravdalo cijenu,jedino ako doma imaš 4K TV i planiraš prikazivati sadržaj na njemu. Pitanje je isto da li će Sony s dolaskom Androida 6.0 uopće staviti prikaz u 4K jer su i sami naveli da sad prikazuju u 1080p zbog boljih performansi i trajanja baterije. U suštini,osim ako ne patite na ''latest tech'' uzimanje Z5 Premiuma je potpuno nepotrebno.