Avengers Infinity War pomaknut na 27.4.
:
DC/Marvel
Fala ljepa..preskacem...
http://www.comingsoon.net/movies/news/927267-captain-marvel-screenwriter-says-movie-is-action-comedy
Srž problema MoS-a i BvS-a je u tome što su to naprosto dosadni filmovi.
Man of Steel nisam ni mogao pogledati do kraja. Prekinuo sam negdje usred borbe u Smallvilleu. Film je bio bolno dosadan skoro od samog početka. Bilo je zanimljivo na početku kad te još drži znatiželja što će se i kako dogoditi. Onda se neke stvari dogode i shvatiš... Da te jednostavno nije briga ni za Clark Kenta ni za Lois Lane ni za ikoga u tom filmu.
Batman v Superman sam odlučio dati šansu i išao sam gledati Ultimate Cut. Kakva greška. Produžio sam si muku za cca pola sata. Doduše, ovaj sam i uspio pogledati do kraja, ali samo zato jer je bilo malo više likova u filmu, a Batfleck i WW su mi bili ok, pa ajde. Skoro svaki put kad bi se pojavio Superman bi ga prikazivali kao Mesiju koji je došao spasiti svijet i umro za naše grijehe. Imati neku simboliku u filmu i dublje značenje je inače vrlo pozitivna stvar in my book, ali bože mili zar nije to moglo biti odrađeno mrvicu suptilnije? Osim što mi je sve bilo potpuno nezanimljivo u skladu s prošlim dijelom, BvS je patio od konfuzne priče i motivacije likova. Početak je bio odličan s Bruce Wayneom kako gleda razaranje Metropolisa i ide u suprotnom smjeru od svih koji bježe. Genijalno, dalo je gledatelju pogled iz druge perspektive i malo uobličilo Bruce Waynea kao lika jer je upravo tako nešto što bi Batman napravio. Nakon toga je bila ona scena od kojih pola sata u pizdi materini s Lois Lane i nekim teroristima i to je trajalo 30 minuta previše.
Rekao sam ovo u nekoj drugoj temi jednom, ali Batman V Superman: Dawn of Justice je u osnovi poduži trailer za Justice League.
Nakon što je izašao Suicide Squad koji nisam pogledao jer su svi rekli da je to neki slučajni film nađen usred montaže, odustao sam od DCEU-a. Wonder Woman sam čak namjeravao pogledati jer kažu da je super, ali stvarno mi se ne da investirati još vremena u taj univerzum. I onda je došao Justice League koji isto kao i većina svojih prethodnika nema ni glavu ni rep. A i ako ima, ljude uglavnom nije briga. Snyder ne bi trebao biti režiser, ali kao visual director (ili štogod) bi bio odličan.
Pogreška DC-a je u osnovi što su se pomamili za lovom koju Marvel mlati i rekli si "hej pa mi isto imamo kostimirane nadljude koji su popularni, zašto ne bi i mi napravili svoj universe?" te srnuli u to samo tako misleći da je to sigurna stvar i da se ne može pogriješiti. Marvel je počeo s Iron Manom koji je bio surprise hit i vjerojatno nisu ni sanjali da će doživjeti ovakav uspjeh, ali su ostali uglavnom prizemljeni i išli malo po malo (iako je Incredible Hulk bio sranje, ali ajde) dok nisu došli do Avengersa koji su bili hit, ali ruku na srce, film je bio novelty samo zato jer je bio prvi superhero ensemble ikad viđen u igranom filmu. I ušli su u mainstream. Sad svi i njihova baba znaju za kapetana Meriku. S druge strane, DC je već u drugom filmu natrpao sve i svašta kako bi napravio temelje za onaj sljedeći film koji je isto bio temelj za onaj sljedeći. Marvel bi napravio film koji ima svoju priču, a setup za final bossa bio bi u obliku postcredits scene (osim u Age of Ultron gdje su imali par potpuno suvišnih scena).
Suma sumarum, Marvel filmovi nisu bogzna što, ali ćeš nakon filma reći "ok je, film me zabavio i ja sam zadovoljan". DC je išao na ozbiljniji, mračniji pristup što sam i ja sam mislio da je kul jer sve što je mračno i edgy je kul kad si mlađi od 20, ali eto onda je film izašao i ja sam naučio životnu lekciju da je mračno i edgy jako dosadna stvar ako nemaš 15 godina. I ako nije kvalitetno odrađeno. A nije bilo.
