Aha.. da, na novom patchu nisam imao ni jedan glitch...ni freeze.
Firewatch
Aha.. da, na novom patchu nisam imao ni jedan glitch...ni freeze.Ja sam igrao na 1.01 i mislim da sam tek zadnjih 30 minuta odigrao na novom patchu koji se u međuvremenu skinuo.
Primjerice obično spuštanje niz brdo sa bi doslovno počelo freezati, ili trčanje kroz šumu...
Jednostavno smeta jer to nije stanje u kojemu trebaš isporučiti igru i bok...dev je to vidio, ali ga nije bilo briga jer znaju da je igra digital only i da će ekipa skinuti patcheve jer su oni morali izbaciti igru u tom roku.
Nije stvar toga je li igra zahtjeva visoke performanse već je stvar čistog principa...pa ne želim kupiti pokvareni jogurt u dućanu pa da mi se prodavač ispričava jer "nije vidio".
Odigrao sam na PC-u isti dan kad je izasla i nisam bio nikako zadovoljan viđenim, priča mi je bezveze, nimalo interesantna, kraj je razočarao al ono totalno...
i onda jos cujem da na PS4 nisu igru osposobili da radi kak spada za 20$, tak mala i kratka igra i da je oni ne naprave da je bug free day one, nedopustivo... Kakve to veze ima jel mali studio di rade 2 deva il je studio od 2000 ljudi, ak si napravio nekakav proizvod, kakav god on bio, valjda je tebi u interesu prodat taj proizvod ispravan a ne da ti nakon kupnje 1000 ljudi j... mater za sto su oni dali svoje novce.
Odigrao sam danas igru, odusevljen sam i moram potpisat sve sto su pisali FicoLegend i Prayer. Od pocetka do kraja su me prolazili trnci, igralo se u jednom dahu i imao sam osjecaj da sam bas "unutra". Steta da su dosta cesti padovi frameratea prekidali tu uzivljenost. Nista prestrasno, ali nazalost ipak dovoljno da te podsjeti da ipak igras igru.
: Lijepo rečeno!
Šteta stvarno za tu konzolašku verziju jer igra na PC-u radi savršeno. Niti jednom mi se nije desio frame-rate drop.
Što misliš o kraju i kako je napravljen?
Ja sam se zaljubio u Delilah...
Nisam bas zadovoljan kako se prica odvila. Otprilike 2/3 price mi je bilo genijalno, razvijas u glavi desetke teorija, a onda ispadne nesto skroz jednostavno i ne toliko zanimljivo koliko je moglo bit. S druge strane, kad sam nasao Juliana na dnu spilje, ostao sam sokiran i potresen kao rijetko kad u igrama. Svaka cast svakoj igri koja izazove takve emocije.
Btw, kako sam isao kraju potajno sam se nadao nekom preokretu, nekoj vecoj misteriji. Tipa da ce Delilah preokrenut, da ce se stvorit neka zavjera. Makar sam je u zadnjem razgovoru zaljubljeno pozvao ksebi Sto me sad dok ovo pisem natjeralo na razmisljanje ima li igra jos pokoji kraj?
Nisam bas zadovoljan kako se prica odvila. Otprilike 2/3 price mi je bilo genijalno, razvijas u glavi desetke teorija, a onda ispadne nesto skroz jednostavno i ne toliko zanimljivo koliko je moglo bit. S druge strane, kad sam nasao Juliana na dnu spilje, ostao sam sokiran i potresen kao rijetko kad u igrama. Svaka cast svakoj igri koja izazove takve emocije.Jedini drugi kraj je ne ući u helikopter. U tom slučaju Henry vidi kako helikopter odlazi i dogodi se cut to black. I onda opet krene jedna od najdražih mi pjesama I'd Rather Go Blind
Btw, kako sam isao kraju potajno sam se nadao nekom preokretu, nekoj vecoj misteriji. Tipa da ce Delilah preokrenut, da ce se stvorit neka zavjera. Makar sam je u zadnjem razgovoru zaljubljeno pozvao ksebi Sto me sad dok ovo pisem natjeralo na razmisljanje ima li igra jos pokoji kraj?
Također mi se kraj činio vrlo jednostavnim. Nakon pronalaska Briana baš sam očekivao da Delilah nije ništa spominjala jer je ubila Neda ili nešto u tom stilu. Makar s vremenom mi je ipak malo bolje sjeo kraj, iako ne u potpunosti. Kao što sam već spomenuo, ovo je psihološki eksperiment. Onaj papir na kojem piše da se Henryjem lako manipulira je najbolji dokaz. Mi smo Henry i igra manipulira nama. Daje nam informacije zbog kojih dolazimo do suludih zaključaka. Na kraju sve završava realno, nekako down to earth kako bi se reklo. Kad na taj način razmišljam o kraju, čini mi se boljim nego što sam ga prvotno shvatio.
