Ne pričam samo o tonu nego i pristupu radnji i likovima. Ma vidit ću sam za tri dana, dotad neću više puno spekulirat.

A ljudi moji, nemojte krivo shvatit, al kad bi kužili koncept razvoja likova i pisanja istih, puno bi se lakše skužili na što mislite, a MoS i BvS vam ne bi bili ni blizu dobri kak vam jesu.

escoban

Najviše u smislu da ne ide na to da svi likovi budu likeable kroz humor, niti linearnu radnju, niti ka šta sam napisa gori u odgovoru woodieju, nije uvik toliko oslanjanje na dijaloge za karakterizaciju. Pa da, također i ton i određena prizemljenost svita u surovosti, ka i perspektiva običnih ljudi koju dodaje ovim filmovima i novi pogledi na stare likove.

wooddiebone
      Ne shvaćam krivo ali ako ćeš već to izjavljivat onda možeš odgovorit bar na bitnije stavke iz mog i escobanovog posta gori.

wooddiebone al kad bi kužili koncept razvoja likova i pisanja istih, puno bi se lakše skužili na što mislite

Također me i u generalnom smislu slobodno obrazuj o ovome. Puno sam puta reka da su mi likovi na prvom mistu i kad mi funkcioniraju uvik rado udrem detaljnu analizu i obrazložim šta mi ih čini dobrim likovima. A ono malo vlastitog šta sam pisa isto je fokusirano na likove i generalno dobivalo pozitivan feedback. Pa me zanima šta ti to točno znaš a da meni promiče.

wooddiebone jebe mi se za stripove i kakvi su tam likovi, ovo je ekranizacija, jebali te stripovi

Uopće se ne referiram na likove iz stripova.

Napisao sam već u svom postu da su likovi koje je DCEU predstavio jednostavno nemaju smisla čak ni u tom izoliranom univerzumu koji je kreiran za njih.

Rade glupe, besmislene stvari bez logike ili sa pokvarenom logikom, bez razloga ikakvog osim da ih njihove akcihe dovedu u scenu koju Snyder može staviti u trailer.

Fakat mi nije jasno. Nisam nikad mislio da ću morat objašnjavat nekom zašto su ovi filmovi loši.
      Ne samo kao adaptacije nego općenito kao filmovi, a sa time se slaže i vrlo velika većina ljudi koja ih je gledala. Ne mislim da je to dovoljan pokazatelj manjka kvalitete, al stvarno nisam mislio da postoje ljudi koji te filmove smatraju ičim više od prosjeka.
      Čak i da me nije briga za likove i njihov prikaz, radnja u nekim momentima tolko ode u besmisao da se čak i prosječni tupi filmogledalac zapita, dobro koji kurac.

Daj neki primjer te besmislenosti i tih glupih poteza likova

Da ih je prije. Stvar je u tome šta to zapravo nisu ali ok neka mu.

Ja samo gledam je li film zabavan ili nije. Marvelovi jesu, DC nisu. Toliko je jednostavno.

weky dobro si reka MCU filmovi su zabavni i ez to watch zato i jesu popularni (ist princip se moze usmjerit na gamersku i muzicku industriju , lagana roba se konzumira al je daleko od najkvalitetnije) .

Svaka cast MCU Al za mene DC filmovi ostavljaju neki poseban dojam , dok MCU je ono pogleda sam ismija se i zaboravio !

btw. taman pogleda MOS 8/10 odlican film sutra se gleda BvS koji je svakim gledanjem sve bolji ocekujem 9tku 🤣

Winter Soldier, Civil War, Infinity War i Endgame su sve, samo ne obični "easy to watch zabavni filmovi".

Nisu svi MCU filmovi na toj razini kvalitete ko nabrojani, ali meni osobno nema DC filma koji može ikako stat u rang s navedenima.

Ja dosta očekujem od Snyder's Cuta i hoću da mi bude jeben, al meni je MCU za bar 2 koplja kvalitetniji od DC-a.

Svakom njegovo, naravno.

Tuhy makni endgame i ciwilwar dodaj Ironman1 i imas meni najdraze MCU filmove , koji su po meni jedini filmovi iz mcu koje vidim u rangu MOSa,WW i BVSa.

