Oni zarade barem nešto, ali imaš i primjera gdje sam gore spomenuo LG (i Sony) koji od cijelog tog biznisa imaju samo gubitak i zapravo ih u igri drži samo strateški interes. Od većeg udjela na tržištu mobitela postali su marginalci, a u budućnosti možda ni to.

Zero Sony actually sad zarađuje. Promijenili su politiku. Idu na mali volumen i veliku zaradu.

Ali ovo kaj radi Šomi je čudo. Stvarno će nas sve pojesti. No, bojim se da neće još dugo imat niske cijene. Čim još malo narastu, ide gore.

Ajd super za njih. Znam da je R&D skup, da je konkurencija žestoka i da je dugoročno teško opstati, ali vjerujem isto tako da imaju dovoljnu bazu fanova da i dalje ostanu prisutni na tržištu, pogotovo domaćem japanskom gdje su ipak prvi među Android telefonima.

Tzereen meni je 2 dolara po mobitelu kao i da ga prodaju s gubitkom kad se usporedi koliko Apple zaradi

Više sam i zaboravio što smo pričali uopće. Ti misliš da je to dobro ili loše?

Zero R&D

Tu skracenicu mislim da sam vidio u mgs V. Jos sam ljen pogledati sta znaci.

Edit. Evo sad znam.

maverick Da, mislim da je za bazu. Čini mi se da i X-COM isto ima R&D odjel u igri, kao i možda još pokoja igra s menadžmentom istraživanja i razvoja "nečega". To je i jedan zašto je dosta industrije propalo kod nas, nije se išlo u korak s vremenom i razvojem novih tehnologija.

mjesec kasnije

Odgovorno tvrdim da je Samsung najnesposobniji konglomerat na Svijetu glede davanja Updatea sistema i zakrpa koji nude svojim korisnicima.
          Ja ne znam da li oni uopšte testiraju svoj update koji prave za određene modele svojih telefona, ili naprave jedan update za sve modele, pa na kojem prođe, prođe.

Druga zakpra za One UI 3.0 kako dolazi, i sve što je bilo pokvareno glede prve zakrpe je popravljeno, a pokvaren pun qrac drugih stvari koje sad trebaju treću zakrpu kako bi se ispravilo.
          Nevjerovatni su.

Raziel Odgovorno tvrdim da je Samsung najnesposobniji konglomerat na Svijetu glede davanja Updatea sistema i zakrpa koji nude svojim korisnicima.
            Ja ne znam da li oni uopšte testiraju svoj update koji prave za određene modele svojih telefona, ili naprave jedan update za sve modele, pa na kojem prođe, prođe.

Xiaomi

Raziel
            A kakvi su bugovi u pitanju? Jesu li ono baš veliki ili većinom sitniji problemi pa se nakupi?
            Da se razumijemo i moj OnePlus ima određene bugove koji me frustriraju + što su postali spori u ažuriranjima softvera (ne znam jel zbog korone, više modela ili nešto treće), ali ajde generalno sam zadovoljan.

Prijatelj mi ima S10 i on se najviše žali na bateriju, da ne traje dugo (i fakat nije, tip dobije 3-4 sata screen on, što je dosta malo)

Nexus Prijatelj mi ima S10 i on se najviše žali na bateriju, da ne traje dugo

Mogu potvrditi. Imam S7 i uz štednju baterije mi izdrži nekih 5-6 sati. I to mi je na S4 bio isti problem.

Fico da imaš iphone 4S on the other hand izdržao bi ti čitav dan bez frke 😃
                apple power bajo moj

pronašao sam da će one plus biti 9 i 9 pro biti sa 699/899 pricetagom?
                iako vidim da će i pro i normal imati verzije sa 8 i 12 giga rama. Ali nisam vidio razliku u cijeni nigdje za 8 i 12 posebno.

Što su veći ekrani, brža osvježavanja i jači procesori, baterija će kraće trajat. Pogotovo u high end modelima u koje ne stane veća batka.

Ali fala bogu, sad imamo punjače koji napune cijeli mob za 29 minuta. Ili ovaj Blacksharkov od jučer - za 15min.

fensisuperstar nema to veze s Apple power, omg... Nego s nezahtjevnim telefonom. Novi iPhonei jednako kratko traju kao i androidi. Samo kaj ih pune puno sporije. Iako, da. Niti ne daju punjač, pa ne pune nikako.

Fico
                    A dobro, to je solidno za S7 s obzirom na veličinu baterije i starost hardvera i softvera. Tako sam i ja imao na S7 prije i ajde to je bilo skroz ok za to vrijeme.

S10 nije učinkovit uopće, jer ima Exynos koji više siše bateriju i grije se više od Snapdragona. Ove godine Exynos 2100 je puno bolji nego prethodnih godina. Na S7 pa sve do S8 ili S9, Exynos u Samsungu je imao bolje performanse od istog Samsunga za US tržište koji koristi Snap procesor.

Tzereen Niti ne daju punjač, pa ne pune nikako.

Tzereen ne znam baš. dobili su kaznu 2 milijuna eura (to je ono što apple nosi u malom đepiću od košulje koje nikad ne nosi) u brazilu. Sad će ih morat isporučivati sa punjačima kod njih ^^

pa ne bih rekao da kratko traje. Traje dosta. Problem je što ljudi ne znaju kako punit telefon. Isto tako ja sam za wireless punjenje telefona preko onog njihovog diska 😃 samo trebaju napravit BOLJE wireless punjenje. ono što bi bilo fora da imaš neku torbicu sa nekom fat baterijom unutra gdje kad staviš mobitel on se puni preko wirelessa. To treba napravit. Evo ideje. sad će me elon musk pokrast

Inače,ako ste imali priblema s rušenjem Chromea na mobu ili nešto što ima veze e webim, izgleda da je "krivac" bila Android Web View aplikacija. Nedavno je izašao upfate i za to, pa bi problem trebaobiti riješen. Ja sam imao par rušenja, zasad je ok.

Btw. što se Samsunga tiče, meni je bio problem ponekad sa stabilnošću normalnih poziva i to su riješili s vremenom, makar im je trebalo par updatea, lol. Inače imaju ok podršku,ali kad nešto zaseru žešće, očito im treba i dosta vremena da to srede. Vjerojatno ne pomaže i što imaju milijun modela na tržištu, ali to nije isprika.

Nexus dal dolazi u obliku torbice pitanje je sad?
                      DISI BIO?! ŠTO SI MUČKO KOLU? TKO RANO RANI, RANO DAN ZAJEBE!