Kao gamer koji je poceo sa GameBoy-em i Super Nintendom zelim najiskrenije Nintendu svu srecu ovog svijeta, ali i dosta mudrosti i pameti sa NX-om. Ma sta "ono" bilo. Sa slabim hardverom nece daleko...WiiU im je sigurno lekcija. Bez uvrede WiiU vlasnici. Ako zele privuci 3rd party developere, neka izbace sistem koji se moze nositi sa X1 i PS4. Samo se nadam da NX nece biti neka portable konzola, jer to stvarno ne bih volio, a portable je hit u Japanu. Moraju malo prosiriti vidike i paziti da privuku i nas "zapadnjake".
Slažem se. U nekoliko navrata pri kupovini raznih konzola, odbilo me kupit nitendove konzole radi slabašnog hardvera. Nije da mi je to nešto najbitnije, ali ipak gledam i to. Još bih to i progutao, ali mi ne paše šta nema nešto tipa achievement/trophy "nagrada". Baš sam namjeravao ženi kupit nitendo Wii U ili 3DS XL radi Mario Brosa, ali kad sam joj rekao da nema achievement/trophy, spao joj je elan :) I ona se navikla kao i ja na taj sistem, gura te da drage igre ideš do kraja (100%, achievement/trophy). I ako se ne varam, igre su vezane za konzolu, a ne za account? Konzola se pokvari, izgubiše je, prodaš je......i kupljene digitalne igre popušiš? To mi je još nejasnije :) A šta je tu je, kupujem odmah nitendovu konzolu čim me netko nagovori da umirim ženu sa Mario Brosem :)
EDIT: saznao sam da uz novi 3DS XL ne dolazi AC adapter već ga treba naknadno kupitm, a joj :)