Čim se oni boje da će im neko ukrasti ideje, pa ne žele pričati o konzoli, konzola će biti sve samo ne nastavak GC-a to i ja pomislio.Damn it , let me dream xDHaha čuj, nintendo svake 2 generacije ima hit konzolu, tako da ako je ići tim gledanjem, sad će opet rasturiti tržište Ali bez zajebancije, idemo redom:Nes --> nikakav gimmick, samo konzolaSnes ---> takođerN64 ---> takođerGamecube ---> takođerWii ---> odstupanjeWii-U ---> relativno vraćanje, i nekakav čudan miks glomaznog kontrolera sa displayem, ali guranje na nos da se i ostali kontroleri još iz GC ere mogu kupiti.Međutim, bilo je gimmicka, ali više kao Kinect i PS Move ranije, nije obavezno već po želji.Ono što želim reći, bolje da sad stegne taj hardver, odnosno svojim VRHUNSKIM developerima isporuči konzolu najmanje jačine ps4 i da tu dugo priželjkivanu slobodu koju oni žele, ali ne smiju izjaviti.Iako naravno hardcore fanovima, pa i meni, third party nije nešto presudan pri kupovini konzole, VEĆINI mainstream publike jeste.I to mora biti u N-ovom interesu, a ne ponašati se ovako zatvoreno i nedostupno ostalim publisherima.Stvarati veze, ostvarivati moćne IP-ove od third party-ja, pa jebemu ljudi zaboravljaju da je Gamecube bila ako se ne varam rame uz rame Xbox-u, možda i jača.Usporedite Resident Evil 4 na GC-u i na ps2 i vidjećete razliku.Volim Nintendo, i poštujem šta su uradili za ovu industriju, i kako godinam isporučuju kvalitetu i kako nema nijedan slučaj kao ovaj sad Batman gdje su izdali nedovršenu igru.Ali to ne znači da u dosta odluka i marketingu postupaju glupo i zatvoreno. Prošlo je vrijeme kad si mogao kontrolisati 90% kolača i da se tebi svi klanjaju. Iz toga i proizilazi ovaj potez da svoje ip-ove omoguće na mobitelima.Opameti se, vadi glavu iz guz... ovaj Japana, i pogledaj šta drugi svijet radi.Wii je uspio zato što je iskorištavao onaj sistem kontrolera te je prisiljavao developere svoje da rade sa samo tim uređajima u vidu. Isti slučaj bi bio da sad Sony sili Naughty Dog da rade igru sa MOVE.Ili Microsoft da je silio Bungie sa Kinect-om.Edit.Ja kao izniman ljubitelj Maria, Zelde, DK-a, Metroida itd. sam apsolutno uživao ( i dan danas uživam) u tnjihovim igrama, i SMG mi je jedna u top 5 igara prošle generacije.Ali sad da me neko pita čime bih volio više da sam igrao te igre na Wii-u: