Nisi jedini, premda mislim da nisu potpuno promašili kao sa Dorneom o kojem je svaki komentar suvišan, ipak mislim da je to moglo biti odrađeno puno bolje. Nikako mi nije legao ni glumac koji igra Eurona, uopće ne ostavlja dojam proračunatog i inteligentnog badass luđaka kakvim je opisan u knjigama, već mi izgleda k'o neki prosječni hillbilly psihopat. Stoji i ovo što si napisao za kingsmoot, gdje je ono silno blago slupljeno na pljačkaškim pohodima po svijetu koje baci pred ekipu i zaslijepi ih time, gdje je Dragonbinder koji u knjigama sugerira žešći shitstorm pred Mereenom?
CroZac_Drake
Toplo ti preporučujem čitanje knjiga. Iako je serija zapravo jako dobro odrađena i čak mi se i sviđa što su se u njoj riješili nekih po meni nepotrebnih deus ex machina storylineova (da, tebe gledam čudom preživjeli mladi Aegone, ako si to zbilja ti), knjiga ipak pruža nemjerljivo dublji uvid u cijeli svijet, a razlike u odnosu na seriju će ti cijelu stvar uvijek činiti zanimljivom. Ovo ti govorim kao netko tko je nakon odgledane tri sezone počeo čitati i nije požalio, baš naprotiv. Kad me jednom primilo čitanje prije neke dvije godine, satrao sam svih 5 od devetog mjeseca do kraja godine.
Prve tri knjige su po meni zbilja vrhunske i progresivno sve kvalitetnije (meni je ipak Clash of Kings nekako najbolje sjeo), a nakon toga dolazi do laganog pada s podosta praznog hoda posebno primjetnog u petoj knjizi koja tek pred kraj postaje uistinu zanimljiva. Inače, preporučio bih ti da čitaš izvornu verziju na engleskom, imao sam prilike usporediti s našim prijevodom i nisam zadovoljan razinom na kojoj je odrađen. Možda će ti u početku malo predstavljati problem specifična srednjovjekovna terminologija i poneki arhaizam, ali to se vrlo brzo pohvata već pri prolasku kroz početna poglavlja prve knjige i kasnije više nema nikakvih problema. Stari ima lijep stil pisanja koji vrijedi izvorno doživjeti. Kod nas su ti dosta povoljni kompleti Bantam izdanja pa se malo raspitaj po knjižarama.
Naglasio bih još da uopće i nisam neki ljubitelj medieval fantasyja, dapače, prije bih rekao da sam (bio) totalni skeptik prema istome, ali Pjesma je, barem po meni, uistinu nešto posebno.