Najveća prednost epizode je isti režiser kao u Hardome epizodi prošle sezone, vidi se da čovjek zna posao i prava je šteta što ne režira pokoju epizodu više (4 sveskupa).
Prljavo, brutalno realno, sjajno koreografirano, užitak za pogledati, premda mi Hardhome i dalje ostavlja još bolji utisak.
Ukupni dojam ovdje kvari naivnost da Jona ne pogodi baš nijedna od tisuće ispucanih strijela i scena kad krene sam na sve.
Premda je sjajno prikazano kad izvadi mač i čeka da ga napadnu i pregaze, tolko mi je i jednostavno prenaivno, scena čisto efekta radi :)
Ali dok je fora, ajde, neka prođe, nek se narod veseli i lupa desetke po ImdB-u :)
O samoj bitci ne treba trošit riječi, sve je već rečeno, premda sam efekt neizvjesnosti pomalo ubije činjenica da jednostavno znamo da će Petyr uskočit sa svojima taman kad je najgušće, ala Gandalf u Helms Deepu :)
Također sam očekivao još možda i nešto brutalniju / "originalniju" Ramsayevu smrt, al oke, dobro je i ovako, skončao je na isti način koji je priskrbio mnogim svojim žrtvama.
Lika mi je, naravno, svjetski žao, Rheon je majstorski prikazao Ramsaya kao totalnog psihopata, tip je bio takvo sadističko đubre da si ga morao voljet zbog toga.
Naklon do pada jednom od najboljih negativaca dosad :)
Oko DonDraperovog stava oko Jona se slažem, kroz cijelu sezonu nema nikakve naznake na njemu da je vraćen iz mrtvih i kakve je to posljedice ostavilo.
Ustvari, kak sam i ja naglasil za pretpretprošlu epizodu, prikazali ga ko pičkicu koja mora uokolo klince moljakat za nešto, al to smo prošli, svatko ima svoje mišljenje o tome. :)
Wun Wun pao junački, kapa dolje za Posljedneg Orijaša : :
Dany mi i dalje ide na živce svojim izrazima lica, a i cijela situacija u Meereenu mi je riješena na nezadovoljavajuć način.
Onakvu opsadu nemogu riješit samo 3 zmaja paleći brod po brod, a i zmajevi će pasti ako ih se nakljuka strijelama, kopljima (malo teže u ovoj situaciji) ili ih se zdrma par puta sa onim vatrenim kuglama.
Zanima me kako je to u knjizi riješeno, s obzirom da nema šanse da se Dany vrati dok još traje opsada.
Previše mi djeluje da žele nešto efektno prikazat (Drogon u akciji, Dany ko neka nemilosrdna MOther of Dragons, blabla) i nije im važno dal ima smisla il logike... a meni je Meereen, u cijeloj toj epizodi, bio totalno nekako "navučen"...ne znam, nije mi sjelo.
Greyjojevi imaju prokleto brzo brodove kad su već došli k Dany, još jedna stvar bez ikakve logike.
Doduše, Ashin reply kako je ona otvorena za sve ponude za ženidbu je legendaran, šteta kaj ženska nije malo bolji komad, kao što je opisana u knjizi)
Slično kao i Blitz, nisam pretjerano oduševljen sezonom.
Svatko to doživljava drukčije, meni je i dalje gušt pogledat, ali stalno me pere taj neki "moralo je to i bolje" osjećaj