Znači odmah po hardu onda. I mene čeka Eiyuden. Bude se i ovo nabavilo za kolekciju, ali kad padne cijena.

Suikoden 1 je dobra igra ali još bolji uvod u ono sto je kasnije usledilo jer su dvojka,trojka i petica ipak puno bolje i naprednije u svakom smislu. Kec mi pored petice ima najbolji setting,Scarlet Moon Empire mi je mnogo zanimljiviji od City-State of Jowston a i od svih ostalih možda zato jer je monarhija.Priča je u redu izuzev nekih dogadjaja koje bih promjenio jer mi je previše da sin ubije oca u dvoboju tako da bi kod mene Teo drugačije stradao ali vjerovatno su htjeli da docaraju prokletstvo Soul Eatera. Takodje je i početak malo zbrzan pa Tir i ekipa prebrzo prelaze na stranu pokreta otpora i ja bih to ipak još malo razvukao…ima tu još nekih nejasnoća i nelogičnosti ali sve je to kasnije ispravljeno u nastavku.Na kraju krajeva pričamo o mnogo staroj igri koja je ispred svog,ali ne ispred ovog ili vremena od prije 10-15 godina kada je kreativnost timova dovedena do maksimuma. Gameplay je jednostavan i učinkovit ali je bas šteta sto nisu 3 rune umjesto jedne i to su možda mogli i da poprave u ovoj unapredjenoj verziji pa da imamo potrebu i smisao da koristimo i kombinujemo sve likove.

5 dana kasnije

Završio sam i dvojku danas,bas sam uživao iako sam je odigrao prosle godine kada je najavljen remaster…nisam mogao da čekam. Ima nekoliko korisnih noviteta al nije da prave neku razliku,ista je to igra ipak. Ubacili su par novih pjesama i to mi se svidjelo pogotovo ona kod finalnog duela sa Jowyem. Šta reci osim da je savršena igra,počevši od likova,price,humora,muzike i svega ostalog po čemu je serijal poznat tako da nije tu trebalo ništa posebno ni mjenjati.Kao iskusan igrač igrao sam na hard i čini mi se kao da su bosovi malo teži tj da imaju vise HP-a i udaraju jače. Sada mi se igra trojka čija priča se pomalo i provlači kroz Suikoden 2 posto su predpostavljam već znali gdje ce se dešavati radnja nastavka. I da,Luca Blight je potvrdio zašto je jedan od najboljih negativaca u video igrama uopste i šteta sto se pojavljuje samo u prvoj polovini igrice.

I ja se pridružujem hvalospjevima kao i kolega.

Odigrao dvojku, ne moram ništa pisati, sve znate. Vrhunsko iskustvo koje svatko tko voli JRPG jednostavno mora (ponovo) doživjeti.

Svakako preporučujem, za svakoga tko želi barem malo izazova, da krene na hard jer je čak i meni, hardcore kežualcu, bilo baš jako lagano. Posebno drugi dio igre kada već pokupite bolju ekipu. Final boss je poginuo vrišteći u dva kruga, možda zato što sam imao Killeya sa Fury, Double Jab i Double-Edge Rune. Ha-Ha-Ha

Počeo sam igru vodeći Rinu posvuda ali sam onda shvatio da to uvijek radim pa je čarobnjak bio Luc. Htio sam Mazusa, da još malo promijenim, ali njega dobijemo jako kasno pa ga nisam stavljao. Budem drugi put.

Također, cijelu igru sam posvuda vodio Clivea. Jedan od najdražih mi likova. Čak sam završio i njegov quest.

Pokupio sam sve likove i dobio najbolji ending. Valja naglasiti da su se nekad suze lile radi Nanami, NE VIŠE. Ha-Ha-Ha

Pobjednička ekipa:

Da, Tan i Baldrick mi se zovu heroji, ne osuđujte me, loš sam u tome.

Ime Baldrick potječe još od FFTactics, gdje sam Ramzu morao preimenovati jer ime mu je bilo kao da dolazi iz Kozari Boka a ne da je neki lord. Od tada, svaki lik kojeg moram imenovati, zove se Baldrick. Ha-Ha-Ha

Što se tiče Tana, trebao je biti Ten ali to me asociralo na Ben Tena pa me hvatalo susramlje.

I sad se lagano kreće sa peticom. Davno sam je odigrao, valja ponoviti gradivo. Uh, jedva čekam.

Ja obično biram likove koji su podcjenjeni i koje malo ko koristi kao npr Futch i Kinnison ili Tomo i Ayda jer je veći izazov a i uživanje mi je gledati kada krenu da napadaju po 3-4 puta pa protivnici često i ne stignu da reaguju. Luc je nekada bio neizostavan član prve postave ali ga sve rjeđe stavljam jer je realno prejak i čini već laganu igru još lakšom. Sto se tiče Clivea puno bi bolji bio da ima 2 rune slota kao i još neki likovi kao sto su Shin i Genshu. Takodje skoro nikada ne obavim Cliveov quest do kraja zbog vremenskog ograničenja jer ja prosto volim da igram duže jer uvijek otkrijem nekog drugog lika koji mi je zanimljiv i hoću da ga isprobam.

