Reggie je potvrdio novu Nintendovu konzolu, o kojoj bi više trebali doznati u 2016.-oj:
Nintendo President of America Reggie Fils-Aime acknowledged the existence of the new hardware at the company's E3 digital event held on June 16. "We'll talk more about our next system, code named Nintendo NX, more in 2016," Fils-Aime said. During a recent Q&A with investors, Nintendo President Satoru Iwata cleared up some of the confusion about the Nintendo NX. "Because we are calling it a 'new concept', we are not thinking of this as a 'simple replacement' for the 3DS or the Wii U," Iwata said.
Bilo je svakakvih rumora, pa čak i da će se vrtjeti na Androidu. Možda je to novi handheld, pošto je već prošlo dosta od izlaska 3DS-a. Kako je tržište handheld konzola sve manje (3DS se slabije prodaje nego DS, Vita je praktički mrtva), za očekivati je da će možda izbaciti nekakav hibrid konzole i igraće konzole.S druge strane, možda se radi o "pravoj" konzoli i nasljedniku Wii U-a, što bi bilo interesantnije.

Nintendo na Androidu? Interesting, to bi volio vidjeti. To bi im bio jedan od mudrijih poteza...valjda.

bilo bi zgodno da novi koncept znači više snage...puno više, u tehničkom smislu jel

bilo bi zgodno da novi koncept znači više snage...puno više, u tehničkom smislu jel
Kad bi bar bilo tako.

8 dana kasnije

Q7: As a game fan, I’m worried about the split between the NX and Wii U.

Iwata: We can’t talk about the NX. If we do, competitors may take our ideas and customers won’t be surprised. This would not be beneficial for the company or its shareholders. The NX is new hardware, and will start from 0. However, the 3DS and Wii U have install bases. Immediately cutting off SW for previous HW upon the release of a new machine is inefficient. We will continue making 3DS/Wii SW while preparing for the NX. We are prioritizing satisfying customers who purchased the Wii U.

http://nintendoeverything.com/details-from-nintendos-75th-annual-general-meeting-of-shareholders/

I ovaj dio je zanimljiv:

Q3: Consecutive launches of 3DS and Wii U were a failure. 3DS recovered with a revised price, but Wii U can’t. Will NX suffer too?

As you say, the launches didn’t go well. Especially the Wii U. The 3DS was restructured domestically with several measures. The Wii U has not been restructured. Looking back, the DS didn’t sell very well right away, but was propelled by Brain Training. Ideally sales would start well, but only Wii has really done that. NX was announced as a new platform alongside the DeNA venture. The NX was announced then to indicate that we are not retreating from game platforms and will continue the hardware business. Normally, the announcement would’ve been made later. It was like revealing a magic trick ahead of time. New proposals require surprises to follow. Such information on the NX won’t be announced until 2016. No announcements today. Third-party hardware selections are based primarily upon install base numbers. Several unannounced collaborations with 3rd-parties are making progress.

Ko zna sto ce smislit ovaj put.
Nadam se cistu gaming konzolu .. snaznu sa vrhunskim igrama. First party i third party.

Tocnije nastavak na legendarni gamecube.

Nista ne trebaju smisljat.

Čim se oni boje da će im neko ukrasti ideje, pa ne žele pričati o konzoli, konzola će biti sve samo ne nastavak GC-a 

Okladio bi se da ce opet raditi neki gimmick...

Nes pola pola. Neku snagu ipak moraju isporucit. Ako im i NX faila bice sranja.

Ja se nadam da će ostati drugačiji.

Naravno da je bitan 3 rd party support, ali bitno je da i ostanu Nintendo, uglavnom bit će zanimljivo.

Što se love tiće mogu failat još nekoliko puta (iako za mene Wii U nije fail), uostalom oni trenutno pozitivno posluju.

Čim se oni boje da će im neko ukrasti ideje, pa ne žele pričati o konzoli, konzola će biti sve samo ne nastavak GC-a 
to i ja pomislio.

Damn it , let me dream xD

Baš me zanima kakav će biti kontroler za konzolu. I hoće li biti backward kompatibilna konzola te podržavati Wii U GamePad i wiimote+nunchuk điđe.

Nadam se da bu se posvetili inoviranju u softwareskom smislu, a hardware-wise isporučili pravi stroj.

