Nije stvar samo tona, tj. izostanka forsiranog humora. Mislim i narativno. Karakterizacije, simbolizam i ideje u BvS mi graniče sa genijalnošću (za žanr, jel) i stvar je šta je stvarno jedan od onih filmova koji se moraju pogledat više puta da se sve uvati i razumi. To cijenim.Dobro,nisam bio potpuno jasan na sta mislim tonom..ali to je to sto si napisao,na to sam mislio.BVS je genijalan film,ali isto tako i Civil War je genijalan film...samo sto je meni nakon njega sve Marvelovo meh,promijenili su stil skroz u komedije i to mi se ne svidja,nista za ozbiljno se ne uzima,sve je zajebancija...pa cak i kraj svjeta(Ragnarok!
DC/Marvel
Govoriš o dva filma kao o čitavom MCU.Nije stvar samo tona, tj. izostanka forsiranog humora. Mislim i narativno. Karakterizacije, simbolizam i ideje u BvS mi graniče sa genijalnošću (za žanr, jel) i stvar je šta je stvarno jedan od onih filmova koji se moraju pogledat više puta da se sve uvati i razumi. To cijenim.Dobro,nisam bio potpuno jasan na sta mislim tonom..ali to je to sto si napisao,na to sam mislio.BVS je genijalan film,ali isto tako i Civil War je genijalan film...samo sto je meni nakon njega sve Marvelovo meh,promijenili su stil skroz u komedije i to mi se ne svidja,nista za ozbiljno se ne uzima,sve je zajebancija...pa cak i kraj svjeta(Ragnarok!
Homecoming je npr. po meni imao jedan od najbolje režiranih momenata u filmovima uopće, ono kad saznamo da je Vulture stari od Liz pa skroz do početka akcije je vrh vrhova.
Thor 3 i GOTG2 su jedine u biti komedije komedije i kao takvi su iznimka, a ne pravilo.
Preferiram Spidermane sa Tobiem...pa cak i trojku,nasapram Homecominga!Govoriš o dva filma kao o čitavom MCU.Nije stvar samo tona, tj. izostanka forsiranog humora. Mislim i narativno. Karakterizacije, simbolizam i ideje u BvS mi graniče sa genijalnošću (za žanr, jel) i stvar je šta je stvarno jedan od onih filmova koji se moraju pogledat više puta da se sve uvati i razumi. To cijenim.Dobro,nisam bio potpuno jasan na sta mislim tonom..ali to je to sto si napisao,na to sam mislio.BVS je genijalan film,ali isto tako i Civil War je genijalan film...samo sto je meni nakon njega sve Marvelovo meh,promijenili su stil skroz u komedije i to mi se ne svidja,nista za ozbiljno se ne uzima,sve je zajebancija...pa cak i kraj svjeta(Ragnarok!
Homecoming je npr. po meni imao jedan od najbolje režiranih momenata u filmovima uopće, ono kad saznamo da je Vulture stari od Liz pa skroz do početka akcije je vrh vrhova.
Thor 3 i GOTG2 su jedine u biti komedije komedije i kao takvi su iznimka, a ne pravilo.
ova scena bolja je od icega u Homecomingu...https://youtu.be/eALUdFE3uSA
Preferiram Spidermane sa Tobiem...pa cak i trojku,nasapram Homecominga!Jesus fuck!
ova scena bolja je od icega u Homecomingu...https://youtu.be/eALUdFE3uSA
Omajgad.
Moram stvarno ponovo pogledat Raimieve Spider-Man filmve da vidim kako mi se drže. A šta se Homecominga, taj dio kad Vulture otvori vrata pa sve dok Peter ne izađe iz auts je vrhunski. Šteta šta više filma nije bilo talo.
Thor Ragnarok je tek prikazal Thora kakv i je u stripovima, a naznake te njegove “tupe” strane se vide u svakom filmu di se pojavljuje, tak da je po meni Ragnarok karakterno briljantno prikazal Thira kakav i uistinu je.
Od DC-a jedino su Man of Steel i BvS(directors cut) jebeni filmovi, ostalo je sve jako lose, prelose cak, Nolana ne racunam u ovoj prici.