Jedan dobar dio igre Kinnison i Shiro su bili neizostavni. Double Jab na Shira i nezaustavljiv je. Slično kao i Clive, da ima barem još jedan slot, bio bi još bolji.

dejzika Sto se tiče Clivea puno bi bolji bio da ima 2 rune slota

Slažem se, baš je falio barem još jedan slot da od njega napravim zvijer.

dejzika Takodje skoro nikada ne obavim Cliveov quest do kraja zbog vremenskog ograničenja

Eh, priznajem da sam malo cheatao i isključio timer (remaster to omogućuje) tako da samo neometano uživao u igri. Na standardni način sam možda dva puta sveukupno završio quest. Jednostavno me odbija igrati tako i žuriti.

Meni bez Pesmerge i Jeanne ne ide ni u prvom ni u drugom djelu. Ostale zamjenjujem kako mi se da, a ovo dvoje je gotovo uvijek u partyju.

Legendary_Hero Jeane je igriva tek u četvrtom i petom djelu a Pesmergu nisam nikad puno koristio jer je prespor. Inače dva jako popularana lika koja bi sigurno bila detaljnije obradjena u kasnijim nastavcima da je do njih došlo ali nažalost sve je stalo kada je postalo najzanimljivije.

Ovo je zapravo bio prvi put da sam koristio Pesmergu jer sam htio sam nešto novo (nešto divlje). Dosta jako udara, ali fali mu barem 2 rune slota.

dejzika Jeane je igriva tek u četvrtom i petom djelu

U petici je baš zanimljiva, posebno njena interakcija sa Zerase i onom malom… nisam sad siguran Eren, Eres?? Svakako zanimljiv detalj za koji mi je žao što nije dodatno dorađen.

Nego, istraživao sam malo Star Leap.

"The Rune of Change is one of the 27 True Runes that are said to have created the world."

Nemojte mi samo reći da će oni "potrošiti" True Rune na MOBILNOJ igri? Da je slučaj Fantasian, ne bih rekao ništa već bih ostao oprezno optimističan o mogućem dolasku na konzole… ali ovo je F2P igra. Eh, živote…

kabegami Ovo je zapravo bio prvi put da sam koristio Pesmergu jer sam htio sam nešto novo (nešto divlje). Dosta jako udara, ali fali mu barem 2 rune slota.

Udara jako ali je kao sto sam već napisao spor,Georg Prime je tu bolje rješenje a i Wakaba ili Long Chan Chan koji mogu da napadaju po vise puta i time čine veću stetu. Doduse Pesmerga je vise tenk poput Humphreya sto znaci da je ipak nešto defanzivnije orijentisan. A dobro nije bas da mu fale 2 slota već 1 jer nije realno da ima 3 otvorena.

kabegami U petici je baš zanimljiva, posebno njena interakcija sa Zerase i onom malom… nisam sad siguran Eren, Eres?? Svakako zanimljiv detalj za koji mi je žao što nije dodatno dorađen.

Eresh,ona se pridružuje na kraju igre i može da se bira izmedju nje i Eurama.Naravno uvijek sam birao nju jer je bas dobar lik a i ide se u onaj bonus dungeon sa jakim bosovima i dobrim itemima. Suikoden 5 ima inače najbolje čarobnjake jer su tu Zerase,Viki,Jeane, Levi i Eresh.

kabegami Nego, istraživao sam malo Star Leap.

"The Rune of Change is one of the 27 True Runes that are said to have created the world."

Nemojte mi samo reći da će oni "potrošiti" True Rune na MOBILNOJ igri? Da je slučaj Fantasian, ne bih rekao ništa već bih ostao oprezno optimističan o mogućem dolasku na konzole… ali ovo je F2P igra. Eh, živote…

Nemam ništa protiv da prikazu još jedan True Rune ali ne vjerujem da će biti Rune Of Change jer njega nosi Hikusaak a to je ipak tema za oficijalni nastavak i novu igru za konzole. Mnogo je toga ostalo nedorečeno a zanimljivo je to kako jedna igra otvara prostor za nastavak kao sto je npr slučaj u petici u kojoj se predstavlja New Armes Kingdom gdje se delimicno upoznajemo sa njihovom kulturom i mentalitetom kao i nekim likovima i to bi bio najlogičniji setting za eventualni Suikoden 6.

dejzika

Onda se u prijašnjima samo joina? Ne sjećam se više, zadnji put sam igrao Suikoden igre prije više 15 godina. Znam da u nastavcima gdje je igriva da mi je bila u partyju.

Legendary_Hero Da,da tek od cetvrtog djela učestvuje u borbi. U prva 3 djela zadužena je za rune a može i da se koristi u masovnim bitkama.

• sanzo

•  
              •  
            • Uređivano

kabegami Nemojte mi samo reći da će oni "potrošiti" True Rune na MOBILNOJ igri?

Lijepo je vidjet takav optimizam. Ja bi bio sretan da dobijemo remastere preostalih igara,a ti se brineš da Konami u suikodenu 25 više neće imat materijala za priču 😃

2 mjeseci kasnije