Čim se oni boje da će im neko ukrasti ideje, pa ne žele pričati o konzoli, konzola će biti sve samo ne nastavak GC-a  to i ja pomislio.Damn it , let me dream xDHaha čuj, nintendo svake 2 generacije ima hit konzolu, tako da ako je ići tim gledanjem, sad će opet rasturiti tržište Ali bez zajebancije, idemo redom:Nes --> nikakav gimmick, samo konzolaSnes ---> takođerN64 ---> takođerGamecube ---> takođerWii ---> odstupanjeWii-U ---> relativno vraćanje, i nekakav čudan miks glomaznog kontrolera sa displayem, ali guranje na nos da se i ostali kontroleri još iz GC ere mogu kupiti.Međutim, bilo je gimmicka, ali više kao Kinect i PS Move ranije, nije obavezno već po želji.Ono što želim reći, bolje da sad stegne taj hardver, odnosno svojim VRHUNSKIM developerima isporuči konzolu najmanje jačine ps4 i da tu dugo priželjkivanu slobodu koju oni žele, ali ne smiju izjaviti.Iako naravno hardcore fanovima, pa i meni, third party nije nešto presudan pri kupovini konzole, VEĆINI mainstream publike jeste.I to mora biti u N-ovom interesu, a ne ponašati se ovako zatvoreno i nedostupno ostalim publisherima.Stvarati veze, ostvarivati moćne IP-ove  od third party-ja, pa jebemu ljudi zaboravljaju da je Gamecube bila ako se ne varam rame uz rame Xbox-u, možda i jača.Usporedite Resident Evil 4 na GC-u i na ps2 i vidjećete razliku.Volim Nintendo, i poštujem šta su uradili za ovu industriju, i kako godinam isporučuju kvalitetu i kako nema nijedan slučaj kao ovaj sad Batman gdje su izdali nedovršenu igru.Ali to ne znači da u dosta odluka i marketingu postupaju glupo i zatvoreno. Prošlo je vrijeme kad si mogao kontrolisati 90% kolača i da se tebi svi klanjaju. Iz toga i proizilazi ovaj potez da svoje ip-ove omoguće na mobitelima.Opameti se, vadi glavu iz guz... ovaj Japana, i pogledaj šta drugi svijet radi.Wii je uspio zato što je iskorištavao onaj sistem kontrolera te je prisiljavao developere svoje da rade sa samo tim uređajima u vidu. Isti slučaj bi bio da sad Sony sili Naughty Dog da rade igru sa MOVE.Ili Microsoft da je silio Bungie sa Kinect-om.Edit.Ja kao izniman ljubitelj Maria, Zelde, DK-a, Metroida itd. sam apsolutno uživao ( i dan danas uživam) u tnjihovim igrama, i SMG mi je jedna u top 5 igara prošle generacije.Ali sad da me neko pita čime bih volio više da sam igrao te igre na Wii-u:

Odličan post Solide :)

Gledajući Wii U to je dovoljno jaka konzola za njihove 1 st party igre, ali jedva dovoljno jaka jer većina igara je 720 p u 60 fps-a (u kako bi volio da mi PS4 da ovu opciju).

Isto tako većina igara je vrlo kvalitetna, bez patcheva i jako dobro prihvaćena od kritike i igraća (pogledajte game awards prošle godine)

Jača konzola omogućila bi ovim igrama 1024 p, 60 fps-a uz dobar AA, ali i ovako te igre izgledaju lijepo tako da nije presudni faktor.
Glavni razlog za novu konzolu je 3rd party i pri tome trebaju paziti da konzola bude 'laka' za portanje multiplatform igara, a ne neko njihovo čudo na koje bi 3rd party devovi nepotrebno gubili vrijeme.

Što se tiće Wii U kontrolera trebate ga provati  :)
Neke igre odlično utiliziraju ekran, npr. Zelda wind waker HD, Zombie U, Pikmin 3, novi Xenoblade, Toad, Mario 3d World (posebno captain toad leveli)
Meni služi i za net jer Wii U ima odličan browser
Iako dobro leži u ruci ipak nakon dužeg igranja znaju bolit ruke.

Wii U pro controler je odličan kontroler (meni osobno bolji od DS4). Odlično leži u ruci, kvalitetan, (ne gule se stickovi  ) baterija 80 sati traje, jedini mali minus je što nema analogne trigere.