Pogledao upravo Far from Home sada jer sam ga samo dva puta pogledao 🙂

Nevjerojatno je kolko je taj film dobro odrađen, a ne spada po mnogima niti među bolje MCU filmove.
          Kolko je detalja ubačeno u taj film koji su direktno vezani za kompletni MCU čak do samih njegovih početaka.
          Kolko usporednih radnji se odvija, a da niti jedna nije besmislena, ne kosi se sa ničim ili ispada iz kontinuiteta.

I onda moram ljudima objašnjavat zašto su loši filmovi u kojima jedan lik u jednom filmu ima jedan naglasak, a u drugom neobjašnjivo ima drugi, a niti u jednom filmu ne postoji apsolutno nikakva sekundarna radnja.

I nije uopće stvar Marvel vs DC. Wonder Woman, Shazam pa čak i Aquaman su skroz korektno odrađeni filmovi. Ako ne kvalitetom, bar zdravim razumom.
          Rađe gledam popcorn blockbuster ala Sahazam nego se mučim sa filmom kojemu je najdublja stvar to što se villain požali da njemu nitko nije pomogao dok je bio klinac i onda mu junak pomogne. Predeep. Marijanska brazda je lokva za to.

Bez šale, osim WW kojom također nisam oduševljen, filmovi koje si nabroja mi ne mogu bit puno zaboravljiviji nego šta jesu. Jedino šta je Aquaman vizualno impresivan ali to je to. Rado bi komentira te detalje koje spominješ ali doslovno se jedva sićam ičega iz tih filmova i već mi to puno govori.

DC i MCU ak pa nemogu niti u istu recenicu.
            Svi MCU filmovi su mi dobri i sve sam gledao nekoliko puta neki su malo lošiji ali bogami ima i za mene savršenstva.
            DC uf Batmana i Supermana san pogledao i po nekoliko puta odlucni su ali niti blizu top filmovima iz MCU, WW i Aquaman su mi ajme majko dok je recimo zadnji WW mozda i najgori film o super junaku.
            Shazam je mozda za mene i najugodinije iznenađenje.
            Iskreno remek dijela od DCa i filmovi koje svake godine pogledam iznova je Batman od Nolana ovaj danas pretmurni i cudni vizualni stil nije za mene.

wooddiebone To je “Spiderman2”? Svasta on mi spada u najlosije mcu fimove .

a za shazam i aquaman nezelim ni komentirat , da oni spadaju u tu mcu shemu mozak iskljuci i “zabavi” se

Infinity War spada u sam vrh superherojskog žanra i ništa mu se ne može približiti. Not close second ide Civil Waru, Endgameu i Winter Soldieru. Ostalo je sve dosta ispod te razine. Guardiansi su mi isto tako dosta dobri, ali ne na ovoj razini.
            Naravno oni pusti Hulkovi, Thorovi, Iron Mani i Black Pantheri su baš zadivljujuće loši.
            Opet ne lošiji od DC filmova naravno.

Nolanovu trilogiju ne ubrajam u ovaj žanr. Dark Knight je savršenstvo bez konkurencije, dok su prvi i treći tek malo iznad prosjeka.

P.S. Homecoming i Far From Home su dosadni filmovi. Happy Hogan je best part tih filmova

Sanader neznam zasto al civilwar imam nekako u ”losijem” sjecanju ,mozda bi ga ranka na 5misto mcu filmova.Al da puno je bolji od onih prosjeni marvelovi filmova .

Znaci internet ti kroji misljenje, gg

🤦🏼
              😂
              1 / 2
              Inace najgluplja spika ikad kod superheroja je da ne ubijaju, cak i u Nolanovim filmovima nema jebene sanse da normalna osoba moze prezivjet sve one batine i sranja, a ovakvi filmovi nemru bez zrtava, to najbolje pokazuju The Boys, stanje kakvo bi i bilo da postoje, tak da meni je smeta ubijanje ni malo, a ako ti je too dark imas one serijice tipa Supergirl, Arrow i slicni teen isprdci koji su taman blagi za tebe ocito, i ne kuzim kaj te taj Snyder tolko muci frajer je napravil 300, film kojeg pokusavaju vizualno i estetski kopirati vec desetljece, a onda je napravil najbolji Comicbook film ikad