Dobro si čuo 
Ko želi može i sa DS 4 igrati na Wii U, ima adapter koji se spaja na Wii mote, naravno uvijet je da igra podržava classic Wii controler (ne podržava npr. Donkey kong)

NX mi totalno podsjeća na PSX. Bit će sigurno jači od PS4, mora biti.

A Virtual Boy nije na listi?
Nintendov najveći fejl od konzole ikad 

Ne treba ni biti. To je bila "prijenosna" konzola, ispred svog vremena

Miyamoto ne donosi odluke u vezi NX-a

http://www.gamnesia.com/news/miyamoto-is-no-longer-in-charge-of-hardware-development-at-nintendo#.VY8mb5ud5dw

Good, good.
To znači da se više može skoncentrisati na svoj pravi zanat, a hardver prepustiti nekome bolje upućenom.
Možda ćak i dobijemo nasljednika GC-a.

Nintendu je sada prava prilika da dođe na vrh. Kako su danas ekskluzive prava rijetkost, njihove franšize bi bile pravi razlog za kupnju baš tog sistema. Pod uvjetom da i sve ostale igre napokon počnu dolazit na njega. GC je možda bila zadnja njihova konzola bez gimmicka, ali se i dalje većinom fokusirala na 1st party naslove...kao i N64 prije njega. Zato ih PlayStation 1 i 2 i jesu pregazili po prodaji. Zapravo je Super Nintendo bila zadnja njihova konzola s respektabilnim 3rd party naslovima. Istu stvar sad moraju ponovit i uspjeh je zagarantiran jer ime već imaju. S gimmicima ili bez, samo bolje bi im bilo da se fokusiraju na snagu hardvera a gimmike onda mogu kasnije uvest ako već toliko briju na to...

A uvjeren sam da bi pomoglo i to kad bi njihove 1st party igre grafički izgledale na nivou vremena u kojem izlaze. Nemojte me shvatit krivo, mislim da su Mario igre za WiiU vizualno jako privlačne, ali isto tako mislim da su mogle izgledat barem 2X bolje detaljnije da su bile rađene za moćniji hardver, npr. trava ne bi više morala izgledati kao golf teren već bi bilo mogućnosti da se ubace pomične vlati, pijesak bi mogao ići u svim nijansama žute s teksturnom površinom umjesto više-manje jednobojne ravne plohe itd. Ne kažem da Super Mario treba izgledati realistično, naprotiv, i dalje sve mora ostat u što šarenijim tonovima, samo malo više detalja ne bi škodilo.

Samo trebaju izdati konzolu jaču od ovih trenutnih i backward kompatibilnu sa svim izdanim Nintendo sistemima i igrama. Dakle konzolu na kojoj će pCars ići bolje nego na PS4 a moći će vrtiti upscaleani SMG.

Mislim da ce izdat konzolu negdje jednake snage ko sto su ove sadasnje.

Nadam se da će biti vrhunska konzola ali mislim da će biti nekakav pokušaj portable konzole sa nekakvim bespotrebnim fičrsima.

GC je možda bila zadnja njihova konzola bez gimmicka, ali se i dalje većinom fokusirala na 1st party naslove...kao i N64 prije njega. Zato ih PlayStation 1 i 2 i jesu pregazili po prodaji.
Tu je vjerojatno bio i faktor što N64 i GC nisu koristili CD i DVD medije. Tko zna kakva bi situacija bila da jesu.

No offence većini, al sve i da Nintendo napravi ne znam koliko jaku konzolu, opet je većina vas neće ni kupit jer ćete nać hrpu novih razloga da ne kupite.

No offence većini, al sve i da Nintendo napravi ne znam koliko jaku konzolu, opet je većina vas neće ni kupit jer ćete nać hrpu novih razloga da ne kupite.
Sva sreća pa sam manjina :

Wii sam nabavio čim su mi financijske prilike dopustile, a isto će biti sa Wiijem U.

Sva sreća pa sam manjina :

Wii sam nabavio čim su mi financijske prilike dopustile, a isto će biti sa Wiijem U.
This.

Razlog je navika, tj. na ovim prostorima samo postoji playstation...

Uglavnom trebao bi se Nintendo ovaj puta više potruditi oko imena konzole...

Kevin Callahan, the guy behind the original Diddy Kong Racing 2 rumour, is at it again and says that the sequel is now in development for the NX. Callahan says Nintendo is aiming at launching the NX for $149.99. The reason for the cheap price point is that Nintendo doesn’t want to compete against the Xbox One and PlayStation 4. Callahan points to the fact that Nintendo has trademarked the word Diddy Kong and that Retro Studios haven’t revealed a new Wii U game as evidence that the game is coming. At this point in time this news is nothing but a big fat juicy rumour.

"The Diddy Kong Racing 2 project was moved over to new hardware that will be launched in 2016. The new platform is aiming for a price of $149.99 to avoid competing directly (price wise) with PlayStation 4 and Xbox One. The company fears that it would be market suicide to release another overly expensive box in the middle of a console generation, when most consumers have already invested in a PlayStation 4 or Xbox One. Wii U development kits are being used to develop NX software; the NX hardware is technically a Wii U except with higher memory bandwidth and a more balanced CPU."

http://mynintendonews.com/2015/06/29/rumour-diddy-kong-racing-2-is-apparently-being-developed-for-the-nx/

Nadam se da je fake.

Ja bih cak i volio da je to istina. Budimo realni konzolu ne bih kupio svakako pored PS4 u ovom ili nekom skorijem buducem periodu. Ovako ako cijena bude prihvatljiva i ako bude mogao da vrti igre sa Wii U kupujem odmah na izlasku.

Tom logikom bi NX prema Wiiju U bio nešto kao New 3DS u odnosu na 3DS.