Ja bi jedino izbjegavao IPS ekran na mobitelu. Ali Redmi, Realme, Poco, Xiaomi i Oneplus su neki best buy, ovisno o modelu i cjenovnom rangu.

Malo sam gledao i OnePlus Nord...

Vidim da je i on u best buy kombinaciji...

Jedino ne znam.....

ma Nord, (jel taj isti kao Nord CE? ) pa Nord 2....

Ne znam kakva je razlika među njima... vidim da je neka mala... Gorrila Glass i takve stvari....

Znači koliko sam uspio proučiti ima Xiaomi Lite 11, ima i Xiaomi Poco X3, i ima OnePlus Nord.... mislim da su ta tri u istom cjenovnom rangu (i mom naravno), pa sada ne znam kako da odlučim, jer niti jednog proizvođača nisam nikada imao....

Torla
    Ja bi eliminirao OnePlus iz jednadžbe. Xiaomi Lite 11 ima dosta manju bateriju od Poco X3 (isti čip). Da moram birati, izabrao bi X3 s 8gb RAM-a.

E sad, Lite 11 ima AMOLED ekran, a X3 IPS. Svejedno bi birao mob s istom kamerom, istim čipom, ali baterijom od 5200 mah, dok 11 Lite ima tek 4200 mah bateriju.

Edit: Možda bi čak otpisao i sve ove gore nabrojane i tražio godinu dvije star flagship. Dobit ćeš značajno bolji uređaj od nabrojanih.

Nexus Ja bi eliminirao OnePlus iz jednadžbe. Xiaomi Lite 11 ima dosta manju bateriju od Poco X3 (isti čip). Da moram birati, izabrao bi X3 s 8gb RAM-a.

Ok, cijenim odgovor tj. mišljenje....

Na temelju čega si tog stava?

Imao si neki mob od te dvije firme? Gledao si neke usporedbe? Probao si ih? Ili?

Nexus tražio godinu dvije star flagship

Meni bi osobno loša strana ovoga bila Androidova podrka za operacijski sustav i koliko brzo otpisuju nove verzije OS-a sa starijih mobitela (ako se uzima Android mobitel, naravno).

Torla
          Imam OnePlus 7 Pro i OnePlus se trenutno ne isplati kupovati. Nećeš dobiti podršku (updejtove), a s obzirom na cijene koje su dignuli, nisu više bang for the buck. OP7 Pro je vjerojatno njihov zadnji super isplativi model, osim ako nove možeš pronaći na nekom dobrom popustu.

Fico

Meni bi osobno loša strana ovoga bila Androidova podrka za operacijski sustav i koliko brzo otpisuju nove verzije OS-a sa starijih mobitela (ako se uzima Android mobitel, naravno).

A dobro, to je od proizvođača do proizvođača. Kada kupuješ ovaj low range, svejedno nećeš dobiti neku dugu podršku jer nisu flagshipovi. Dvije godine max. Kod flagshipa ćeš dobiti barem 3-5 godina podršku za google security, a vrlo vjerojatno i dvije nove verzije Androida ili njihovog skina.

Da moram birati, biram godinu dvije star flagship nego neki low - mid ranger. Barem ćeš dobiti značajno bolju kameru, dodatne funkcije, snagu, brže punjenje, bolji ekran itd, a software...to ti nitko neće 100 posto garantirati.

@Torla
          Možda da pogledaš Pixel 4a? Imaš odlične kamere, solidnu bateriju, neloš čip (ništa lošiji nego kod ovih nabrojanih), a podrška vezana za OS i sigurnost je kod Google-a zagarantirana.

Dupli post, ali ko ga jebe.

@Torla
          https://www.nabava.net/mobiteli/xiaomi-redmi-note-10-pro-cijena-128gb-667-147175691

Ne bi dalje gledao od ovoga, ako želiš nešto novo, da ima kvalitetu, dosta dobru kameru (108MP, Ultrawide, 4K video), ogromnu bateriju (5000 mah), veliki AMOLED 120Hz ekran (ogroman plus), Snapdragon 732g (dosta dobar SOC), brzo punjenje 33W, staklo naprijed i nazad (plastični okvir).

Mob je izašao u trećem mjesecu 2021 (znači imaš barem 2-3 godine OS podršku), novi MIUI 12.5...ja bi ovoga upiknuo, ako gledam do 2500 kn.

