a sad se pozivaju na svoje pravo kao Starkovi koje niko od njih nema
Dok se ne zna da su Rickon i Bran živi, Sansa je zakonita nasljednica i to joj nitko nemože oduzet dok god se ne pojavi Bran, koji je, realno, sljedeći koji bi trebal preuzeti Winterfell, a ne Rickon.
Pravi Sjevernjaci su uvijek za Starkove, ne povlači se kroz cijelu knjigu badava "North remembers".
Da ne pričam kako je "odanost" Sjevernjaka Boltonima i Freyevima ( pa i Lannisterima) odlično odlično prikazana kao samo maska, odnosno, čekaju pravi trenutak da im svima vrate milo za drago.
Manderly je samo čekao priliku i iskoristio ju čim mu je Davos dopao šaka te ga poslao za Rickonom, kojeg jedino prizna kao zakonitog vladara Sjevera, s obzirom da misli da su svi ostali mrtvi.
Sansu je niz okolnosti doveo do toga da su ju udali za Tyriona i (u seriji) Ramsaya.
Jebo vas ja, pa i udali su ju za njih jer su na taj način i Lannisteri i Boltoni htjeli preuzeti vladavinu nad Sjeverom, s obzirom da im je žena nasljednica Winterfella.
Kakvo odrubljivanje glave, Sansa (ako ne Jon, što si, realno, i u pravu) ima pravo da zaljepi maloj flisku i zatraži sve što želi, ova ju nebi smjela ni pogledat u oči, kamoli se onak postavit.
Toliko su iskasapili radnju knjige, da se pogube u nelogičnostima koje iz toga proizađu.
Neću da me se krivo shvati, ne namećem ja nikome svoje zaključke, razmišljamo drugačije o ovim stvarima i gušt mi je kad razumno kontriramo jedni drugima :)
Samo, eto, nikako mi nije sjelo da Jon i Sansa skoro pa na koljenima mole svoje (Sansine, ako ne Jonove) vazale za pomoć.
Što se tiče vremena...uff...nebi znal.
Par godina, računaj da u knjigama neki znaju po mjesec - dva putovat do svojih odredišta.
To što se u seriji neki doslovno teleportiraju po raznim mjestima je druga stvar.
Što se Baratheona tiče, u seriji su svi upokojeni. Osim Gendrya, on već 3 sezone plovi u onom čamcu.
U knjigama su još svi troje živi, plus Edric Storm, Robertovo kopile koje će možda imat neku ulogu.