Mobiteli (Android, iPhone) - općenito
Susjed privatnik na nagovor kolega kupio novi ip 14 pro max..naravno keširao…
Prvo je poludio kad je saznao da nemože prenijeti viber razgovore sa androida..
A šlag na torti je bio kad je instalirao pbz mbanking i svatio da ne radi bar kod skeniranje računa…treba okretat uređaj dobrih 10 sekundi da očita bar kod.
Naravno vratio se na android i mrzi jabuku.
milicevic87 ja imam 120 fps na mobu kojeg sam platio soma kuna
fensisuperstar Ips matrica?
doctorfreak ips da. Imam poco x3 nfc.
Ma meni je i 60 fpsa na mobu ok..bitnije mi je da je amoled zaslon i da radi fluidno.
Svi ti herci imaju i lošu stranu, a ona je da troši više bateriju.
doctorfreak Ma meni je i 60 fpsa na mobu ok
Da slučajno nemaš neki od base Iphone uređaja?
kauboj Apple koliko god radi dobre uređaje toliko su pokvareni što se tiče upsella. U biti sve najnovije trpaju u nove modele uključujući chipove a prošlogodišnje chipove stavljaju u obučne varijante. Ironično ti prošlogodišnji chipovi su tada prali pod sa konkurencijom što se tiče performansi i energetske učinkovitosti, a to isto čine i dan danas.
Ako baš hoćeš best buy, kupiš 14 Pro ili koji već i miran si. Imaš ga na Amazonu za nekih 1200€ ako ne i manje.
- Uređivano
Raziel Nop, ja mijenjam svakih 6-8mj mobitel…dokle dosta često..jer radim s njima svaki dan pa eto mogu.
Ali ako cemo iskreno najdraža mi je bila note linija od Samsunga. Kad pogledaš jedan sad već stari note 20 ultra telefon ubija i dan danas. Uvijek sam govorio jednom note - zauvjek note.
Iphone mi je ok, al kak se kaze not my cup of tea i nikad nebi dao 10+ soma za top of the line model. Eventualno da sam richie rich pa ono kao secundary phone za stavit na šank u bertiji xD
Mada trenutno najviše "navijam" za srednji rang tipa redmi note 12 pro gdje vec danas za ispos 300e dobiješ vrlo solidan proc i amoled 120hz zaslon. To je deal, još da im sw radi kao kod Samsunga bio bi vrh.
- Uređivano
Mislio sam da imaš neki base Iphone uređaj, jer jedino oni imaju naviku reći "MeNi jE dOVoLJaN eKRaN oD 60 hz"
Za Note se slažem. Uređaji su im napravljeni da traju. Tenkovska konstrukcija (bombastične baterije), top specs za unaprijed par godina. Za mene Note serije predstavljaju kompletan ozbiljan paket jednog mobilnog uređaja.
Ja imam Samsung s22 nisam nikada imao bolji telefon sa gorom baterijom
doctorfreak slažem se da je Note linija Samsunga najbolja, bio sam prezadovoljan svakim modelom, a imao sam gotovo sve (nisam jedino imao Note 5 kojeg nije bilo kod nas, Note 7 radi poznatih problema s baterijom te Note 10). Kako je Note serija zapravo postala S Ultra serija odlučio sam se napraviti malu promjenu i probat nešto novo te uzeo Z Fold 4. Uz uređaj sam uzeo i masku s olovkom tako da dobijem barem dio funkcionalnosti koju je imao Note20 Ultra (zadnji Note koji sam imao). Mogu reći da sam sa Z Foldom više nego zadovoljan, stvarno fenomenalan telefon, a veliki unutarnji ekran je baš veliki plus. OK, mobitel je malo podeblji, ali kome ne smeta radi se o brutalnom uređaju.
Do 2027. će se opet moći izmjenjivat baterije
Ionako su mobiteli postali cigle. 6" sa prosječnim hardverom i baterijom koja može izdržati cijeli dan i po potrebi se mijenja bez servisa i više mi i ne treba.