Moram stvarno ponovo pogledat Raimieve Spider-Man filmve da vidim kako mi se drže. A šta se Homecominga, taj dio kad Vulture otvori vrata pa sve dok Peter ne izađe iz auts je vrhunski. Šteta šta više filma nije bilo talo.Meni ke sve još kad uđe u hali pa krene muzika i sve dok ne krene po suit.
Sve odrađeno vrhunski.
Zjevao sam u čudu od prve do zadnje sekunde.
Raimijevi filmovi su mi dragi i uvijek će mi bit dragi jer su prvi pravi Spider-Man filmovi, ali Toby Maguire je cmizdravac.
Njegov casting je definitivno produkt vremena u kojem je film rađen.
Ko da danas castaju nekog ful popularnog umjesto nekog tko stvarno to može odradit.
Thor Ragnarok je tek prikazal Thora kakv i je u stripovima, a naznake te njegove “tupe” strane se vide u svakom filmu di se pojavljuje, tak da je po meni Ragnarok karakterno briljantno prikazal Thira kakav i uistinu je.Meni su isto MoS i BvS najbolji.
Od DC-a jedino su Man of Steel i BvS(directors cut) jebeni filmovi, ostalo je sve jako lose, prelose cak, Nolana ne racunam u ovoj prici.
A Nolanovi filmovi ni nisu DC filmovi.
Lik je samo uzeo njihove likove i napravio nešto potpuno drugo.
Thor Ragnarok je tek prikazal Thora kakv i je u stripovima, a naznake te njegove “tupe” strane se vide u svakom filmu di se pojavljuje, tak da je po meni Ragnarok karakterno briljantno prikazal Thira kakav i uistinu je.Zaboravio si WW koji se racuna kao daleko najjaci DC film (bez nolan ) , iako je meni WW iza BVS-a i MOS-a
Moj bi ranking bio za DC filmove :
1.BVS UE (svaki put sve bolji i mozda najbolji Comic film od Dark Knighta )
2.MOS (odlican film )
3.WW (odlican film )
4.BVS (ok film )
5.JL ( ok film)
6.SS (los film )
Dok za Marvel filmove:
Odlicni filmovi su : Ironman , Winter Solider , Avengers , Guardians 1 , Civil War i SpiderMan
Ok filmovi su : Hulk ,Thor 1-3 (Thor 3 mi je isa malo na k ) Guardians 2 ,Antman,DR.Strange, Avengers 2 , Iron man 2 i Blackpanter
Losi filmovi : Cptn america 1 ( tribalo mi je 3-5 pokusaja da pogledam dokraja film od jednom ) i Iron man 3
True man, true...Pa Fox su izkeširali ne vidim zašto za koju godinu nebi mogli i Warner.Snyderu je umrla kćer i neće se tak brzo vraćat u redateljske vode ako se ne varam pa je Wheadon doveden da dovrši film.O boze,sta si ti jedan od onih "Team Marvel" kad tak pises!?
Naravno nije Wheadon kriv kaj je film loš, ali čitava ta situacija sigurno je.
Wheadon ima svoj stil koji je praktički čista suprotnost Snyderovom i čija god je ideja bila njih dvoje stavit da režiraju isti film je takva pastrva kojoj treba dat otkaz bez pola sekunde razmišljanja.
DC očigledno nema nikakvu predodžbu o tome kaj hoće od DCEU i to će ih ako se ubrzo ne srede koštat možda i postojanja.
Marvel će postat megabrand dok će DC ostat comic publisher kojeg će na kraju kupit Disney za šačicu para i ako uopće zadrže DC ime, to će bit čisto zbog nostalgije naštampano ispod Marvel loga.
Jednostavno su zastarjeli i postaju nebitni u široj slici.
Nisam siguran da ih popularnost Batmana , Supermana i Flasha može dovoljno dugo držat iznad površine.
Ne bi li trebali kupit cjeli WB da se docepaju DC-a?
I nebitno jesi team Marvel ili team DC, ko ne vidi da se događa ovo kaj sam napisao pravi se glup.
Količina truda koju Marvel ulaže u te filmove je nemjerljiva naspram DCa.
Jednostavno nisu niti male bebe prema njima.