Srž problema MoS-a i BvS-a je u tome što su to naprosto dosadni filmovi.Suma sumarum je da je to tvoje osobno misljenje na kraju ipak... :
Man of Steel nisam ni mogao pogledati do kraja. Prekinuo sam negdje usred borbe u Smallvilleu. Film je bio bolno dosadan skoro od samog početka. Bilo je zanimljivo na početku kad te još drži znatiželja što će se i kako dogoditi. Onda se neke stvari dogode i shvatiš... Da te jednostavno nije briga ni za Clark Kenta ni za Lois Lane ni za ikoga u tom filmu.
Batman v Superman sam odlučio dati šansu i išao sam gledati Ultimate Cut. Kakva greška. Produžio sam si muku za cca pola sata. Doduše, ovaj sam i uspio pogledati do kraja, ali samo zato jer je bilo malo više likova u filmu, a Batfleck i WW su mi bili ok, pa ajde. Skoro svaki put kad bi se pojavio Superman bi ga prikazivali kao Mesiju koji je došao spasiti svijet i umro za naše grijehe. Imati neku simboliku u filmu i dublje značenje je inače vrlo pozitivna stvar in my book, ali bože mili zar nije to moglo biti odrađeno mrvicu suptilnije? Osim što mi je sve bilo potpuno nezanimljivo u skladu s prošlim dijelom, BvS je patio od konfuzne priče i motivacije likova. Početak je bio odličan s Bruce Wayneom kako gleda razaranje Metropolisa i ide u suprotnom smjeru od svih koji bježe. Genijalno, dalo je gledatelju pogled iz druge perspektive i malo uobličilo Bruce Waynea kao lika jer je upravo tako nešto što bi Batman napravio. Nakon toga je bila ona scena od kojih pola sata u pizdi materini s Lois Lane i nekim teroristima i to je trajalo 30 minuta previše.
Rekao sam ovo u nekoj drugoj temi jednom, ali Batman V Superman: Dawn of Justice je u osnovi poduži trailer za Justice League.
Nakon što je izašao Suicide Squad koji nisam pogledao jer su svi rekli da je to neki slučajni film nađen usred montaže, odustao sam od DCEU-a. Wonder Woman sam čak namjeravao pogledati jer kažu da je super, ali stvarno mi se ne da investirati još vremena u taj univerzum. I onda je došao Justice League koji isto kao i većina svojih prethodnika nema ni glavu ni rep. A i ako ima, ljude uglavnom nije briga. Snyder ne bi trebao biti režiser, ali kao visual director (ili štogod) bi bio odličan.
Pogreška DC-a je u osnovi što su se pomamili za lovom koju Marvel mlati i rekli si "hej pa mi isto imamo kostimirane nadljude koji su popularni, zašto ne bi i mi napravili svoj universe?" te srnuli u to samo tako misleći da je to sigurna stvar i da se ne može pogriješiti. Marvel je počeo s Iron Manom koji je bio surprise hit i vjerojatno nisu ni sanjali da će doživjeti ovakav uspjeh, ali su ostali uglavnom prizemljeni i išli malo po malo (iako je Incredible Hulk bio sranje, ali ajde) dok nisu došli do Avengersa koji su bili hit, ali ruku na srce, film je bio novelty samo zato jer je bio prvi superhero ensemble ikad viđen u igranom filmu. I ušli su u mainstream. Sad svi i njihova baba znaju za kapetana Meriku. S druge strane, DC je već u drugom filmu natrpao sve i svašta kako bi napravio temelje za onaj sljedeći film koji je isto bio temelj za onaj sljedeći. Marvel bi napravio film koji ima svoju priču, a setup za final bossa bio bi u obliku postcredits scene (osim u Age of Ultron gdje su imali par potpuno suvišnih scena).
Suma sumarum, Marvel filmovi nisu bogzna što, ali ćeš nakon filma reći "ok je, film me zabavio i ja sam zadovoljan". DC je išao na ozbiljniji, mračniji pristup što sam i ja sam mislio da je kul jer sve što je mračno i edgy je kul kad si mlađi od 20, ali eto onda je film izašao i ja sam naučio životnu lekciju da je mračno i edgy jako dosadna stvar ako nemaš 15 godina. I ako nije kvalitetno odrađeno. A nije bilo.
Mislim da bi se trebao uvest neki test na droge i alkohol prije pristupanja na forum...cisto radi reda,da ljudi ne pisu bedastoce!
Normalno da je moje mišljenje. Što bi drugo bilo?
Btw, ne trebaš quotat kad odgovaraš odmah nakon posta na koji se referiraš.
Normalno da je moje mišljenje. Što bi drugo bilo?Stvar je u tome da ga prezentiras kao cinjenicu....to je jedini problem.
Btw, ne trebaš quotat kad odgovaraš odmah nakon posta na koji se referiraš.
