Cisto govorim gledajuci cijene u UK (cca 630 funti) i u SAD (cca 1000 dolara). Uracunaj tu nas porez i vece marze trgovaca i stvarno mislim da cemo vidjeti ajfonovske cijene.
Mobiteli (Android, iPhone) - općenito
Microsoft je na konferenciji koja se održala 06.10. predstavio svoje prve flagship telefone Lumia 950 i 950 XL koji su nadmašili sva očekivanja. Nove Lumije poznate su po vodenom hlađenju te 0.4 mm debelim Gorilla Glas 3 staklom.
Nove Lumie imaju mogućnost povezivanja na monitor, tipkovnicu i miš putem Microsoft display doka. Jednostavno putem micro USB-a povežete Lumiu 950 i na monitoru će se prikazati u obliku desktop verzije Windowsa. Vaša Lumia će u potpunosti služiti kao vaše prijenosno računalo i sve što radite putem monitora bilježi se i na uređaju.
Lumia 950 dolazi s 5.2 inčnim AMOLED zaslonom QHD rezolucije 1440p. Pokreče ga osmerojezgreni procesor Snapdragon 808 te 3 GB radne memorije. Interna memorija iznosi 32 GB dok ima i mogućnost proširenja s micro SD karticom.
Lumia 950 će imati i Zeiss PureView kameru od 20 megapiksela s trostrukom LED bljeskalicom i 5. generacijom stabilizatora slike te mogućnošću snimanja u 2160p rezoluciji videa. Tu je i prednja kamera od 5 megapiksela s mogućnošću snimanja u Full HD rezoluciji. Veliko hvala Microsoftu što je vratio i dobro poznatu fizičku tipku za fotografiranje koja se koristila i na starijim Lumijama dok ih je još radila Nokia.
Uređaj ima novi USB C priključak te bateriju od 3000 mAh, veliki novitet je i brzo punjenje baterije koje za 30 minuta bateriju napuni do 50% upravo zbog novog USB C priključka. Cijena ovog modela biti će oko 550 dolara, a prve isporuke se očekuju u 11. mjesecu.
Lumia 950 XL dolazi sa 5.7 AMOLED QHD zaslonom te procesorom Snapdragon 810 i 3 GB radne memorije. Kao i manja Lumia ima 20 megapikselnu Zeiss PureView kameru te prednju od 5 megapiksela koja ima mogućnost Full HD snimanja.
Izvor: http://mobiteli.geek.hr/novosti/microsoft-lumia-950-i-950xl/#ixzz3nuiIoNaQ
https://youtu.be/snEIjWR4lQw
Moja procjena je negdje 7 soma.Yep
Tak nam je i javljeno.
6800 - 7200 kn raspon.
Za Z5 je najavljena cijena oko 6000 kn. Pametniji bum kroz tjedan - dva
To je preskupo, pogotovo što ih ja mijenjam nakon godinu i pol maksimalno, a onda je cijena 60% manja.
bem ti zivot ali je to preskup sport postao milja eura za mob , flagshipove u prvih pola godine nakon izlaska si danas mogu rijetki priustiti ja se vise i ne nadam da cu kupiti nekad noviji mobitel. trenutno imam prastari xperia z i prije 2 tjedna sam bio na rubu da kupim s6 jer je fakat bio prejeftin(399€) ali cak mi i to bilo zao dati za mob :(
ko ga je jebe dok ovaj gura necu novi kupiti, mozda za pol godine kad taman bude 2 godine kod mene ga zamjenim za z3, s6 ili huawei p8 koji mi se bas svidio dok sam ga od radnog kolege posudio.
Istina,smartphoneovi su skup sport ali većina proizvođača onako cilja na prodaju kod operatera,ne u slobodnoj prodaji.
E to je tek pljačka, nema šanse da više budem na tim pretplatama. Imam tarifu s bonovima koja je i više nego dovoljna, svaki mjesec 50 kn, a 2 puta godišnje nadoplatim sa 100 kn pa lagano trošim na naknade za uspostavu.
Zato postoji OnePlus kaj je puno jeftiniji i ima jako dobre specifikacije, usporedive s S6 čak. Meni je moj stari S3 nedavno prestao radit (možda se da popravit) i jedina opcija za novi mobitel mi je OnePlus ili Moto X neki. Sve ostalo je preskupo!
