Meni i dalje mlako, ne kažem da sam razočaran, sezona je dobra ali meni ni blizu kao ostale gdje se hrpa stvari dogodila i na pola sezone. Meni je i dalje osjećaj kao da se ništa nije dogodilo cijelu ovu sezonu i da su 1-8 samo priprema za 9. i 10. na što nisam navikao u GoT-u.
Jon
nije mrdno sa zida, doslovno je do 8. epizode samo oživljen
Daenerys
do 8. epizode putovala do Meerena, do Westerosa će joj još 8 sezona trebati
Kings Landing
isto ništa posebno, Mountain tek u 8. epizodi nekom otrgnuo glavu, očekivao sam da će ih do sad barem 50 past
Tyrion
šeta se po gradu cijelu sezonu, od najbolje lika do lika čije scene želim da što prije završe i da se radnja prebaci na nešto zanimljivo
Bran
ajde malo smo o njemu vidjeli ali uglavnom vizije koje nam na kraju ne otkriju ono što zapravo želimo vidjet, isto pitaj Boga kad će neki veći pomak napravit što se tiče njegovog putovanja (gjde god ide)
Osobno sam ovako shvatio njihove puteve ove sezone.
Jon
U drugoj epizodi oživljen. Odbija služiti Noćnoj straži i kreće sa Sansom u skupljanje vojske. Skupio je Wildlinge, sada zna da mora što brže skupiti ostatak kako bi se suprotstavio Ramsayju. Uz to, čitavo vrijeme pratimo kako nije naviknut na politiku Westerosa i koliko se razlikuje vođenje vojske sjeverno od Zida i južno od Zida. Uči kako biti vladar. Imali smo odličnu scenu s malom Mormont koja to pokazuje.
Daenerys
S obzirom na to kakva je inače znala biti radnja povezana s njom, ovo je mila majka. Imala je odličan trenutak kad je zapalila Khala. Vratio joj se zmaj. Taman se vratila u Mereen s khalasaarom i sad ide u borbu protiv robovlasnika.
Kings Landing
Ovdje svjedočimo padu tradicije od strane vjerskih fanatika. Jasno se može iščitati da svi ti mali događaji skupa uzrokuju jednu ogromnu promjenu za koju nitko ne zna čime će rezultirati. Čitav grad je na rubu građanskog rata.
Tyrion
Ovo je sad moje shvaćanje njegovog plotlinea ove sezone. Vino i Essos nisu dobra kombinacija. Ova sezona to pokazuje. Tyrion sve brže i brže pada, vino mu ne pomaže, pokušava politiku Westerosa primijeniti u Essos, ali mu ne ide. Forsiranje Grey Worma i Missandei na pričanje šala i pijančevanje je najbolji prikaz koliko je nervozan i nesiguran u sebe. Radi krive poteze i ne zna kako se izvuči, boji se povratka Daenerys.
Bran
U ovo malo što smo ga vidjeli puno se dogodilo. Night King ga može pronaći, gdje god bio. Polako kontrolira svojim vizijama i vidi prošle događaje. Možda može i utjecati na prošle događaje. Vratio se Benjen. Bran je postao Three Eyed Raven
Ovo je otprilike moje shvaćanje što se tiče tih likova. Meni osobno krcato događajima i puno bolje od prošle sezone.