Jer bih inače trebao svaki put kad nešto kažem staviti disclaimer prije toga?
Jer bih inače trebao svaki put kad nešto kažem staviti disclaimer prije toga?Pa da,jel inace ti i ovaj tvoj frendić koji ti sve lajka,Blade,ispada da govorite u ime svih tj cinjenice....
No dobro,ja sam budala sto uopce uzlazim u ovakvu vrstu rasprave....biljezim se sa stovanjem,zbogom...
Ovo nije rasprava. Ja sam iznio svoje mišljenje o temi i ti si mi rekao da je to samo moje mišljenje. Rasprava bi bila kad bi ti iznio svoje mišljenje s protuargumentima mom mišljenju. Onda bih ja odgovorio na to i tako dalje. Pomalo bismo došli do nekog zaključka koji bi možda i bio nešto više od naših pojedinih mišljenja, odnosno došli bi do te neke konačne istine. Što i je cilj svake rasprave (ili bi barem trebao biti).
Kužim da ti nije po volji što sam napisao i da se ne slažeš s time. Ali, bemumater, reci mi zašto sam u krivu i stani iza onog što misliš. Ili jednostavno prihvati da netko ima drugačije ukuse od tebe i ima pravo to reći bez da se pravda da je to samo njihovo mišljenje u nadi da neće slučajno nekog uvrijediti ili će netko to shvatiti kao činjenicu.
Edit: I blejd mi duguje oko 50 lajkova jer sam mu super kul frendić :*
Ovo nije rasprava. Ja sam iznio svoje mišljenje o temi i ti si mi rekao da je to samo moje mišljenje. Rasprava bi bila kad bi ti iznio svoje mišljenje s protuargumentima mom mišljenju. Onda bih ja odgovorio na to i tako dalje. Pomalo bismo došli do nekog zaključka koji bi možda i bio nešto više od naših pojedinih mišljenja, odnosno došli bi do te neke konačne istine. Što i je cilj svake rasprave (ili bi barem trebao biti).Oprosti,ali meni bas ispada da ti ne mozes shvatit da nemaju svi isti ukus,tj ne moras imat 15god.da bi uzivao u necemu...:)
Kužim da ti nije po volji što sam napisao i da se ne slažeš s time. Ali, bemumater, reci mi zašto sam u krivu i stani iza onog što misliš. Ili jednostavno prihvati da netko ima drugačije ukuse od tebe i ima pravo to reći bez da se pravda da je to samo njihovo mišljenje u nadi da neće slučajno nekog uvrijediti ili će netko to shvatiti kao činjenicu.
Edit: I blejd mi duguje oko 50 lajkova jer sam mu super kul frendić :*
No dobro,kao sto sam rekao vec jednom,nemaju ovakvi razgovori meni smisla i povlacim se iz njih...ja volim i DC i Marvel i Valiant i nekog cetvrtog i uopce nemam se volje raspravljat tko bolje filmove radi,samo meni osobno se ne svidja ovaj Marvelov trenutni pristu,(komedije da su im filmovi) i to je to od mene...
Ti bi, realno, trebal malo više poštivat mišljenja drugih, i na njihove argumente odgovorit kontraargumentom, a ne praktički čovjeka proglasit bedastim / nadrogiranim jer je konktetno iznio svoje misljenje o (posve prosječnim) filmovima iz DC univerzuma.
Uopće se ne radi o tome ko je fan nečeg, mislim da smo većina ovdje dovoljno odrasli da ne padamo više na takve gluposti, ako i ikad jesmo, nego se radi o objektivnom stajalištu prema (ne)kvaliteti filmova koje gledamo i serijalima koje volimo.
Ja sam nebrojeno puta naglasil kolko su mi Marvel filmovi zakon, al to nije niš značilo kod zadnjeg Thora koji je, eto, po mom mišljenju, prosječan Marvelov film i gdje se brutalno pretjeralo sa često lošim humorom.
Za 3 sata idem gledat Pantheru, jedva ga čekam pogledat, ali ću sasvim realno uzet u obzir mane filma.
To što drugi imaju drugačije mišljenje o nečem od tebe ne znači da su glupi, a onaj tvoj prvi reply ne zvuči ko objektivni komentar osobe od 38 godina, nego ko od nekog klinca kojem bi zveknuo šamarčinu radi takvog tona.
Ak se ne slažeš sa ovim kaj je napisal, napiši što ne valja, provodis dovoljno vremena tu da možeš odvojiti vremena za kvalitetan post.
Bez uvrede.
