Srž problema MoS-a i BvS-a je u tome što su to naprosto dosadni filmovi.
Man of Steel nisam ni mogao pogledati do kraja. Prekinuo sam negdje usred borbe u Smallvilleu. Film je bio bolno dosadan skoro od samog početka. Bilo je zanimljivo na početku kad te još drži znatiželja što će se i kako dogoditi. Onda se neke stvari dogode i shvatiš... Da te jednostavno nije briga ni za Clark Kenta ni za Lois Lane ni za ikoga u tom filmu.
Batman v Superman sam odlučio dati šansu i išao sam gledati Ultimate Cut. Kakva greška. Produžio sam si muku za cca pola sata. Doduše, ovaj sam i uspio pogledati do kraja, ali samo zato jer je bilo malo više likova u filmu, a Batfleck i WW su mi bili ok, pa ajde. Skoro svaki put kad bi se pojavio Superman bi ga prikazivali kao Mesiju koji je došao spasiti svijet i umro za naše grijehe. Imati neku simboliku u filmu i dublje značenje je inače vrlo pozitivna stvar in my book, ali bože mili zar nije to moglo biti odrađeno mrvicu suptilnije? Osim što mi je sve bilo potpuno nezanimljivo u skladu s prošlim dijelom, BvS je patio od konfuzne priče i motivacije likova. Početak je bio odličan s Bruce Wayneom kako gleda razaranje Metropolisa i ide u suprotnom smjeru od svih koji bježe. Genijalno, dalo je gledatelju pogled iz druge perspektive i malo uobličilo Bruce Waynea kao lika jer je upravo tako nešto što bi Batman napravio. Nakon toga je bila ona scena od kojih pola sata u pizdi materini s Lois Lane i nekim teroristima i to je trajalo 30 minuta previše.
Rekao sam ovo u nekoj drugoj temi jednom, ali Batman V Superman: Dawn of Justice je u osnovi poduži trailer za Justice League.
Nakon što je izašao Suicide Squad koji nisam pogledao jer su svi rekli da je to neki slučajni film nađen usred montaže, odustao sam od DCEU-a. Wonder Woman sam čak namjeravao pogledati jer kažu da je super, ali stvarno mi se ne da investirati još vremena u taj univerzum. I onda je došao Justice League koji isto kao i većina svojih prethodnika nema ni glavu ni rep. A i ako ima, ljude uglavnom nije briga. Snyder ne bi trebao biti režiser, ali kao visual director (ili štogod) bi bio odličan.
Pogreška DC-a je u osnovi što su se pomamili za lovom koju Marvel mlati i rekli si "hej pa mi isto imamo kostimirane nadljude koji su popularni, zašto ne bi i mi napravili svoj universe?" te srnuli u to samo tako misleći da je to sigurna stvar i da se ne može pogriješiti. Marvel je počeo s Iron Manom koji je bio surprise hit i vjerojatno nisu ni sanjali da će doživjeti ovakav uspjeh, ali su ostali uglavnom prizemljeni i išli malo po malo (iako je Incredible Hulk bio sranje, ali ajde) dok nisu došli do Avengersa koji su bili hit, ali ruku na srce, film je bio novelty samo zato jer je bio prvi superhero ensemble ikad viđen u igranom filmu. I ušli su u mainstream. Sad svi i njihova baba znaju za kapetana Meriku. S druge strane, DC je već u drugom filmu natrpao sve i svašta kako bi napravio temelje za onaj sljedeći film koji je isto bio temelj za onaj sljedeći. Marvel bi napravio film koji ima svoju priču, a setup za final bossa bio bi u obliku postcredits scene (osim u Age of Ultron gdje su imali par potpuno suvišnih scena).
Suma sumarum, Marvel filmovi nisu bogzna što, ali ćeš nakon filma reći "ok je, film me zabavio i ja sam zadovoljan". DC je išao na ozbiljniji, mračniji pristup što sam i ja sam mislio da je kul jer sve što je mračno i edgy je kul kad si mlađi od 20, ali eto onda je film izašao i ja sam naučio životnu lekciju da je mračno i edgy jako dosadna stvar ako nemaš 15 godina. I ako nije kvalitetno odrađeno. A nije bilo.