Vladaju neke predrasude prema OnePlusu, vjerojatno zbog YouTube influencera. A nastalo je prvenstveno zbog nove serije 9 i hasselblad kamere. OP je bio poznat kao flagship killer, a sad i sami rade flagshipe pa su ljudi razočarani. Ali zato imaju Nord seriju te su upravo s Nord 2 modelom svi oduševljeni, kao što su seriju 9 popljuvali.

Ko što za ni jednu marku ne možeš reć da su svi modeli super ili svi loši, tako ni za ovu. Treba vidjeti koji cjenovni rang gledaš i u njemu pogledati modele i usporediti mogućnosti.

Nord 2 je za svoje novce odličan, stvarno super.

A software na OnePlus sad od prije par mjeseci ide 3 velike nadogradnje, a 4 softverskih zakrpi. S tim da je Oxygen OS meni i dalje najdraži skin, bolji od MIUI. A i onaj slider za vibro mi je odličan.

Ja nemam nikakve predrasude, jer niti ne pratim mob scenu, samo kada kupujem sebi mob onda gledam...

Smatram da je OnePlus dobra firma i da rade dobre modele.

Ušavši u pozne godine, mobitel mi više nije bitna stavka (iako nažalost provodim puno vremena na njemu).

Nekakav raspon koji sam si zacrtao je cca 1800-2400 kn, gornji limit nekih 2500 kn..... ali samo ako procijenim da je baš potrebno protegnuti se na toliko.

Ovaj Note 10 PRO kaj je Nexus postao mi se čini jako dobar.... ima AMOLED, dobru bateriju, staklo s obje strane, ma čini mi se sve što mi treba.

Jedino kaj vidim da ima model i sa 8 GB, to bi bilo super imati.....

I kaj je najbolje, sad mi se šogor vratio iz Dubaija, i vidim da su tamo bolje cijene.... još me pitao da li kaj trebam, a ja sam bio neodlučan oko kupnje moba i rekao mu da ne trebam ništa.....

Ili razmišljam da čekam istek ugovora sa HT-om, pa da onda vidim jel oni daju kakvu pametnu ponudu.... Iako to ne bude još barem cca 8 mjeseci....

Je, dobar je izbor Note 10 pro.
          Btw, začudo, ove godine i Samsung ima dobar mid tier telefon - A52.

Meni je čak i žao kaj prodajem Nord u jednu ruku, ali kaj je tu je. Ostavljam si osmicu. I mislim da je osmica sad za 3200 super telefon iako je star godinu dana. Mislim da mi je najdraži telefon koji sam imao. Ili tu negdje u rangu sa Sony Ericsson K850.

Već se skoro deset godina priča o One Plusu kao odličnom mobitelu. Ne znam nikoga da njihov mobitel ima duže od godine dana.

weky Ja sam imao 5T 2 godine i sad ga žena ima već godinu dana. Radi isto kao i prvi dan nakon 3 godine. A ja sad imam 7T već godinu dana i planiram ga imati i dalje. Kako kaže @Nexus, više nije tako jeftin, ali dalje je best buy ako ga kupiš kad izađe novi model i dočekaš neki veći popust. Do OnePlusa sam puno češće mijenjao mobitele, sad nema potrebe jer sam zadovoljan.

Ja imam 8icu 8 mjeseci i sigurno ću je imat i dalje, eventualno ako ne naletim na 9ku jeftino ili čak 10ku iduće godine.

Kažem, za 3000kn je 8ica jeben jeben mobitel.

@Torla "Ušavši u pozne godine."!!?? Pozne=posljednje
            Aj ma... Nemaš ni 40 godina.

Bas sam to htel napisati😂 Torlakovicu samo Apple mali moj

renda Torlakovicu samo Apple mali moj

Sorry, al nedam te pare....
              I prestar sam za mijenjanje OS

Hahahaha, ja i Danny Glover

mjesec kasnije

Sve za kineski prosperitet i dominaciju svijetom, evo im moja privatnost i pr0n history!

Zero Sve za kineski prosperitet i dominaciju svijetom, evo im moja privatnost i pr0n history!

Ako ode Evergrande kvragu, neće ni Kina ni svijet imati ni prosperitet ni dominaciju...