Još je Marvel bio u jako nepovoljnijoj poziciji u startu gdje im je i flagship heroj i flagship tim bio u vlasništvu konkurentnih firmi pa su morali koristit B-listere da naprave nešto.
Krenuli su puno manje ambiciozno i onda su se doveli do razine na kojoj ih jedan od najvećih konkurenata (disneyevih) nemre ignorirat, a drugog su kupili.
DC je imao Batmana kojeg je milkao kroz svaki medij koji je stigao, filmove, igre, crtiće...
Onda je Nolan napravio trilogiju po mnogima najboljih super hero filmova koji to uopće nisu i DC je bio na high life modu.
I onda je Nolan bio uključen u Man of Steel pa su svi mislili da DC planira radit universe malo realniji i prizemniji i od stripova i od Marvela.
Na kraju od toga ništa nego čedrdeset sedam puta mjenjanje svega i nemogučnost zadržavanja glumaca i ključnih ljudi.
DC je bio u sto puta boljoj startnoj poziciji i sve su usrali.
Ono kaj Marvel radi sa svojim filmovima je pun kurac impresivnije i kvalitetnije od DCa i kolki kod fan stripova jednog ili drugog izdavača bio, nemožeš ignorirat činjenice.
EscoBan Kako to da svi Green Lanterna zaboravljate...
EscoBan Kako to da svi Green Lanterna zaboravljate...Pa nije on dio ovog DCU-a ! Bar mislim
Najgore je sta sad dolaze filmovi koji me prakticki nezanimaju pogotovo Shazam ( hype -22 ) ,covik nije ni sposoban uzet steroide i nabildat se nosi umjetne misice za plivanje
https://pbs.twimg.com/media/DXDuYQ4V4AAPox-.jpg
Vidio danas..uzasno odjelo izgleda...EscoBan Kako to da svi Green Lanterna zaboravljate...Pa nije on dio ovog DCU-a ! Bar mislim
Najgore je sta sad dolaze filmovi koji me prakticki nezanimaju pogotovo Shazam ( hype -22 ) ,covik nije ni sposoban uzet steroide i nabildat se nosi umjetne misice za plivanje
izgleda da je to to,Marvelovom(pardon Disneyevom) "djecjom" rutom se krenulo....
Hejt incoming in 5..4..3....
Hejt neš dobit kad trolaš.Vidio danas..uzasno odjelo izgleda...EscoBan Kako to da svi Green Lanterna zaboravljate...Pa nije on dio ovog DCU-a ! Bar mislim
izgleda da je to to,Marvelovom(pardon Disneyevom) "djecjom" rutom se krenulo....
Hejt incoming in 5..4..3....
Marvel ima bolesne kostime.
Jedini flop je bio Cap u Avengersima, al ni to nije tak jadno.
Cap je iša od najgoreg do po meni najboljeg kostima. Ali više-manje svi su im dobri.
Cap je iša od najgoreg do po meni najboljeg kostima. Ali više-manje svi su im dobri.A meni ke onaj u First Avengeru fakat dobar.
Totalno utilitarno izgleda. Savršeno za WW2 setting.
A temu smo zaspamali da to nisu istine...ubt ce nas modovi...
A temu smo zaspamali da to nisu istine...ubt ce nas modovi...Baš si mislim otvorit novu temu, al nisam doma.
Obzirom da sam već barem 5 puta napisao da se otvori tema, a očito je to ogroman problem koji iziskuje jako puno vremena i svako malo se nađemo u istoj situaciji, od sada imamo ovu temu za sve vezano uz DC/Marvel... za svaki idući post na temu koji nije rivju filma ide opomena... naravno, ako netko napiše rivju i netko se želi nadovezat na isti slobodan je to učiniti, ali u slučaju potezanja nekih širih rasprava, selite se ovdje.
Također, iako je u Film i Glazba podforumu, slobodno raspravljajte i općenito o stripovima i njihovim likovima.
Ako tko ima želju sastavit prvi post neka mi se javi pa ćemo ga ubacit.
Troma >> Marvel i DC
The Wedding Ringer - nisam očekiva puno a dobija sam sasvim dobru komediju, lipo me nasmijalo nekoliko puta.Reka sam komedija, al nije vam ovo Marvelov film.
Neko je malo zajeba kod prebacivanja postova.