Prayer eh za to se treba vratiti u 4. sezonu. Stari je Three-Eyed Raven kojeg je Bran počeo viđati još u prvoj sezoni, a ona curica je Leaf, jedna od "Children of the Forest" (domoroci odnosno prva rasa koja je živjela na prostoru Westerosa još 12,000 godina prije trenutnih događaja)
Nadalje
Moram priznat da me poprilično zatekla smrt Roosea. Očekivao sam još puno intrige sa njegove strane i zavrzlame oko Ramsayeve situacije. Bilo kako bilo, ne vjerujem da će Ramsay imati previše uspjeha bez oca koji je ipak djelovao kao strateški mastermind.
Drago mi je da je Arya maknuta s ulice već u drugoj epizodi. To daje nadu da će njena priča možda ipak ići brže nego li smo očekivali.
Iron Islands su uvedeni pristojno (puno bolje nego Dorne recimo), i iako je Balon trebao umrijeti još davnih dana, i dalje se tu da napraviti zanimljiv storyline. To mi je uostalom bio i jedan od dražih dijelova 4. knjige.
King's Landing je bio interesantan, kao i Tyrionovo oslobađanje zmajeva (možda su neki tu htjeli vidjeti više, ali ako se već mora uštediti na budžetu, bolje na ovakvim dijelovima nego li kasnije), a i sama Branova priča djeluje zanimljivo.
Naravno, Castle Black je opet bio epicentar epizode, i nije razočarao. Carice Van Houten je ubila u samo 2 epizode ove sezone, svake sekunde joj se na licu vidi nesigurnost/nedostatak vjere i nadam se da će je nominirati za sporednu ulogu. Pretvorila je Mel u meni osobno najinteresantnijeg lika trenutno i krade svaku scenu u kojoj se pojavi.