Seta sta je tako zbrzano i nije vise misterija bilo. Ocekivao sam puno vise. Igra ima potencijala i da je trajala 10ak sati sa jos twistova bila bi bomba. Gameplay nije nikako dosadio u ovih 4-5 h.
Btw izuzetno mi se svidja artisticki stil i sama prezentacija... Ali samo zamislite da je igra radjena u frostbite 3. Onako ni nema previse akcije pa bi sve napucali u zivu sumu. Ona glazba i recimo suma kao u Endoru u star wars battlefrontu.. svijet bi zivo izgledao. Jos i onaj voice acting i jos detaljnije animacije iz prvog lica.. interakcija sa kartama i predmetima. Oh man! Svidja mi se vizualni stil ali zamislite kako bi jos bolje izgledalo u realisticnom okruzenju. Bas bi pasalo za ovakav grounded tip igre.
Slazem se. Kad tako promatras ima malo vise smisla. Al' i dalje sam razocran nedostatkom zavrsnice price o odnosu Henryja i Delilah. Bas nedostaje nesto konkretno. Jest da je ostavljen prostor igracu da razvije mastu i donese zakljucke, ali to nije to.
Btw, osvrnuo bi se jos na "walking simulator" komentare. Ova igra s tim nema veze. Isprobajte Rapture
Da se ne ponavljam stvarno stoji sve rečeno u zadnjih nekoliko postova. Odlična i zabavna igra sa vrhunskom mehanikom i jako dobrom pričom, ali tehnička strana igre je stvarno loše odrađena. Igrao sam na PS4 i padovi frame ratea su bili užasni, skoro neigrivo u nekim segmentima.
Završio sam je neku noć. Predivna igra, stvarno jedno unikatno, slatko ali kratko iskustvo....
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
I tako ja jutros do 5h zaglavio uz igru. I rekli ste sve. Osvojila me svojom misterijom i pričom te činjenicom da me zaintrigirala osoba s kojim pričam preko "Motorole". Mislim, svaka čast ekipi koja je radila igru. Uspjeli su postići nešto što masa velikih i skupljih igara ne može. Firewatch se baš igra samo radi priče i što si sam u glavi stvoriš 100 teorija i zavjera. Prekrasan je i art osim što trza na PS4. Katkad baš gadno. Igra je ono tako jednostavna i opet toliko duboka radi toh odnosa između nas igrača i glasa koji dolazi iz radija.
Velika šteta, stvarno velika što je kraj takav kakav je i što nije ispala puno veća misterija. A realno mogla je. Veliki potencijal je bio. U svakom slučaju treba ovo odigrati. Mene je prikovala priča i znatiželja za ekran i nisam stao dok nisam saznao što se događa. Od mene velikih 8/10 a da su kreatori igre samo još malo razradili sve bila bi igra za 10. Čini se da su ostali bez love ili vremena jer sumnjam da nisu imali mašte. Stvarno se na temelju svih događaja mogao napraviti vrhunski triler. :) Preporuka velika za igru.
Bolestan sam ovih dana pa da odigram nešto...
I, na svom tosteru od PCa, a zagrijao se itekako, grafička na 92 celzijusa, pokrenem ovu igru. I dobro sam napravio!
Uf, kako mi je dobro sjela! Baš sam zadovoljan! Ja, picajzla. Dobra priča, dobra mjuza, misteriji, zavjere, pa ipak ništa od toga, voice acting GENIJALAN. Uopće nisam nezadovoljan krajem jer je naglasio bit igre - a to je da nam mozak malo prcne.
Sam uvod igre mi je možda najbolji od igara novije generacije. Ono, s ne puno teksta dosta rečeno i emocijama nabijeno.
Ako tko ima kakvu preporuku slične igre - shoot .
Meni najbliže pada na pamet Life is Strange.
Igram nekih 5 sati i stvarno cudesna igra,ovakvu atmosferu vec dugo nisam dozivel,na neki nacin me podsjeca na TLOU,usamljenost i melankolicne melodije,ma milina za igrat,mislim da nemam jos puno sto je steta jer bi mogel nebrojene sate uzivat u prici u ovoj zamamljujucoj sumskoj atmosferi,ovo je instant klasik od igre.
Steta sta je nikakav kraj. Puno potencijala ali nerazvijeno do kraja.
Meni se svidja,bas zavrsil sad,ne mora sve bit misticno,bas mi je dobro sjel,fantazija od igre,preporuka.
Baš da je fantazija...ne znam kakvi su ti kriteriji za to.
A gle ja nisam imal tehnockih problema ko ti pa mi to nije narusilo igranje,a i inace volim ovakve igre,ne znaci ako tebi nije fantazija da ne mora bit nekom drugom,ili su tvoji kriteriji univerzalni?