Pa sta nisam dovoljno puta naglasio da mi se ne svidja upravo ovo sto si i ti rekao sada...forsirani humor,jos uz to nekvalitetan,sta vise trebam rec?!I uvjek kazem neka ima i takvih filmova,nisu za mene ali neka rade i filmove poput BVS i Civil Wara recimo...ako on moze reci da takva vrsta fimova pase samo onima koji imaju 15god.onda ja mogu da je bedast ako tako misli...a sto se tice samaranja,hmmm...
Kad budemo uvodili te testove na drogu i alkohol mozemo i neki za osnovnu skolu? Dosta njih tu ne zna citat sa razumjevanjem, pa ono... Nebi skodilo
Kad budemo uvodili te testove na drogu i alkohol mozemo i neki za osnovnu skolu? Dosta njih tu ne zna citat sa razumjevanjem, pa ono... Nebi skodiloEto pojasni mi ti onda sto sam krivo shvatio...:)
Pa moj post recimo, tu je samo da te malo prcne i nasekira
Pa moj post recimo, tu je samo da te malo prcne i nasekiraAjd onda dobro,to me ne smeta uopce,prcanje i opcenito zajebanciju uvjek prihvacam,kao i tudja misljenjam makar se ne slazem sa njima....:)
ali nikako ne prihvacam kad mi netko kao Tajger i Tuhy uskoce iz vedra neba i tvrde da je neki film objektivno bolji od ovog drugog,i da su ovi dobri samo ako si populacije 15godisnjaka...to su sve osobna misljenja za mene.I opet da naglasim ako netko ima problema sa razumijevanjem procitanog (kao ja) da nemam favorita,doslovno obozavam sve sto se tice filmova po stripovima i superjunacima...samo mu ne svidja preveliki naglasak na humor u nekoliko zadnjih Marvelovih i DC filmova.Jel smo ok decki sad,ne moramo se samarat!? ;;)
Pa objektivno su Marvel filmovi bolji od DC filmova.
Bez iznimke.
Ako ne znaš kaj znači objektivno malo si proguglaj.
A forsirani humor nije argument kad imamo samo jedan film koji je pretjerao.
Dva ako računamo GOTG koji je komedija.
To ne znači da Marvel svoj čitavi roster pretvara u komedije nego to znači uvod u spajanje MCU i Cosmic MCU koji je malo blentav.
Ne kužim kak je to teško za shvatit.
Black Panther je ozbiljan i prizeman film koji ti totalno uništava teoriju.
Pa jebote mislim ako ti je od 18 filmova 4 komedija odma forsiraš humor.
A ako ti je od pet filmova jedan uspješan onda kaj?
Ko je kriv zato kaj DC fejla u box officeu?
Sigurno idioti koji ne kuže dubokoumne poruke i dosta im je Snyderovih predivnih vizuala kojih se nisu uopće nagledali u zadnjih 10 godina.
Jebote pa da je Michael Bay radio DC filmove bolje bi prošli.
Slažem se s DarkFenixom za humor, tih par filmova koje si nabroja su najekstremniji primjeri, ali ne jedini. Skoro svi MCU filmovi pate od tog problema IMO. I njihovi filmovi su objektivno uspješniji, ali da su bolji se ne slažem. Sry bro, govoriš njemu da gugla pojam, a sam ga očito ne razumiš kad ga koristiš za umjetnost, šta filmovi jesu.
Ova tema je takvo bezvezno trosenje energije i vremena,jos cemo se posvadjat bez veze na kraju koliko vidim....
Slažem se s DarkFenixom za humor, tih par filmova koje si nabroja su najekstremniji primjeri, ali ne jedini. Skoro svi MCU filmovi pate od tog problema IMO. I njihovi filmovi su objektivno uspješniji, ali da su bolji se ne slažem. Sry bro, govoriš njemu da gugla pojam, a sam ga očito ne razumiš kad ga koristiš za umjetnost, šta filmovi jesu.Ja bi bio presretan da je ton jedini problem DC filmova, al meni se čini da neki ljudi preferiraju DC samo zbog njega dok su sami filmovi jako aljkavo i traljavo napravljeni.
U mom reviewu za Justice League sam napisao kaj mi smeta i to nije bio samo ton.
Imaju hrpe problema poput pacinga i raspodjele vremena koji se u svijetu filma univerzalo smatraju lošom kinematografijom.
Suicide Squad ima svijetliji ton od ostatka pa je opet govno.
Ono kaj nitko nemože reći za Marvel filmove je da nisu zabavni ili da su loše režirani dok je u DCu to postalo praktički pravilo.
Najbolji DC film, Wonder Woman je praktički ripoff The First Avengera.
I da, pokazatelj kvalitete je kvaliteta, a ne box office ili mišljenje kritičara, ali kvalitete u DC filmovima ima jako malo.