Fenix Znači mijenjat ću iPhone svakih 6 godina umjesto 3.
- Uređivano
Ajmo ekipa savjeti.
Brat uzeo si S22 Ultra, kroz par dana primjetio mrtav pixel. Pozvao se na garanciju, dao uređaj na zamjenu displeja, ovi vratili natrag telefon u katastrofalnom stanju. Iskorištenog ljepila po stranama telefona mnogo, gornje i donje ivice aluminijuma izgrebane, boja skinuta. Ljepilo na telephoto kameri..
Kad ih je upitao šta ste mi ovo uradili sa novog uređaja starog 12 dana, ovi mu u dućanu rekli na fazon kao ništa to nije strašno. Uzmi telefon i budi sretan.
On se iznervira, odbije preuzeti telefon i zaprijeti da u roku od 2 dana se skontaju hoce li mu vratiti novce, ili dati novi neotpakovan uređaj. Sačuvao je servisni list kao dokaz da nije htio preuzeti telefon, i da je uređaj tehnički i dalje na popravku.
Ono što mene zanima jeste šta bi inspekcija rekla na sve to ako se nastave praviti budale? U ugovoru piše da ukoliko ne poprave mobitel u roku od 45 dana, automatski dobiva novce ili novi uređaj. Obzirom da su frame izgrebali i oštetili, zamjena istog ne dolazi u obzir?
Raziel Pretpostavljam da se radi o službenom servisu u Bosni. Neznam kako kod Vas to funkcionira ali u Hrvatskoj se kod zaprimanja piše i stanje uređaja, dal ima vidljivih ogrebotina i oštećenja ili nema. Pa ako je pisani trag možeš se pozvat na to. Barem bi se to trebalo pisati, ali se tu dosta komplicira jer tipa u HR imaš barem 3-4 službena servisa i svatko radi na svoj način što je zapravo tužno.
Kao osoba koja radi kao serviser mi ova priča zvuči vrlo neprofesionalno. Na S liniji se ekran mijenja s okvirom, dakle ako je ekran nov ekran s okvirom je nov i nema nikakvog lijepljenja. Jedino što se lijepi je poklopac. Ali to se radi ili sa obostranim trakama gdje nema nikakvih tragova ili sa ljepilom koje se prije samog sušenja očisti pa nema tragova. Dakle jedino se seli tvoja matična, konektor punjenja, antene, baterija i poklopac. Ponekad s ekranom ide i nova baterija ali ovisno kakvo servisno pakiranje dobiju za zamjenu često se abuse-a pa vade novu bateriju za preprodaju.
Ovo mi se čini kao teški šlamperaj. Ako je uređaj uistinu bio u boljem stanju nego nakon servisa bojim se da je jedino riješenja prijetnja inspekcijom i na kraju krajeva prijava ako se ne riješi na Vašu korist.
Ono što ti mogu s obzirom na iskustvo reći, da nazalost službeni servisi nisu uvijek ono što bi klijent očekivao. Vrlo često se radi o neadekvatno istreniranim ljudima i nerijetko se dešava ovakav šlamperaj. U moju formu gotovo svakog tjedna dođe neki uređaj sa službenog servisa gdje onda mi popravljamo za njima, jer su ljudi ogorčeni i rađe plate koju kunu da se to napravi kvalitetno i brzo.
Jel itko kupovao rabljeni uređaj putem A1 npr.? Danas je supruga uzela savršenu tarifu i ja reko da bacim oko jer trebam svakako novi mob i vidim samsung s22 rabljeni, šokantnih 239€ (inace je skoro 500€, ali sad je vikend akcija pa ide dodatnih 250€ popusta), reko uzimam instant, kasnije pročitam da su to ugl uređaji koju su vraceni unutar 14 dana nakon korištenja uređaja ili tarife, pa je korisnik odustao…pa ako netko ima iskustva, jer mislim da je za te pare, skoro pa krađa.