Nintendu je sada prava prilika da dođe na vrh. Kako su danas ekskluzive prava rijetkost, njihove franšize bi bile pravi razlog za kupnju baš tog sistema. Pod uvjetom da i sve ostale igre napokon počnu dolazit na njega. GC je možda bila zadnja njihova konzola bez gimmicka, ali se i dalje većinom fokusirala na 1st party naslove...kao i N64 prije njega. Zato ih PlayStation 1 i 2 i jesu pregazili po prodaji. Zapravo je Super Nintendo bila zadnja njihova konzola s respektabilnim 3rd party naslovima. Istu stvar sad moraju ponovit i uspjeh je zagarantiran jer ime već imaju. S gimmicima ili bez, samo bolje bi im bilo da se fokusiraju na snagu hardvera a gimmike onda mogu kasnije uvest ako već toliko briju na to...
A uvjeren sam da bi pomoglo i to kad bi njihove 1st party igre grafički izgledale na nivou vremena u kojem izlaze. Nemojte me shvatit krivo, mislim da su Mario igre za WiiU vizualno jako privlačne, ali isto tako mislim da su mogle izgledat barem 2X bolje detaljnije da su bile rađene za moćniji hardver, npr. trava ne bi više morala izgledati kao golf teren već bi bilo mogućnosti da se ubace pomične vlati, pijesak bi mogao ići u svim nijansama žute s teksturnom površinom umjesto više-manje jednobojne ravne plohe itd. Ne kažem da Super Mario treba izgledati realistično, naprotiv, i dalje sve mora ostat u što šarenijim tonovima, samo malo više detalja ne bi škodilo.