Mislim da je ovo najbolja epizoda u cijeloj seriji.
Vrhunac režije i produkcije, pogotovo prvih 20 minuta, baš dobar season finale :)
Sad malo komentari
Za pocetak cijela ceremonija u Septi i kako se sve odigralo, vrhunski, ono prije kraja kad se margery i high sparrow pogledaju i vidis im u očima - high sparrow je skuzio da nije zapravo preobratio margery na vjeru i da je sve bila gluma - i dozivljava poraz. U istom trenutku, shvaća da je istina to što ona govori i da se će nešto poći po zlu - i totalni kaos.
Cersei se slavodobitno smješi dok gleda kako joj pola grada gori , ali već u idućoj sceni smiješak joj ostavlja gorak okus u ustima.
Tommen je u tom trenutku izgubio sve što mu je bilo drago i jednostavno doživio živčani slom i rage quitao. Prebrutalna smrt, doduše meni je bila smješna jer sam u tom trenutku rekao curi: " gle sad, mali će garant skočit" i lik fakat skoči lol.
The king has landed in Kings Landing.
Žao mi je Jaimiea po povratku, jer se slavodobitno vratio samo da bi vidio da je osoba koju on voli više od ičega na svijetu napravila upravo ono zbog čega je pogubio Mad Kinga i zbog čega cijeli život nosi stigmu Kingslayera i Oathbreakera.
Pojava Arye totalno neočekivana i odlično uklopljena.
Tyrion konačno od nekoga dobiva priznanje, postaje Hand of The Queen i bas sam bio sretan radi njega; također dobra scena kad se on i Dany gledaju, a on stoji na nekom kamenom bloku i skoro pa je iste visine kao ona.
Scena sa Lyanom i Ned Starkom je malo lošija, prvenstveno po pitanju glume
Izglasavanje novog King in the Northa je isto bilo jebeno i nabrijavajuće, Sansa je zadovoljna ali zato Baelish nije. Also, nadam se da nije trudna sa onim majmunom, al to bi mogao biti dobar plot twist.
Pojava Varysa u Dorneu - Fire and Blood! Yeah! Dragons, bitch!
I na samom kraju jedina prava kraljica Deneris kreće konačno u pohod da pobije one majmune u njihovim čeličnim odjelima i da im sruši njihove kamene kuće. Ali mislim da će u međuvremenu doživit 5 brodoloma i pristati na jedno 300 otoka dok konačno ne stupi na Westeros, nadam se da sam u krivu.
Long story short, jako dobra sezona, jako puno toga se izdogađalo i jedva čekam iducu sezonu. A do tad, nabavio sam knjige pa ću imati zanimaciju.