Dobar intro i set-up u sve što slijedi, više u spoileru:
Događaji na sjeveru, točnije na Zidu, su definitivno glavni adut trenutno. Apsolutno sve što se događa gore budi interes, i moram priznat da mi je jako žao Mel koja mora bit sad totalno pokolebana oko svoje vjere. Dva puta je vidjela u vatri Azora Ahaia što u obliku Stannisa, što Jona, a sada nema ni jednog ni drugog. Interesira me baš dal je to neki njen standardni ritual, neki recharge ili je jednostavno odustala.
Lannisteri uvedeni solidno, očekujem full rage mode sada od njih. Tyrion i Varys tipični walk'n'talk kao uvod za kontroliranje Meerenom dok se ne vrati Dany, solidno, ali niš specijalno. Dany dobra, očito Emiliji najviše leži kada mora govoriti fiktivnim jezikom. Kod Sanse i Theona me malo zasmetalo što je Brienne banula niotkuda. To su doslovno mogli riješiti scenom od 5 sekundi koja prikazuje nju i Poda kako u daljini čuju pse ili nešto slično, ali ajde, vjerujem da ih čeka zanimljiv put.
Za Dorne ne znam što reći, također me iznenadilo (iako ne i šokiralo jer nismo proveli previše vremena s njima) što su se poprilično olako riješili Dorana i Trystane, kao da je to bilo svojevrsno priznanje kako taj dio prošle godine nije bio najbolji, te su probali to riješiti na ovako neki brzi i bezbolan način. Uopće neznam što očekivati više od tih likova.
Bilo je kul vidjeti Aryu, ali nadam se da nećemo sada punih 7-8 epizoda gledati njene treninge. Bogu hvala nagledali smo se toga u valjda svakoj sezoni.