Danas uopće nije toliko stvar hardvera koliko marke i statusnog simbola. Što veća cijena, to nepristupačniji mob za većinu, a ujedno i privlačniji za imati. A što veća cijena, to je i veći profit za proizvođača. Zato u Appleu i obrću najviše novca, a ne može se poreći i da manjka kvalitete/dizajna. Realno, dobrom dijelu ljudi je ionako domet FB, neki app za pozive, video komunikaciju i internet, pa ne vidim razlog zašto imati baš najnoviji mob, osim onog gore spomenutog.
Zato jer sam nezadovoljan svakim mobitelom osim ako nije flagship. Ili je prespor, ili je bugovit ili nešto treće. I flagshipovi znaju imati mušica, a kamoli slabiji modeli. Ne želim imat mobitel k'o moj prijatelj koji uopće nije loš sam po sebi(mobitel, ne prijatelj), no kad god treba instalirat neku novu aplikaciju, mora obrisati pola cahcea i izbrisati neku aplikaciju da bi to izveo. Život je prekratak da bi još i to radio. Mene osobno ne tangira statusni simbol tog telefona, ja volim tehnologiju i to mi je valjda jedini porok ako se to može tako nazvati. Ne pijem, ne pušim, ne drogiram se, al zato brate kupim najbolji telefon u tom trenutku na tržištu.
Ali da mi je domet, FB i neke osnovne aplikacije i je, no želim da to ide glatko i da lijepo izgleda.
Ako netko nije vidio tko god je Tele 2 moze si odabrat što hoće potpuno besplatno. Izbor je izmedu 1GB, 100 SMS ili 100 min.
Meni je taman sjela jedna giga za potrosit tako da hvala Tele 2 i sretan rođendan
Samo trebate poslat sms na spomenuti broj uz odgovarajuci text, evo link :
http://www.tele2.hr/10godina/
E to je tek pljačka, nema šanse da više budem na tim pretplatama. Imam tarifu s bonovima koja je i više nego dovoljna, svaki mjesec 50 kn, a 2 puta godišnje nadoplatim sa 100 kn pa lagano trošim na naknade za uspostavu.Gledam malo sad pretplate u Vipu recimo (jer imam njihovu Zakon tarifu) i jbt pas da idem uzet pretplatu koja ima otprilike ovo kaj sad imam,mislim da bi plaćao oko 175 kn (u odnosu na 50). Razumijem ljude koji imaju jako puno uspostava poziva pa im tu ode dosta novaca,makar i tu onda možeš preći na bonbon koji to nema,ali osim toga nema nikakve prednosti pretplate u odnosu na bonove. Je da bon moraš kupit svaki mjesec,ali staviš si reminder na taj smartphone koji svi imamo i nikad nećeš kupit. Da ne kažem da su im opcije za mobitel vrhunske. Uzmi tarifu XXXXLL na 90 godina,potpiši ugovor s vragom i dobiješ Samsung S6 za 1500 kuna odmah i još 80 kuna mjesečno. Na kraju mobitel ispadne ko' suho zlato.
Microsoft je na konferenciji koja se održala 06.10. predstavio svoje prve flagship telefone Lumia 950 i 950 XL koji su nadmašili sva očekivanja. Nove Lumije poznate su po vodenom hlađenju te 0.4 mm debelim Gorilla Glas 3 staklom.Ovo je stvarno revolucija u mobilnom svijetu. Nevjerojatno mi je da spojis mob na monitor i imas Windows 10 PC.
Nove Lumie imaju mogućnost povezivanja na monitor, tipkovnicu i miš putem Microsoft display doka. Jednostavno putem micro USB-a povežete Lumiu 950 i na monitoru će se prikazati u obliku desktop verzije Windowsa. Vaša Lumia će u potpunosti služiti kao vaše prijenosno računalo i sve što radite putem monitora bilježi se i na uređaju.
Lumia 950 dolazi s 5.2 inčnim AMOLED zaslonom QHD rezolucije 1440p. Pokreče ga osmerojezgreni procesor Snapdragon 808 te 3 GB radne memorije. Interna memorija iznosi 32 GB dok ima i mogućnost proširenja s micro SD karticom.
