Treba razumjeti da to što je netko imao negativnog iskustva s jednim, pa čak i 3 mobitela, ne znači da je tako svima.
Otpisati određeni brand zbog toga do kraja života u najmanju ruku je smiješno, ali jest, tako je lakše.
Moja "činjenica" je da mi Galaxy S4 radi kao i prvoga dana nakon 3 godine. U browseru imam preko 350 otvorenih tabova (nećemo o razlozima ) i to ne stvara nikakav problem.
Kupio sam i najnoviji iPhone kada je izašao jer sam imao novca na lopate (čitaj: 2900kn na Njuškalu, zapakiran, uvijek ima prilika). S njim sam isto bio zadovoljan, iako se doduše jako usporio sa zadnjim update-om, što je bio i razlog da ga zamijenim. I što sad? Treba biti realan i shvatiti da "kol'ko para tol'ko i muzike", što znači da ne možete očekivati isto od mobitela iz niže-srednje klase. Tako imam jedan Samsungov tablet iz srednje klase i od prvoga dana je vidno sporiji, ali ne bunim se.
Usput, ne razumijem kako se itko ikada može negativno iznenaditi s kupljenim mobitelom (ili bilo kojim skupljim proizvodom). Postoji more recenzija na internetu i još toliko videa po YouTube-u, pa pogledaj prije kupovine. Ako ti nije toliko bitno, zašto se žališ?
Što se tiče skupih mobitela, budući da su oni i namijenjeni drugim stvarima, i ne bi trebalo biti toliko čudno ako ga osoba toliko ne koristi za pozive i poruke. Baš suprotno, ako nekome mobitel treba samo za to, nema razloga kupovati flagshipove. Iskreno, nikada mi nije bila jasna ona rečenica, "Što će mu/joj skupi mobitel kada nikoga ne zove/ne javlja se na pozive?". Opravdava li to i dalje cijenu, o tome se da diskutirati.
Uzalud je pričati i o kamerama i uzimati neke fotografije snimljene u zatvorenim prostorima kao mjerodavne kada ima različitih parametara u igri. Mobitel sa svojim malim senzorom nikada neće snimati dobre fotografije na lokacijama gdje nema puno svjetla. To možda znate, ali samo spominjem jer često vidim ljude kako snimaju u polumraku pa im slika izgleda maglovito kao da su usred 420 party-a, a onda se žale na loš aparat.