To što igra ima svoje fanove i hejtere je sasvim OK, a apsolutno ne vidim ništa loše u ''pljuvanju'' igre jer to je, kao što vidimo iz priloženog, samo otvorilo ovu raspravu.
Ja bih se još samo ''priključio'' onima koji kažu da ne shvaćaju kako vam je zanimanje za igru padalo što ste ju više igrali. Manje-više sve što igra nudi po pitanju gameplaya se vidi na samom početku, a priča tek kasnije postaje zanimljiva. Doduše, ovo je jedna od (vrlo) rijetkih igri u kojima je dosta toga ispričano preko side quest-ova, pa i njih morate rješavati da bi dobili neku predodžbu o svijetu i likovima u njemu. Bilo bi mi logičnije da vam je igra sakala u startu, ali Bože moj, nemamo svi isto mišljenje. I dobro jer, osobno, nisam fan Kojime i jedina njegova igra koja mi je valjala je Peace Walker; MGS3 bih usporedio s nekim filmovima B kategorije, no to je za neku drugu raspravu. Jer kako se ne sprdati sa igrom koja ima... ovo:
https://www.youtube.com/watch?v=y897tozJeg8
Volio bih da je Automata krcata dungeonima, a ne što se sve odigrava u krugu od 3 km, ali onda bi ju vjerojatno nakrcali sa gomilom fetch quest-ova (tipa sakuljanje dog tagova, žaba i čega sve ne) što je nekako standard za sve open world igre današnjice, pa je pitanje kako bi to sve na kraju ispalo.
S druge strane imamo i tu famoznu Personu 5, koja je isto spomenuta ovdje, i čiji sam fan i smatram ju GOTY materijalom, ali isto tako shvaćam ako nekome ne sjeda jer možda dotični igrač nema 80+ sati vremena za jedan jedini prelazak, koliko inače igra i zahtijeva zbog gomile sadržaja.