Lumia 950 će imati i Zeiss PureView kameru od 20 megapiksela s trostrukom LED bljeskalicom i 5. generacijom stabilizatora slike te mogućnošću snimanja u 2160p rezoluciji videa. Tu je i prednja kamera od 5 megapiksela s mogućnošću snimanja u Full HD rezoluciji. Veliko hvala Microsoftu što je vratio i dobro poznatu fizičku tipku za fotografiranje koja se koristila i na starijim Lumijama dok ih je još radila Nokia.
Uređaj ima novi USB C priključak te bateriju od 3000 mAh, veliki novitet je i brzo punjenje baterije koje za 30 minuta bateriju napuni do 50% upravo zbog novog USB C priključka. Cijena ovog modela biti će oko 550 dolara, a prve isporuke se očekuju u 11. mjesecu.
Lumia 950 XL dolazi sa 5.7 AMOLED QHD zaslonom te procesorom Snapdragon 810 i 3 GB radne memorije. Kao i manja Lumia ima 20 megapikselnu Zeiss PureView kameru te prednju od 5 megapiksela koja ima mogućnost Full HD snimanja.
Izvor: http://mobiteli.geek.hr/novosti/microsoft-lumia-950-i-950xl/#ixzz3nuiIoNaQ
https://youtu.be/snEIjWR4lQw
Hebene su ove nove Lumie.
Os (8.1) je savršeno ispeglana, sve leti ni da štucne. Isto očekujem i na 10tici.
Sebi sam rekao nikada više android.
ja iskreno neznam ko kupije nove mobitel a da nije vezan za neku mrežu tj tarifu jer davati 6500-7000kn za mob je bolesnoća.....prije dvije godine sam se dogovorio sa starcima i sad smo u obiteljskoj tarifi, znači njih tarifa dođe svakog 74kn a mene 150 jer jbg hoću sve (beskonačno i pozive i poruke, net, deezer, max tv to go) i piknem si najbolje mobitele od 100€ do 1000kn.....tako je bilo prije 2g sa s4 tako je i ove sa s6...... s6 me izašao 1098kn sa produženjem ugovora.....s tim da nisam sj.bao mobitel i da sam pričekao da mi ugovor skroz istekne (krajem 11mj) izašao bi me oko 100€ jer sam sad morao platiti 192kn da otplatim ostatak ugovora i nisam dobio maskimalni popust koliko bi dobio istekom ugovora...... tako da sam ja prezadovoljan jer znam koliko će mi račun biti koliko god da pričao, surfao i piknem si odličan mob pa rekao bi za sitne pare.......jedini problem je taj šta mobitel mijenjam svake 2ije godine, ali do sada mi to nije bio neki preveliki problem
Pa da ga uzmem na pretplatu dao bih im tih 7000 kn, ali samo na "rate" Oni naplate punu cijenu mobitela na kraju, samo što ti to ne vidiš u startu.
^^je to je istina jer nas troje zajedno imamo tarifu od 300kn mjesečno, puta 24 je 7200kn + ovih 100€ ili 1000 kn je i više nego u slobodnoj prodaji (mislim da je u t-mobilu s6 6700kn) ali štos je u tome šta nas troje dijelimo tu ratu i starcima je ok imati račune 10€ mjesečno a ja 20€ mjesečno i onda sam bez brige i pameti mogu pričati i surfati koliko hoću i za soma kn si izaberem mobitel kakav hoću
Fenix da to je ono sto su najavljivali o unificiranosti sustava. Win8.1 je bio uvod u sve ovo, a desetka nastavlja. Kada udes u store imas hrpu mob appova za download. Fora je sto se sve ponasa kao jedan OS.
Fenix da to je ono sto su najavljivali o unificiranosti sustava. Win8.1 je bio uvod u sve ovo, a desetka nastavlja. Kada udes u store imas hrpu mob appova za download. Fora je sto se sve ponasa kao jedan OS.Sve je to super, ali ja ga nikad necu kupiti dok ne maknu metro. Ili da barem daju mogucnost promjene na klasican mobilni desktop, s ikonicama i widgetima. Iako je to mocan smartphone, ipak se nekako osjecam dummy i ograniceno s metroom.
Nisam baš pratio taj dock,ali koliko sam skužio to nije Full OS nego on otvara mobilne aplikacije u formatu primjerenom za veliki display?